АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ДОВІДКА

Читайте также:
  1. Довідка про причину смерті

16.09.2000 № 15

Герасимова Людмила Семенівна прийнята на роботу в ЗАО МНТ на посаду технічного секретаря з 16.09.2000 р.

Директор по персоналу

<місце підпису> А.А. Бортникова


 

 

Реферат на тему:

«Історія розвитку

інформаційних технологій»

 

 

Виконав студент 12 групи

Падва Микола

 

Кіровоград 2014


Якщо повернутись на якихось 2-3 десяти років назад у історію інформаційних джерел, то слід відмітити, що у нашій країні, та й багатьох сусідніх, основними такими джерелами були бібліотеки, газети, журнали, телебачення, радіо. Щоб бути у вирі всіх подій своєї держави і світу людина зверталась саме до цих джерел. У теперішньому світі перед людством все дедалі гостріше постає питання, так званого, «дефіциту вільного часу», а потреба у швидкому отриманні інформації, своєчасній обізнаності з професійних питань, а також з усіх подій свого суспільства, держави, світу та іншого стає дедалі актуальнішим і невід’ємним моментом життя сучасної людини. Саме ця причина і сприяла виникненню у науці нового наукового направлення – комп’ютерної інформатики і систем штучного інтелекту. Це молоде, швидко розвиваюче направлення відкриває величезні можливості для автоматизації процесів опрацювання інформації у різних сферах діяльності людини, включаючи і інтелектуальну.

Г

оловним інструментом автоматизації слугують комп’ютери разом з відповідними алгоритмічними і програмними забезпеченнями. Подібно тому як винайдення двигунів і роботів відкрило еру комплексної автоматизації праці, поява комп’ютерів і засобів штучного інтелекту зробило те саме у відношенні розумової діяльності людини. Тому сучасний етап науково-технічного прогресу часто називають комп’ютерною революцією. Знайомство з інформатикою і можливостями комп’ютерного інтелекту сьогодні необхідне практично кожній людині. У Великій енциклопедії термін «комп’ютерна інформатика» визначається як «наукова дисципліна, вивчаюча структуру і загальні якості наукової інформації, а також закономірності її виникнення, перетворення, передачі і використання у різних сферах людської діяльності». Там же відмічено, що «комп’ютерна інформатика» тісно пов’язана з обчислювальною технікою. Поява потужних комп’ютерів і їх широке використання для опрацювання інформації привело до необхідності змінити визначення поняття ««комп’ютерна інформатика»».

Сьогодні комп’ютерна «комп’ютерна інформатика» розглядається як нове наукове направлення, пов’язане з автоматизованим опрацюванням інформації. Воно охоплює представлення даних і знань у пам’яті комп’ютера і їх використання для автоматизації процесів програмування, проектування, управління і багато іншого. Комп’ютерна «комп’ютерна інформатика» стала основою нової інформаційної технології рішення різносторонніх задач обробки інформації. Наприклад, однією з таких новітніх технологій є заміна традиційного «паперового» способу представлення і опрацювання інформації на новий, «без паперовий». У науковій і популярній літературі з’явились нові терміни: «без паперова «комп’ютерна інформатика»» та «без паперове рішення задач». Це, звичайно, не єдина технологічна новинка, сучасні комп’ютери з їх величезною пам’яттю і колосальними швидкодіями дозволяють вирішувати безліч важливих завдань. Ми знаємо, що сьогодні вони планують, проектують, управляють, обчислюють, консультують, навчають, дають можливість приєднатися до досягнень колективного розуму (Інтернету) і навіть більше – внести у нього свій особистий інтелектуальний вклад. Але до появи такого універсального джерела інформації і незамінного помічника у багатьох сферах людської діяльності передувала непроста історія

Згідно з умовами Бахчисарайського договору територія, яка була незаселена між Дніпром і Бугом 20 років мусила залишатися нейтральною. Проте, зважаючи на родючість ґрунтів, сприятливий кліматичні умови, спочатку Туреччина, а потім Польща порушили угоду і розпочали процес активного заселення пустуючи земель Правобережної України. Новий рух стає особливо масовим, коли Ян Собеський видав універсал, який дозволив селянам звільнитися від усіх не вольностей на 15-30 років. Такі умови викликали масове переселення з Галичини, Поділля, Волині, Полісся. Ця народна колонізація сприяла господарському відродженню краю, стрибку економіки.


Ректору Кіровоградського

Державного педагогічного

Університету імені

Володимира Винниченка

Проф. Клочеку Г.Д.

Студента (ки) № групи

Назва факультету

Прізвище Ім’я По-батькові

Заява

Прошу надати академічну відпустку терміном на 1 рік у зв’язку з сімейними обставинами (вказати обставини).

 

Дата Підпис


Найменування товару........................... Марка___________________________ Ціна

Фарба ґрунтувальна.............................. S 2000___________________________ 56,75

Фарба універсальна.............................. S 2003___________________________ 85,50

Емаль швидкосохнуча........................... S 2013___________________________ 90,00

Щіточка.................................................... А 28_____________________________ 56

Ложка...................................................... А 76_____________________________ 89

Вилка....................................................... А 11_____________________________ 12


 

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)