АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Забезпечення нормованих показників освітлення

Читайте также:
  1. VІ. ПРАВОВІ І НОРМАТИВНО – ТЕХНІЧНІ ОСНОВИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ
  2. Безспірне списання коштів державного бюджету за бюджетною програмою для забезпечення виконання судових рішень та виконавчих документів
  3. В) забезпечення максимального моменту на ведучих колесах.
  4. До основних якісних показників зорових умов роботи можна віднести: фон, контраст між об'єктом і фоном, видимість.
  5. Документування та документальне забезпечення управлінської діяльності установ державного управління та місцевого самоврядування.
  6. ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕКИ РУХУ В МЕЖАХ РОБОЧОЇ ПЛОЩІ АЕРОДРОМУ
  7. Забезпечення безпечної евакуації персоналу
  8. Забезпечення нормованих умов шуму і вібрації.
  9. Забезпечення охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях на законодавчому рівні
  10. Забезпечення протитуберкульозних закладів антимікобактеріальними препаратами
  11. Забезпечення прохідності дихальних шляхів

Природне та штучне освітлення території підприємства, виробничих та допоміжних приміщень повинно відповідати вимогам СНиП II-4-79 і ПУЕ.

Усі виробничі та допоміжні приміщення з тривалим перебуванням у них людей мають природне освітлення,а так як присутня недостатня кількість

вікон,тому використовується й штучне освітлення. У виробничих приміщеннях застосовуваться дві системи штучного освітлення:

- система загального освітлення;

- система комбінованого освітлення, при якій у зонах розміщення

робочих місць крім загального освітлення використовується додаткове місцеве освітлення.

Як джерела штучного освітлення повинні застосовуватися люмінесцентні лампи (допускається застосовувати для стаціонарного, місцевого освітлення) і лампи розжарювання (Аварійне та евакуаційне освітлення.).

Для живлення світильників загального освітлення повинна застосовуватись напруга не вище 380/220 В змінного струму при заземленій нейтралі і не вище 220 В змінного струму при ізольованій нейтралі і постійному струму.

Проектом передбачено і сумісне освітлення, при якому в світлий час доби одночасно використовується природнє і штучне світло.

На підприємстві застосовується два види освітлення: робоче і аварійне.

Аварійне освітлення призначене для основних виробничих приміщень для створення освітленості 0,3 люкса, для забезпечення виходу з приміщення.

Для аварійного освітлення виділено частину світильників загального робочого освітлення, що живляться від окремої мережі аварійного освітлення, трансформаторної підстанції, що підключається до самостійного фідера.

Штучне освітлення на підприємстві передбачено: робоче, аварійне, евакуаційне і охоронне.

Робоче освітлення прийняте загальне. З урахуванням категорії приміщення по пожежовибухонебезпеці в електроустановках прийняті наступні типи світильників: лампи розжарювання, люмінесцентні лампи.

Очищення віконних блоків і світильників здійснюють 2 рази на рік.

Управління зовнішнім освітленням передбачено централізоване з приміщення прохідної.

7 .2.5. Захист від поразки електричним струмом працюючих.

Заходи і засоби захисту працюючих від ураження електричним струмом починається з визначення категорії приміщень з електронебезпеки. Категорія небезпеки виробничих приміщень хлібозаводу – приміщення підвищеної небезпеки. (Відносна вологість повітря в виробничих приміщеннях хлібозаводу складає в основному 75%; Наявність в виробничому цеху струмопровідних підлог/металевих, залізобетонних/; Наявність струмопровідного пилу в кількості, що призводить до осідання на дротах, проникнення до середини машин, апаратів тощо /склад БХМ/)

Захист працюючих від ураження електричним струмом у проекті здійс-нюється наступними заходами: заземлення, занулення, захисне виключення, розподільний трансформатор, подвійна ізоляція

- недоступність токоведучих частин (всі електричні проводки прокладені в металопластикових трубах, металорукавах).

- захисне заземлення або занулення корпусів електроустаткування й елементів електроустановок, що можуть виявитися під напругою (Шафи остаточної та попередньої роз стійки, печі, що для своеї роботи використовують електричну енергію, вакуум апарат, а також фасувальні машини);

- застосування знижених напруг для живлення переносних струмоприймачів. Це напруга з номінальним значенням не більше 42 В – в тістоприготувальному відділенні;

- використання блокувань, написів, плакатів, засобів індивідуального захисту (гумові рукавички, килимки, взуття).

Захист від статичної електрики:

- заземлення устаткування, комунікацій і ємкостей;

- збільшення поверхонь й об'ємної провідності шляхом підвищення відносної вологості повітря,прийом антистатичних домішок.

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)