АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

МЕТА ТА ЗАВДАННЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ

Читайте также:
  1. II Завдання додому
  2. II. Актуалізація опорних знань та мотивація навчальної діяльності
  3. II. ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ'ЯЗКИ
  4. II. Тестові завдання
  5. IІ Завдання додому
  6. IІ Завдання додому
  7. IІ Завдання додому
  8. IІ Завдання додому
  9. IІ Завдання додому
  10. IІ. Завдання додому
  11. IІ. Завдання додому
  12. АЛГОРИТМ РОБОТИ НАД ПРОФЕСІЙНО-ОРІЄНТОВАНИМИ ЗАВДАННЯМИ З КУРСУ «ОСНОВИ ПСИХОЛОГІЧНОГО ТРЕНІНГУ»

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

 

Навчальна програма з дисципліни «Актуальні питання державного управління» підготовлена згідно з навчальним планом Одеського державного університету внутрішніх справ для студентів з підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр» у галузі знань «Право» (0304) за спеціальністю «Правознавство» (8.04030201) денної та заочної форм навчання.

Навчальна дисципліна «Актуальні питання державного управління» відноситься до циклу дисциплін професійної та практичної підготовки, які посідають провідне місце у професійній підготовці юристів та є однією з профілюючих дисциплін.

Вивчення «Актуальних питань державного управління» дозволить студентам отримати теоретичні та практичні знання щодо основних положень і проблемних питань науки управління, зокрема державного управління, забезпечення реалізації та дотримання законних прав та інтересів людини і громадянина крізь призму діяльності різних органів державного управління.

Предметом навчальної дисципліни є певне коло актуальних питань управлінських відносин, характерних для діяльності органів державної влади, їх вплив на суспільні відносини.

Навчальна дисципліна «Актуальні питання державного управління» базується на положеннях Конституції України, законах України, указах Президента України, постановах Кабінету Міністрів України, відомчих нормативно правових актах, узагальненій практиці державного управління, передовому досвіді, основних теоретичних положеннях державного управління розроблених вітчизняними та зарубіжними вченими.

Набуття знань та навичок з актуальних питань державного управління надасть можливість студентам підвищити їх громадянську свідомість, рівень виконання своїх професійних обов’язків, здійснення управлінської діяльності, спрямованої на задоволення потреб суспільства.

 

МЕТА ТА ЗАВДАННЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ

Мета навчальної дисципліни «Актуальні питання державного управління» - сформувати у студентів фундаментальні знання про теоретичні і практичні аспекти актуальних питань державного управління, систему державного управління, завдання і компетенцію суб’єктів державного управління, процес державного управління, з метою застосування отриманих знань в подальшій діяльності.

Основні завдання навчальної дисципліни:

Завдання навчальної дисципліни «Актуальні питання державного управління» полягає в підготовці випускників Одеського державного університету внутрішніх справ до здійснення управлінської діяльності в різних органах, установах, організаціях, незалежно від їхніх форм власності. Вивчення навчальної дисципліни ставить за мету оволодіння майбутніми фахівцями основними положеннями теорії, методології і практики державного управління.

Основними завданнями навчальної дисципліни є:

1) вивчення теорії науки управління;

2) вивчення сутності державного управління на сучасному етапі, розглянути поняття і зміст державного управління;

3) проаналізувати цілі, завдання, функції та принципи державного управління;

4) дослідити діяльність суб’єктів державного управління, їх функції та повноваження;

5) вивчення актуальних питань і особливостей практики державного управління;

6) навчання студентів правилам, рекомендаціям управлінської діяльності, вироблених наукою і передовою практикою;

7) отримання необхідних знань про шляхи подальшого удосконалення державного управління.

8 навчити слухачів розуміти і усвідомлювати проблеми державного управління у процесі формування громадянського суспільства і розбудови демократичної, правової, соціальної держави.

Основні професійні компетенції

Засвоївши програму навчальної дисципліни «Актуальні питання державного управління», студентимають бути здатними вирішувати професійні завдання з урахуванням досягнень теорії та практики управління і володіти основними професійними компетенціями з державного управління:

у науково-дослідній діяльності:

· готовність застосовувати сучасні методи дослідження і критерії оцінки ефективності реалізації державного управління;

· здатність поставити завдання та організувати наукові дослідження з визначення та розв’язання проблем у сфері державного управління;

в практичній управлінській діяльності:

· впровадження управлінських і технічних заходів з метою покращення державного управління;

· здатність та готовність до врахування положень законодавчих та інших нормативно-правових актів в управлінській діяльності;

· здатність до прийняття управлінських рішень з урахуванням знань з теорії та практики державного управління;

· визначення та розподіл завдань, функцій, обов’язків і повноважень з організації діяльності певного структурного суб’єкту державного управління.

у консультаційній діяльності:

· надання допомоги та консультацій громадянам і працівникам різних суб’єктів державного управління.

Місце навчальної дисципліни в системі професійної підготовки фахівця.

Навчальна дисципліна «Актуальні питання державного управління» є основою отримання сукупності знань та вмінь, що формують професійний профіль фахівця у сфері державного управління.

У результаті вивчення навчальної дисципліни слухач повинен:

Знати:

- поняття, сутність та зміст державного управління;

- елементи та ознаки державного управління;

- суб’єкти державного управління, їх систему і структуру

-основні цілі, завдання, принципи, функції, форми та методи державного управління;

- процес підготовки та прийняття управлінських рішень, порядок їх оформлення;

- оцінка ефективності управлінської діяльності та ін.;

- окремі актуальні питання сьогодення в державному управлінні.

Вміти:

- визначати цілі та завдання різних суб’єктів державного управління;

- правильно застосовувати нормативно-правові акти управлінської діяльності до конкретних ситуацій при виконанні службових обов’язків;

- дискутувати, аргументовано обстоювати свої думки та переконання, правильно оцінювати, вибирати та аналізувати інформацію з різних джерел, робити правильні та обґрунтовані висновки;

- використовувати знання про статус, функції, компетенцію та повноваження органів державного управління в Україні;

- визначати сутність та роль окремих суб’єктів державного управління та ін.

 

ТЕМАТИЧНИЙ ПЛАН


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)