АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Наміри учасників ринку фінансових послуг

Читайте также:
  1. NСерцевиною ринку єврокапіталів є європозики, які надаються через випуск єврооблігацій, тобто облігацій у євровалюті. Основна валюта єврооблігацій - долар США.
  2. Адміністративної послуги
  3. Адміністративної послуги
  4. Адміністративної послуги
  5. Адміністративної послуги
  6. Адміністративної послуги
  7. Адміністративної послуги
  8. Аналіз ризику та ефективності управління портфелем фінансових інвестицій.
  9. Аналіз туристичного ринку та прогнозування його розвитку
  10. Аналіз фінансових інвестицій у системі прийняття управлінських рішень.
  11. Аналіз фінансових результатів діяльності та рентабельності
  12. Банки — основні учасники ринку капіталів

Реалізація фінансових послуг являє основний вид професійної діяльності фінансового посередника. Набір основних цілей діяльності фінансової установи містить такий перелік:

– завоювання частини (сегмента) ринку фінансових послуг;

– максимізація доходу від реалізації фінансових операцій;

– максимізація прибутку власників фінансової установи;

– мінімізація витрат, пов'язаних зі здійсненням фінансових операцій;

– обмеження або уникнення ризиків, що супроводжують реалізацію фінансових операцій;

– підвищення якісних характеристик фінансових продуктів; % підтримання фінансової стабільності та ліквідності фінансової установи;

– фінансовий та соціальний захист членів фінансової установи; % найбільш повне задоволення потреб клієнтів у фінансових послугах. Вибір конкретних цілей діяльності фінансової установи в поточному періоді залежить від етапу її життєвого циклу, конкурентного середовища, виду фінансової послуги, обсягів попиту7 та пропозиції на фінансовий продукт, рівня монополізації ринку, ступеня розвитку альтернативних видів фінансових операцій, ціни капіталу, особливостей державного регулювання ринку, макроекономічної стабільності тощо.

Важливою метою оферента фінансової послуги є одержання доходу від її реалізації. Розмір доходу від проведення фінансової операції, що здійснюється на користь клієнта, повинен бути достатнім для покриття витрат фінансового посередника і забезпечення середньої норми рентабельності.

Дохід фінансового посередника може виникнути в двох формах: як прямий і опосередкований. Прямий дохід формується безпосередньо як винагорода, що сплачується споживачем, за надання фінансової послуги. Його формами є процентний дохід, комісійна винагорода, дисконт, маржа, винагорода за гарантування платоспроможності клієнта, збір за реалізацію угоди, винагорода за консультаційні послуги тощо. Величина прямого доходу визначається тарифами фінансової установи та залежить від механізму державного регулювання цін за визначеними видами фінансових операцій. Опосередкований дохід виникає у майбутньому за рахунок одержання переваг від реалізації попередніх фінансових послуг Наприклад, за рахунок надання послуг зі спільного інвестування інвестиційний фонд може одержати вагомий пакет акцій товариства, а відтак, визначати його подальший розвиток. Банківські установи за рахунок нарощування обсягів депозитних операцій (попередніх послуг) формують більший обсяг кредитних ресурсів і збільшують доходи за активними операціями (наступними послугами).

На величину доходу фінансового посередника (ціну фінансової послуги) впливають такі чинники: пропозиція фінансових послуг на ринку; обсяг попиту на фінансові послуги з боку їх споживачів; державне регулювання процесу ціноутворення на ринку фінансових послуг; ступінь монополізації окремих сегментів ринку фінансових послуг; витрато-місткість фінансової операції; платоспроможність та кредитоспроможність споживача фінансової послуги; прибутковість альтернативних видів фінансових операцій; ризикованість фінансової операції.

Споживачі фінансових послуг звертаються до посередництва фінансових установ з метою задоволення намірів щодо:

– надійного та прибуткового розміщення заощаджених коштів;

– здійснення ефективного індивідуального або спільного інвестування;

– позичання коштів;

– купівлі-продажу цінних паперів, валютних цінностей, банківських металів;

– передачі в довірче управління майна та фінансових активів;

– здійснення (одержання) переказу грошей;

– проведення розрахунків у безготівковій формі;

– забезпечення розрахунків за господарськими операціями всередині країни та із зарубіжними партнерами;

– одержання гарантій (порук) за своїми зобов’язаннями;

– відповідального зберігання цінностей.

Пріоритетними чинниками при виборі фінансової установи, яка спроможна забезпечити реалізацію намірів споживачів, є надійність фінансової установи та позитивний досвід її діяльності на ринку, зручність розташування, прийнятні ціна фінансових операцій та прибутковість фінансових продуктів. їх стандартний набір, реалізація індивідуального підходу до клієнта, можливість одержання супутніх фінансових послуг тощо.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)