АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Зміна схеми розрахунків з постачальниками (3 вдосконалення)

Читайте также:
  1. Аудит розрахунків з бюджетом з ПДВ
  2. Аудит розрахунків з бюджетом. Формування аудиторських доказів та оформлення робочих документів аудитора.
  3. Аудит розрахунків з дебіторами та кредиторами
  4. Аудит розрахунків з підзвітними особами
  5. Вартість наданих послуг та порядок розрахунків
  6. Види розрахунків
  7. Визначення рівноважного обсягу національного виробництва у кейнсіанських моделях мультиплікатора. Зміна рівноваги та мультиплікативний ефект. Рецесійний та інфляційний розрив.
  8. Відстрочка або розстрочка Виконання, зміна способу і порядку Виконання рішення суду
  9. Вказівки по виконанню випробування компресора, аналізу результатів та розрахунків
  10. Вопрос Зміна та розірвання господарських договорів.
  11. Діяльність з проведення розрахунків за договорами щодо деривативів.
  12. Зміна або розірвання господарських договорів в одноособовому порядку не допускається, якщо інше не передбачене законом або договором.

Зміна ціни на продукцію (1 вдосконалення)

Перший варіант удосконалення полягав у тому, що було змінено ціну і відповідно до цього змінилися обсяги збуту продукції, оскільки існує взаємозв’язок між ціною товару та обсягом його збуту. Враховуючи те, що фірма випускає прохолоджувальні напої, то залежно від погодних умов буде змінюватись попит на продукцію.

У літні місяці попит на продукції є найвищим, тому з травня по вересень було піднято ціну на 10 коп. Незначне підвищення ціни у даний період не буде впливати на обсяг збуту продукції. У квітні і жовтні ціна зросла на 5 коп. Таке незначне підвищення ціни у дані місяці також не змінить попиту на продукцію. Оскільки, у зимові місяці попит на продукцію є значно менший, було зменшено ціну на 4 коп., відповідно до цього обсяг збуту продукції з листопада до березня збільшився на 5%.

Після даного вдосконалення потрібним було додаткове фінансування і підприємство взяли кредит у січні, лютому та березні. Оскільки сума цих кредитів становила 2358450 грн., тобто верхня межа 3 млн. грн., то будемо сплачувати кредити за відсотковою ставкою 24%. Також потрібно у січні повернути кредит 650000 грн. за попередній рік і відсотки за користування в розмірі 28% річних.

Після даного етапу валюта балансу становила 5383264 грн.. Кредит вдалося сплатити в липні місяці, сума кредиту становила 2 358 450 грн., в наслідок чого суму процентів вдалося зменшити з 188627 грн., до 157520 грн. (на 31107 грн.). Грошові засоби на кінець періоду становили 2727097 грн.

 

Зміна витрат на рекламу (2 вдосконалення)

Другий варіант удосконалення полягає в тому, що було збільшено витрати на рекламу і відповідно до цього зросте попит на продукцію. Згідно зі статистикою, зростання щомісячних затрат на рекламу на 20% призводить до збільшення обсягів продажу продукції на 8%, і навпаки. Отже, витрати на рекламу у вихідному варіанті становили 146000 грн. Збільшені витрати на 20% на рекламу в літні місяці призведуть до збільшення обсягів продажу продукції на 8% і становитимуть 175200 грн. Відповідно збільшились обсяги продажу на 8%.

Отже, потрібно взяти кредити у січні, лютому та березні. Сума взятих кредитів становить 2376246 грн., тобто верхня межа 3 млн., і за користування кредитами повинні сплатити 24% річних. Також у січні повинні сплатити кредит у розмірі 650000 грн. і 28% річних за кредит.

Після даного вдосконалення валюта балансу становила 4524346 грн., тобто відбулось покращення, вдалося сплатити кредит ще швидше, як результат зменшивши нараховані проценти.

 

 

Зміна схеми розрахунків з постачальниками (3 вдосконалення)

Третій варіант удосконалення полягає в тому, що було змінено схему розрахунків з постачальниками. В початковому варіанті компанія повинна була сплачувати постачальникам за матеріали для кожної з продукції 30% передоплати від суми, також 50% повинні сплачувати у місяць закупки і 20% в наступний місяць. Було змінено схему розрахунків і тепер компанія повинна сплачувати 80% у місяць закупки і 20% у наступний місяць. Були взяті кредити у січні, лютому та березні. Загальна сума кредитів становила 1957692 грн., тобто верхня межа становить 2 млн., тому ми будемо сплачувати відсотки у розмірі 20% річних. У січні повинні сплатити кредит у розмірі 650000 грн. за попередній рік та відсотки у розмірі 28% річних.

Після даного етапу збільшилась валюта балансу і становить 4198836 грн., вдалося швидше розрахуватись з зобов’язаннями по кредиту, в результаті цього вдалося зменшити плату за кредит. Тобто в загальному дане вдосконалення позитивно вплинуло на підприємство.

Загалом по підприємству провівши вдосконалення, отримані результати були позитивними, і останні результати є кращими за попередні дані.

 

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)