АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Про оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

Читайте также:
  1. А. Методика розрахунків збитків внаслідок забруднення атмосферного повітря
  2. Будь-які слідчі (розшукові) дії, проведені з порушенням цього правила, є недійсними, а встановлені внаслідок них докази – недопустимими.
  3. Видів майна громадян, на яке не може бути звернено стягнення за виконавчими документами
  4. Екологічний стан – це природна ситуація, яка виникла внаслідок дії____________ чинників.
  5. Зобов'язання, що виникають внаслідок рятування здоров'я та життя фізичної особи
  6. Кількість жертв внаслідок виверження деяких вулканів
  7. РОЗРАХУНОК НАДХОДЖЕННЯ ХІМІЧНИХ ЕЛЕМЕНТІВ У ВОДОЙМИ ВНАСЛІДОК ВИКОРИСТАННЯ ДОБРИВ
  8. Стаття 26. Стимулювання працевлаштування громадян, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці
  9. Фінансування заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, відшкодування збитків постраждалим.

За Законом України „Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” для всіх категорій осіб, віднесених до постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, передбачено щорічне санаторно-курортне лікування, а саме:

відповідно до пункту 4 статті 20 для осіб, віднесених до категорії 1: позачергове щорічне безплатне надання санаторно-курортних путівок або одержання за їх бажанням грошової компенсації в розмірі середньої вартості путівки в Україні.

відповідно до пункту 2 статті 21 для осіб, віднесених до категорії 2:

першочергове щорічне безплатне надання санаторно-курортних путівок або путівок на відпочинок чи одержання за їх бажанням грошової компенсації в розмірі середньої вартості путівки в Україні.

відповідно до пункту 2 статті 22 для осіб, віднесених до категорії 3:

першочергове щорічне забезпечення пільговою санаторно-курортною путівкою або путівкою на відпочинок чи одержання за їх бажанням грошової компенсації в розмірі 70 процентів середньої вартості путівки в Україні.

відповідно до пункту 2 статті 23 для осіб, віднесених до категорії 4, та відповідно до статті 24 для осіб, які працювали за межами зони відчуження на роботах з особливо шкідливими умовами праці (за радіаційним фактором), пов’язаними з ліквідацією наслідків аварії на Чорнобильській АЕС:

першочергове щорічне забезпечення пільговою санаторно-курортною путівкою або путівкою на відпочинок чи компенсація за їх бажанням 50 процентів середньої вартості путівки в Україні.

відповідно до пункту 5 статті 30 для дітей, потерпілих від Чорнобильської катастрофи: щорічне безплатне забезпечення потерпілих дітей за місцем роботи одного з батьків путівками на оздоровлення строком до двох місяців.

Потерпілі діти віком до 10 років забезпечуються путівками разом з одним із батьків або особою, яка їх замінює, за умови, що останні належать до постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. У разі неможливості надання путівки виплачується компенсація у розмірі середньої вартості путівки в Україні.

Порядок надання путівок та розмір їх середньої вартості визначаються Кабінетом Міністрів України.

Виплата грошової компенсації в розмірі середньої вартості путівки в Україні згідно з Порядком використання коштів державного бюджету для виконання програм, пов’язаних із соціальним захистом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 20 вересня 2005 р. № 936, здійснюється уповноваженим органом (управліннями праці та соціального захисту населення) за місцем реєстрації громадян у розмірах, установлених Кабінетом Міністрів України відповідно до пункту 17 Положення про організацію оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 травня 2000 р. № 800.

Порядок організації щорічного оздоровлення (санаторно-курортного лікування та відпочинку) визначено Положенням про організацію оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 16 травня 2000 р № 800.

Чисельність постраждалих, які мають право на зазначену пільгу складає 2 млн. 376 тис. 218 осіб, у тому числі діти - 541 641.

Дані про кількість громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, які подали заяви щодо виділення путівок для санаторно-курортного лікування чи відпочинку в наступному році або виплати грошової компенсації, подаються до органів, що організовують оздоровлення, до 15 жовтня поточного року.

На основі даних щорічної диспансеризації лікарсько-відбірковими комісіями районних, обласних лікарень і спеціалізованих диспансерів постраждалим особам, у тому числі дітям, видається довідка для отримання путівки (форма 070-у), яка подається за місцем проживання до органів, що організовують оздоровлення.

У довідці зазначається діагноз, доцільність санаторно-курортного лікування чи відпочинку, сезон та профіль санаторно-курортного закладу.

Громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, забезпечуються путівками на підставі письмової заяви та зазначеної довідки.

 

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)