АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Загальні методичні рекомендації

Читайте также:
  1. I. Загальні положення
  2. I. Загальні положення
  3. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  4. Глвав 2. ЗАГАЛЬНІ ПРАВИЛА ВИКОНАВЧОГО ПРОВАДЖЕННЯ
  5. Деякі рекомендації щодо правил поведінки в умовах небезпеки землетрусу
  6. Додаток. Програма дисципліни і методичні
  7. Допомоги та загальні принципи її надання
  8. З ДИСЦИПЛІНИ «ЗАГАЛЬНІ ТЕХНОЛОГІЇ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ» РОЗДІЛ «ТЕХНОЛОГІЯ М’ЯСА І М’ЯСОПРОДУКТІВ
  9. Завдання № 1 та методичні рекомендації до його виконання
  10. Загальні вимоги
  11. Загальні вимоги
  12. ЗАГАЛЬНІ ВИМОГИ БЕЗПЕКИ ПРИ ВИКОНАННІ ВАНТАЖНО-РОЗВАНТАЖУВАЛЬНИХ РОБІТ

Самостійна робота з курсу «Готельна індустрія України» включає такі форми:

- опрацювання лекційного матеріалу;

- підготовка до практичних та семінарських занять;

- виконання індивідуальних самостійних занять;

- написання рефератів.

Опрацювання лекційного матеріалу. В системі різних форм навчально-виховної роботи особливе місце належить лекції, під час якої викладач подає студентові основну інформацію, навчає студента думати, аналізувати, допомагає опановувати ключові знання, спрямовує його самостійну роботу.

Зв'язок лекцій та самостійної роботи студента розглядається у таких напрямах:

- лекція, як головна початкова ланка, визначає зміст та обсяг самостійної роботи студента;

- методичні прийоми викладання лекцій активізовують самостійну роботу студента;

- самостійна робота студента сприяє поглибленому засвоєнню теми на базі прослуханої лекції.

Перший етап самостійної роботи студента починається зі слухання і записування лекції. Правильно складений конспект лекції – найефективніший засіб стимулювання подальшої самостійної роботи. Студент повинен чітко усвідомити, що конспект – це короткий тезисний запис головних положень матеріалу, що вивчається. Складання та вивчення конспекту – перший етап самостійної роботи студента над вивченням теми та розділу. Конспект допомагає в раціональній підготовці до практичних та семінарських занять, заліку, вказує напрямок і обсяг подальшої роботи з літературними джерелами.

Під час підготовки до лекції студент повинен опрацювати матеріал попередньої лекції за допомогою підручників та інших джерел літератури. На лекціях висвітлюються лише основні теоретичні положення та найбільш актуальні проблеми, тому більшість питань виноситься на самостійне опрацювання.

Підготовка до практичних та семінарських занять. Підготовка до практичних та семінарських занять починається з опрацювання лекційного матеріалу. Студент повинен ознайомитися з відповідним розділом робочої програми, підготувати відповіді на контрольні питання.

Практичні та семінарські заняття збагачують і закріплюють теоретичні знання студентів, розвиваючи їх творчу активність, допомагають у набутті практичних навичок роботи за предметом дисципліни, що забезпечує надання послуг високого рівня якості відповідно до вимог міжнародних та вітчизняних стандартів у підприємствах галузі майбутньої діяльності з метою задоволення потреб вітчизняних та іноземних туристів, забезпечення їх безпеки, життя, здоров’я, майна і захисту навколишнього середовища висококваліфіковану розробку документів у галузі та подальшу наукову обґрунтованість напрямів розвитку галузі.

Самостійна робота студентів під час підготовки до практичних і семінарських занять є обов’язковою частиною начальної роботи, без якої успішне та якісне засвоєння навчального матеріалу є неможливим. Це свідчить про необхідність керування самостійною роботою студентів із боку викладача завдяки цілеспрямованим організаційним контрольним заходам.

Відповідно до навчального плану з кожної теми курсу проводяться практичні або семінарські заняття. Щороку викладачі уточнюють їх тематичний план та ознайомлюють із ним студентів на першому занятті. Готуючись до практичних і семінарських занять із тієї чи іншої теми курсу, для успішного закріплення знань студент повинен самостійно вивчити питання, які подані в робочій програмі у визначеній послідовності згідно з логікою навчального матеріалу.

Викладач у вступній лекції рекомендує студентам основну і додаткову літературу, а також методичні рекомендації до самостійної роботи з цього року. У методичних рекомендаціях до кожної теми наведено перелік питань для теоретичної підготовки до заняття.

У випадку, коли студент не може самостійно розібратися у будь-якому питанні, він може отримати консультацію у викладача (згідно з графіком консультацій викладача). Добре організовані консультації дозволяють спрямувати самостійну роботу в потрібне русло, зробити її раціональною та ефективною.

Написання рефератів. Для написання та підготовки реферату (доповіді) викладач визначає студенту тему та надає конкретних питань.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)