АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Суміщені покриття

Читайте также:
  1. Визначення розміру шкоди та порядок її покриття
  2. ЗПС із штучним покриттям
  3. Руліжні доріжки зі штучним покриттям

 

Найбільш прогресивними для багатоповерхових житлових і громадських будинків є суміщені безгорищні покриття. Вони суміщують функції і перекриття і даху, а також несучі та огороджувальні. Суміщені покриття в 1.5 рази менш трудомісткі, ніж скатні горищні дахи, і на 10-15% дешевше їх. У масовому індустріальному будівництві багатоповерхових житлових і громадських будинків застосовуються суміщені покриття різних типів за конструктивним рішенням:

1) суміщені покриття, що не вентилюються;

2) суміщені покриття, що вентилюються.

 

Тип даху залежить від кліматичного району і мікроклімату верхнього поверху. В будинках з приміщеннями у верхньому поверсі, де є нормальний вологісний режим, можуть застосуються покриття, що не вентилюються. Над приміщеннями з підвищеною вологістю повітря улаштовують покриття, що вентилюються. Над вологими приміщеннями (лазні, басейни, душеві і т.п.) влаштування суміщених дахів не допускається.

 

1. Суміщені дахи, що не вентилюються, складаються з плити перекриття, утеплювача та гідрізоляції. Їх використовують при температурах не нижче -30 оС.

Склад даху, що не вентилюється:

- шар гравію (захисний шар)

- гідроізоляційний килим (руберойд);

- цементна стяжка

- гідроізоляційний килим (руберойд);

- утеплювач

- пароізоляція

- цементна стяжка

- залізобетонна плита перекриття

 

2. Суміщені дахи, що вентилюються, складаються з двох частин, розділених повітряним прошарком, з яких нижня виконує роль горищного перекриття, а верхня - роль покрівлі. Вентильовані суміщені дахи конструктивно виконують у вигляді єдиних складних панелей або збірними. Вентиляція здійснюється через вентиляційні вікна (продухи), які знаходяться між покриттям і покрівлею, а також повітряний прошарок служить захистом від перегріву сонячними променями влітку. Повітряний прошарок між цими двома конструктивними частинами даху сприяє вилученню конденсованої вологи з утеплювача і підвищенню теплозахисних якостей покриття. Він має висоту від 200 до 400 мм, а з боку зовнішньої стіни розташовують продухи (віконця для вентиляції) розміром 150´100.

Склад даху, що вентилюється:

- шар гравію (захисний шар)

- гідроізоляційний килим

- цементна стяжка

- залізобетонна плита покриття

- повітряний прошарок

- утеплювач

- пароізоляція

- цементна стяжка

- залізобетонна плита перекриття

Гідроізоляція суміщеного даху виконуються з рулонних покрівельних матеріалів:

- бітумних (пергамін, руберойд, і т.д.);

- дьогтьових (толь, і ін.)


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)