АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Апарат штучного дихання ручний портативний. Модель 120

Читайте также:
  1. S-образная модель роста популяции
  2. Аналітична математична модель поверхні (підводного аппарата)
  3. Англо-американская модель
  4. Апаратна частина
  5. Базовая эталонная модель взаимодействия открытых систем
  6. Бихевиористская» модель семейного воспитания.
  7. БРИТАНСКАЯ МОДЕЛЬ БУХГАЛТЕРСКОГО УЧЕТА
  8. Будова органів дихання
  9. Вiдведення заряду, що виникає на людях, пересувних ємкостях та апаратах
  10. Верна ли предлагаемая модель?
  11. Відділ у системі редакційного апарату

Апарат призначений для поновлення відсутнього чи послабленого дихання у легені через маску атмосферного повітря чи повітря, збагаченого киснем, вдування максимального об'єму повітря за один цикл не менше 1,5 л.

Опір видиху при постійному потоці газу 25 л/хв. – не більше 10 мм.рт.ст. (98,7 Па). Маса апарата 2,5 кг.

Апарат (мал.. 1) складається із гумового гофрированого міха 2, нереверсивного клапана 3, запобіжного клапана тиску 4, клапана забору повітря із атмосфери 1, клапана подачі в міх кисню й комплекту елементів для підключення до потерпілого (пацієнта). Гумовий гофрированнй міх закріплений між верхньою та нижньою кришками апарата.

 

 

 

Мал.. 1. Апарат штучного дихання

1- ручка; 2 – гофрированиий міх; 3 – нереверсивний клапан; 4 – запобіжний клапан тиску; 5 – гофрирований шланг; 6 – кутник; 7 – клапан забору повітря.

 

В центрі нижньої кришки апарата - конусна втулка, в яку безпосередньо чи за допомогою кутника 6 і гофрированоґо шланга 5 встановлюється нереверсивниі клапан. Штучне дихання здійснюється стисненням і розтягненням міха. Міх розтягується ручкою 1, закріпленою на верхній кришці апарата. Під час стиснення міха повітря находить у нереверсивний клапан і далі – в легені потерпілого.

У комплекті апарата для штучного дихання входить набір дихальних трубок, що дозволяє проводити штучне дихання способом „з рота в рот” і „з рота в ніс”.

Підготовка апарата до роботи і порядок роботи. До початку штучної вентиляції легенів потрібно розкрити рот потерпілого, швидко оглянути його, перевірити пальцями порожнину рота, глотку ї вхід у гортань. Потім підібрати відповідний повітровід, ввести його в рот і зафіксувати липким пластиром чи бинтом.

До апарата приєднати маску потрібного розміру і щільно притиснути її до обличчя потерпілого. Для герметичності шкіру в місці накладання маски попередньо замазати вазеліном. Той, хто подає допомогу, одну руку кладе на верхню кришку, а другою фіксує маску на обличчі по потерпілого. Частота вдування для дорослих 15...18, для дітей – 20...30 раз на хв.

 

 

Список використаної літератури:

1. http://ohrana-bgd.narod.ru/

2. Методичний посібник № 1273

3. Охорона праці: під ред.,Ю.Б.Сибарова М.: Транспорт,1981-287с.

 

План

Вступ…………………………………………………………………………...2

1. Втрата свідомості, травми ………………………………………………..4

2. Термічні впливи …………………………………………………………...9

3. Особливі види травм …………………………………………………......11

4. Отруєння ………………………………………………………………….15

5. Захворювання, пов'язані зі зміною барометричного тиску …………...16

6. Апарат штучного дихання ручний портативний. Модель 120……..…17

7. Список використаної літератури……………………………………...…20

 

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)