АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

А. Сульфадимезін

Читайте также:
  1. А. Клотримазол

Сульфаніламіди,нітрофурани,

Похідні 8 – оксихіноліну, нафтирідину

 

1. Хворому з ангіною лікар призначив бісептол. Вкажіть переваги бісептола в порівнянні з іншими сульфаніламідними препаратами.

А. Триметоприм блокує, черговий етап

Перетворення фолієвої кислоти

В. Триметоприм підсилює імітацію сульфаніламідом

ПАБК

С. Краще проникає в мікробну клітину

D. Сповільнює трансформацію сульфаніламіда

Е. Перешкоджає зв'язуванню з білками крові

 

2. У хворого з гострою пневмонією при лікуванні сульфаніламідними препаратами виникли утруднення при сечовипусканні, альбумінурія, макрогематурія. Яка група сульфаніламідів могла викликати цю реакцію?

А. Препарати короткої дії

В. Препарати середньої дії

С. Препарати тривалої дії

D. Препарати дуже довгої дії

Е. Комбіновані сульфаніламідні препарати

 

3. В інфекційне відділення надійшла дитина 9 років зі скаргами на біль у животі, понос, анорексію. У випорожненнях- еритроцити. Аналіз показав наявність дизентерійної флори. Який препарат краще призначити хворому?

А. Бісептол

В. Фенілсаліцилат

С. Норсульфазол

D. Етазол

Е. Фталазол

 

4. Хворому, що приймає сульфаніламідні препарати (САП), лікар рекомендував пити більше рідини, особливо лугової. З чим пов'язана рекомендація?

А. Ослаблюється утворення антигенів при взаємодії з

білками

В. Підсилюється біотрансформація

С. Покращується виділення САП з жовчю

D. Полегшується розчинність ацетильованих

Метаболітів САП

Е. Сповільнюється всмоктування

 

5. З метою самолікування хвора при бронхіті приймала таблетки тетрацикліну гідрохлориду протягом 14 днів. Звернулася до гастроентеролога із скаргами на дисфункцію кишечника. Обстеження виявило в хворої кандідомікоз. Виберіть препарат для попередження даного побічного ефекту тетрацикліну:

А. Ністатин

В. Ампіцилін

С. Левоміцетин

D. Метронідазол

Е. Поліміксин

 

 

6. У 27-ми річного наркомана виявлено вірус ВІЛ. Згодом він переніс пневмонію, викликану Pseudomonas carinii, ліковану антибіотиками. Через 3 місяці в пацієнта виник кандидіаз, а саме орофарингеальна та езофагальна форми. Препаратами вибору будуть:

А. Гризеофульвін

В. Флуконазол

С. Міконазол

D. Клотримазол

Е. Нафтифін

 

7. У хворого з хронічним гайморитом після курсу лікування протимікробними препаратами з'явилися болі в попереку, дизурія, гематурія, олігурія, у сечі - характерні кристали. Який із препаратів міг стати причиною нефропатії?

А. Сульфадимезін

В. Неоміцин

С. Бензилпеніцилін

D. Цефалоридін

Е. Фталазол

 

8. До дерматолога звернувся хворий з поразкою межпальцевых проміжків, що супроводжується розвитком мокнучих, що лупляться плям. Мікроскопія лусочок: нитки тонкого міцелію, конідії круглої форми. Лікарем був поставлений діагноз: епідермофітія стіп. Призначте хворому препарат для місцевого застосування.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)