АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 2.1. Підприємницько-договірні зобов’язання. Комерційно-правова відповідальність

Читайте также:
  1. Тема 7. Права, свободи та відповідальність.

Підприємницькі зобов’язання.

Загальні положення про підприємницькі зобов’язання: поняття, підстави виникнення та види підприємницьких зобов’язань.

Підприємницькі договори.

Правова основа, поняття, ознаки, види, функції, порядок укладання та виконання підприємницьких договорів.

Комерційно-правова відповідальність.

Поняття відповідальності у підприємницькому праві. Функції, види та підстави комерційно-правової відповідальності.

Рекомендована література та нормативно – правові матеріали для вивчення теми: [1, с. 131-156], [3, с.116-132], [7], [8], [9], [15].

 

Тема 2.2. Правове регулювання банкрутства.

Поняття банкрутства та його суб’єкти.

Поняття та підстави для застосування банкрутства. Суб’єкти банкрутства. Повноваження державного органу з питань банкрутства.

Провадження у справах про банкрутство.

Порушення провадження у справі про банкрутство та його стадії. Визнання боржника банкрутом та юридичні наслідки цієї дії.

Припинення провадження у справах про банкрутство.

Ліквідаційна процедура. Задоволення вимог кредиторів. Мирова угода. Припинення провадження у справі.

Рекомендована література та нормативно – правові матеріали для вивчення теми: [1, с.157-170], [3, с.140-158], [9], [11], [15], [23].

 

Тема 2.3. Правовий захист прав і законних інтересів суб’єктів господарювання.

Правовий захист суб’єктів господарювання.

Цивільно-правовий захист. Відшкодування збитків. Кримінально-правовий та адміністративно-правовий захист прав у сфері комерційної діяльності.

Господарські суди.

Правове становище господарських судів. Підвідомчість справ господарським судам. Досудове врегулювання спорів. Вирішення спорів господарським судом. Третейське судочинство. Виконання судових рішень.

Рекомендована література та нормативно – правові матеріали для вивчення теми: [1, с. 271-283], [7], [8], [9], [10], [11], [12].

 

Тема 2.4. Правові засади обмеження монополізму в економіці України.

Антимонопольне законодавство.

Загальна характеристика антимонопольного законодавства. Види порушень антимонопольного законодавства. Заборона зловживання монопольним становищем на ринку. Заборона анти конкурентних узгоджених дій. Дискримінація підприємців та її припинення.

Антимонопольний комітет.

Правове становище антимонопольного комітету. Відповідальність за порушення антимонопольного законодавства. Розгляд справ про порушення антимонопольного законодавства.

Рекомендована література та нормативно – правові матеріали для вивчення теми: [1, с. 247-257], [9], [29], [30], [31], [39, с. 143 - 152].

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)