АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Етап - отримання дозволу на виконання будівельних робіт

Читайте также:
  1. L Перевірка виконання домашньої задачі.
  2. Алгоритм виконання роботи
  3. Безспірне списання коштів державного бюджету за бюджетною програмою для забезпечення виконання судових рішень та виконавчих документів
  4. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  5. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  6. Варіанти виконання завдань
  7. Виведення та отримання плівки
  8. Видає дозволи на початок виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.
  9. Визнання та звернення до виконання рішення іноземного суду, що підлягає примусовому виконанню
  10. Визнання та приведення до виконання рішень міжнародного комерційного арбітражу
  11. Виконання дій з комірками (діапазонами комірок)
  12. ВИКОНАННЯ ЗАВДАНня

ЗАГАЛЬНИЙ ПРОЦЕС РЕАЛІЗАЦІЇ

БУДІВЕЛЬНОГО ПРОЕКТУ

Загальний процес реалізації будівельного проекту.

Складається з наступних стадій:

1. Передінвестиційну стадію - отримання дозвільних документів на проектування і будівництво;

2. Інвестиційну стадію - процес будівництва;

Експлуатаційну стадію - з моменту введення об'єкту будівництва

В експлуатацію.

Основоположним нормативними документами, що регулюють питання отримання прав на забудову, є - закони України «Про основи містобудування» № 2780-ХП від 16.11.1992 р., «Про планування і забудову територій» № 1699-Ш від 20.04.2000 р. (далі - Закон про забудову), «Про архітектурну діяльність» № 687-XIV від 20.05.1999 р. (далі - Закон про архітектурну діяльність), «Про інвестиційну діяльність» від 18.09.1991 р. № 1560-XII. Документом, який регулює питання, пов'язані з допустимими видами забудови і переліком документів, необхідних для їх здійснення, є місцеві правила забудови згідно ст.ст. 1, 22 Закони «Про забудову територій».

Загальний алгоритм отримання дозвільних документів сформувався практикою і може бути представлений наступними базисними етапами:

1 етап - отримання дозволу на проектування об'єктів містобудування (передпроектна стадія);


2 етап - розробка історико-містобудівного обґрунтування і ескізного проекту, отримання початкових даних на об'єкт будівництва (передпроектна стадія);


3 етап - підготовка проектної документації на будівництво (проектна стадія);

4 етап - узгодження, експертиза і затвердження проектної документації (проектна стадія);

етап - отримання дозволу на виконання будівельних робіт.

Правова підстава будівельного і інвестиційного проектів виникає після отримання дозволу на будівництво і проектування, згідно ст. 24 Закону про забудову. Даний дозвіл може мати наступні практичні форми:


• рішення органу місцевого самоврядування про відведення земельної ділянки (ч. 2 ст. 24 Закону про забудову);

• розпорядження виконавського органу місцевої влади про дозвіл на проектування і будівництво об'єкту у разі наявності у особи документів, які відповідно до ст. 126 Земельного кодексу України засвідчують право на земельну ділянку (ч. 4 ст. 24 Закону про забудову).


Замовник, подає клопотання про дозвіл на отримання початкових даних на проектування, яким можуть бути:


- рішення органу місцевого самоврядування про узгодження місця Розташування об'єкту (ст. 151 ЗКУ);

- лист-дозвіл на проектування.


Першочергово для реалізації проектів необхідно одержати листи-дозволи Виконавчих комітетів міських рад на розробку і погодження ескізних проектів.


Для підготовки та узгодження ескізних проектів та макетів проектів необхідно залучити на підставі договору проектну організацію, що має ліцензію на здійснення проектно-дослідницьких робіт.


Відповідно до ДБН Б.1.1-4-2002 «Склад, зміст, порядок розробки, узгодження і затвердження містобудівного обґрунтування», затвердженими Наказом Держбуду України від 31.01.2001 р. № 24 і введеними в дію з 01.04.2002 р. проектною організацією на підставі договору необхідно розробити історико-містобудівне обґрунтування. Даний документ необхідно узгодити з Державною службою охорони культурної спадщини, Управліннями охорони об'єктів культурної спадщини обласних державних адміністрацій.


Ескізні проекти розробляються відповідно до ДБН А.2.2-3-2004 «Склад, порядок розробки, узгодження і затвердження проектної документації для будівництва», затвердженими Наказом Держбуду України від 20.01.2004 р. №8 і Положенням «Про ескізний архітектурний проект», від 23.10.1991 р. №51/839/1.


За матеріалами ескізного проекту і після затвердження історико- містобудівного обґрунтування майбутньому забудовнику необхідно подати клопотання в Управління архітектури і містобудування Виконавчих комітетів міських рад про затвердження згаданих документів і отримання позитивних висновків.


Надалі на підставі одержаних висновків управлінь архітектури виконавчих комітетів міських рад підприємства мають звернутись в постійно діючі комісії з питань вибору земельних ділянок для розміщення об'єктів з метою отримання актів вибору земельних ділянок для розміщення об'єктів.


Вказані матеріали будуть підставою для підготовки рішень виконавчих комітетів міських рад на виконання проектів відведення земельних ділянок в користування, а також підставою для укладення договорів пайової участі замовників на розвиток інженерно-транспортної і соціальної інфраструктури між забудовниками - підприємствами та виконавчими комітетами міських рад.


Далі підприємствам необхідно отримати вихідні дані на проектування, згідно ст. 5 Закону Про архітектурну діяльність, а саме:


1) містобудівні умови і обмеження забудови відповідної земельної ділянки;

2) технічні умови щодо інженерного забезпечення об'єкта архітектури;


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)