АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Відповідь. Цей строк становить три місяці і обчислюється з дня одержання арбітражного рішення стороною, яка має намір заявити клопотання про його скасування

Читайте также:
  1. Відповідь.
  2. Відповідь.
  3. Відповідь.
  4. ОДНА ПРАВИЛЬНА ВІДПОВІДЬ. Ефективність використання якого виду ресурсів оцінюється за допомогою показника фондовіддачі?
  5. ОДНА ПРАВИЛЬНА ВІДПОВІДЬ. За яким видом відносних величин розраховується середній темп зростання показника?
  6. ОДНА ПРАВИЛЬНА ВІДПОВІДЬ. Функції попиту на працю та граничного доходу праці
  7. ОДНА ПРАВИЛЬНА ВІДПОВІДЬ. Хто з видатних вчених вперше в історії науки досліджував проблему співвідношення свідомого й несвідомого?
  8. ОДНА ПРАВИЛЬНА ВІДПОВІДЬ. Що лежить в основі поділу ринку на окремі види?
  9. ОДНА ПРАВИЛЬНА ВІДПОВІДЬ. Яка країна вважається батьківщиною паперових грошей?
  10. ОДНА ПРАВИЛЬНА ВІДПОВІДЬ. Яка мета порівняння фактичних даних з даними минулих періодів?
  11. ОДНА ПРАВИЛЬНА ВІДПОВІДЬ. Яке положення розкриває сутність грошей як економічної категорії?

Цей строк становить три місяці і обчислюється з дня одержання арбітражного рішення стороною, яка має намір заявити клопотання про його скасування. Встановлення цього строку для подачі клопотання про скасування арбітражного рішення має на меті скоротити строк, протягом якого залишається певна невизначеність щодо остаточного набрання арбітражним рішенням сили.

 

 

Завдання 19. Надати узагальнюючу характеристику Закону України «Про визнання та виконання в Україні рішень іноземних судів» (кількість та основний зміст розділів).

 

 

Відповідь:

Закон України «Про визнання та виконання в Україні рішень іноземних судів» від містить 5 розділів.

Розділ І «Загальні положення» присвячено визначенню термінів, що застосовуються в цьому Законі (ст. 1) та умовам визнання та виконання рішень іноземних судів (ст. 2).

Розділ II «Примусове виконання рішення іноземного суду» регулює правовідносини, що виникають при судовому розгляді клопотань про визнання та виконання рішень іноземних судів, у тому числі строки пред'явлення таких клопотань, підсудність цих справ, порядок їх розгляду, підстави для відмови у задоволенні клопотань про визнання та виконання та ін.

Розділ III «Визнання рішення іноземного суду, що не підлягає примусовому виконанню», регулює процедуру визнання іноземних судових і арбітражних рішень, що не підлягають примусовому виконанню.

Розділ IV «Міжнародні договори» закріплює принцип примата норм міжнародного права над нормами внутрішнього права. В силу цього принципу якщо норми міжнародного договору України встановлюють інші правила, ніж ті, що передбачені цим Законом, то застосуванню підлягають правила, встановлені міжнародним договором.

Розділ V «Прикінцеві положення» встановлює порядок набрання Законом чинності та обов'язки Кабінету Міністрів України щодо внесення відповідних пропозицій до Верховної Ради України щодо змін законодавства.

 

 

Завдання 20. На підставі наведених даних сформулювати структуру змісту прохання про арбітраж та позовної заяви:

 

- підпис позивача, якщо тільки сторони не домовилися про інше щодо необхідних реквізитів заяви».

- найменування сторін та їх поштові адреси;

- найменування і адреси сторін, включаючи номери телефонів, факсу тощо;

- короткий опис спору та попередній виклад суті спору;

- вимоги позивача;

- якщо сторони узгодили чисельний склад третейського суду, то позивач повинен повідомити про кандидатуру призначеного ним арбітра.

- виклад обставин, на яких ґрунтуються позовні вимоги; зазначення доказів, копія або оригінал зовнішньоторговельного контракту з арбітражним застереженням або окрема арбітражна угода для підтвердження того, що сторони спору обрали саме цей арбітражний орган.

- найменування Арбітражного суду;

- зазначення ціни позову;

- обґрунтування компетенції Арбітражного суду;

- що підтверджують позов, обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються; законодавство, на підставі якого подається позов;

- перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви;

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)