АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Прилади для вимірювання вологості повітря

Читайте также:
  1. А. Методика розрахунків збитків внаслідок забруднення атмосферного повітря
  2. Артеріальний тиск та його вимірювання
  3. ВИДИ, ВЛАСТИВОСТІ ТА ОДИНИЦІ ВИМІРЮВАННЯ ІОНІЗУЮЧИХ ВИПРОМІНЮВАНЬ
  4. Вимірювання інтенсивності забарвлення розчинів
  5. Вимірювання температур
  6. Вимірювання тиску, витрат і рівня
  7. Вплив автомобільного транспорту на стан атмосферного повітря як наукова проблема
  8. Г) тиску повітря в шині, навантаження, розмірів та конструкції шини.
  9. Добовий і річний хід випаровування та основних характеристик вологості повітря
  10. ЗАБРУДНЕННЯ ПОВІТРЯ ВИРОБНИЧИХ ПРИМІЩЕНЬ 2.3.1. ВПЛИВ ШКІДЛИВИХ РЕЧОВИН НА ОРГАНІЗМ ЛЮДИНИ
  11. Загальна характеристика складу атмосферного повітря
  12. Загальні вимоги до методів вимірювання параметрів мікроклімату та їх оцінки

Відносну вологість повітря вимірюють за допомогою психрометрів. Найпростіший з них – психрометр Августа – складається з двох термометрів – сухого і вологого. Резервуар вологого термометра обгорнуто батистом, кінець якого занурено у стаканчик з дистильованою водою. Вода, випаровуючись з поверхні резервуару, поглинає тепло, внаслідок чого показання вологого термометра менші, ніж сухою.

Для більш точних вимірювань використовують аспіраційпий психрометр (психрометр Асмана). Він також складається з сухого та вологого термометрів, резервуари яких знаходяться у металевих захисних гільзах, що запобігають додатковому нагріву термометрів за рахунок теплової радіації. Захисні гільзи переходять у трубку, на верхньому кінці якої розташований аспіраційний вентилятор.

Відносну вологість повітря визначають за психрометричними таблицями (табл. Д.2 додатка) або графіками. Вона також може бути підрахована за формулою:

 

(7.1)

 

де f – парціальний тиск насиченої водяної нари при температурі вологого термометра, мм рт. ст. (табл. Д.3); α – психрометричний коефіцієнт, град-1 (для психрометрів типу М-34 і МВ-4М α=0,0007 град-1); t1 і t2 - показання відповідно сухого і вологого термометрів, °С; Р - барометричний тиск у момент дослідження, мм рт. ст.; М – парціальний тиск насиченої водяної пари при температурі сухого термометра, мм рт. ст. (табл. Д.3).

Для реєстрації змін вологості повітря з плином часу використовують гігрографи.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)