АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Законом визначаються наступні засади організації та діяльності громадських формувань

Читайте также:
  1. I. Возникновение в обществе социального государства является закономерным результатом
  2. II. Актуалізація опорних знань та мотивація навчальної діяльності
  3. II. Методологічні засади, підходи, принципи, критерії формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя у дітей та молоді
  4. VІ. ПРАВОВІ І НОРМАТИВНО – ТЕХНІЧНІ ОСНОВИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ
  5. Атестація професійної діяльності вчителів в організації післядипломної педагогічної освіти в Греції
  6. Аудіювання як вид мовленнєвої діяльності.
  7. Базові організації
  8. Безпека життєдіяльності
  9. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ В УМОВАХ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ
  10. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ В УМОВАХ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ
  11. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ В УМОВАХ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ
  12. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ В УМОВАХ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ


Громадські формування з охорони громадського порядку і державного кордону створюються і діють у взаємодії з правоохоронними органами, Державною прикордонною службою України, органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, додержуючись принципів гуманізму, законності, гласності, добровільності, додержання прав та свобод людини і громадянина, прав і законних інтересів юридичних осіб, рівноправності членів цих формувань.

 

Координацію діяльності громадських формувань з охорони громадського порядку і державного кордону здійснюють відповідно місцеві державні адміністрації та органи місцевого самоврядування.

 

Повсякденна (оперативна) діяльність таких формувань організовується, спрямовується і контролюється відповідними органами внутрішніх справ, підрозділами Державної прикордонної служби України.

 

Громадські формування з охорони громадського порядку і державного кордону не мають права займатися підприємницькою або іншою діяльністю з метою одержання прибутку.

 

Використання громадських формувань з охорони громадського порядку і державного кордону України для виконання завдань, не передбачених цим Законом, забороняється.

 

Закон також визначає:

 

засади створення громадських формувань з охорони громаського порядку та державного кордону;

основенів завдання, права і обов’язки громадських формувань та їх членів;

умови і порядок застосування членами громадських формувань заходів фізичного впливу та спеціальних засобів;

роль держави в діяльності громадських формувань;

забезпечення діяльності громадських формувань;

нагляд і контроль за додержанням законодавства громаськими формуваннями.

 

На реалізацію Закону України «Про участь громадян в охороні громадського порядку та державного кордону» Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 21 липня 2010 р. N 1478-р затверджений план заходів щодо активізації участі громадських формувань з охорони громадського порядку і державного кордону, громадських помічників дільничних інспекторів міліції в сільській місцевості в забезпеченні правопорядку.

Зазначеним планом визначені практичні завання цієї роботи для органів управління та посадових осіб Державної прикордонної служби України.

 

В Державній прикордонній службі України діє затверджена наказом Адміністрації Держприкордонслужби від 03.09.2009 №240 Інструкція про роботу з громадськими формуваннями з охорони громадського порядку і державного кордону.

Зазначена інструкція регламентує:

роль та місце управління прикордонного загону у роботі з громадськими формуваннями;

діяльність посадових осіб підрозділів охорони кордону щодо громадських формувань;

порядок використання громадських формувань в охорони державного кордону;

порядок підготовки та інформування членів громадських формувань.

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)