АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Етапи побудови економетричної моделі

Читайте также:
  1. Аналіз зміни рівноваги у моделі AD-AS.
  2. Аналіз моделі IS-LMдля відкритої економіки при фіксованому обмінному курсі.
  3. Аналіз моделі мультиплікатора.
  4. Аналіз суті та практичних висновків моделі економічного зростання Р. Солоу.
  5. В історії оподаткування (у глобальному масштабі) зазвичай виділяють три етапи.
  6. В якості економічної моделі справжнього соціалізму економічні радники Горбачова певний час вбачали
  7. Визначення практичної придатності побудованої ої регресійної моделі.
  8. Визначення рівня сукупного попиту у базовій моделі рівноваги на товарних ринках ADAS. Чинники сукупного попиту.
  9. Визначення, поняття та принципи побудови структури управління.
  10. Вимоги до побудови комерційних служб та їх функції.
  11. Виникнення та етапи розвитку демократії
  12. Виробнича функція в моделі Р. Солоу

Поняття економ-ої моделі, її складові частини

Економ-а модель - функція чи система ф-ій, що описує кореляційно-регресійний зв’язок між екон показниками, причому залежно від причинних зв’язків між ними один чи кілька із цих показників розгляд-я як залежні змінні, а інші - як незалежні. У заг-у випадку рівняння в економ-ій моделі має вигляд: Y=f(x1, x2,…,Xm,u), де У- резул-т, або залежна змінна, змінюв-я якої описує дане рівн-я; х1, х2,..., хm - фактори, або незалежні змінні, що визнач-ь поведінку У, u - стохастична складова. Економ-а модель склад-я: 1)Набір рівнянь поведінки, які вивод-я з екон-ї моделі. Ці рівняння включ-ь деякі змінні, знач-я яких спостеріг-я, а також «збурення», які відтвор-ь ефект від змінних, не включ-их до моделі у явному вигляді, та ефект від непередбачуваних подій. 2)Опис імовірнісного розподілу «збурень» (помилок).

Роль, місце економ моделей в управл ек сист-и

Сучасні методи управл-я екон системами та процесами баз-я на широкому викор-і математ-их методів та ЕОМ. Коли в екон науці постали задачі, які не вдається розв’язати за доп-ою традиційних екон методів, матем-ка посіла в цій науці одне з осн-их місць. Сформув-я напрямок теоретично-практичних досліджень - екон-ко-матем-не моделюв-я, що є вираж-ям процесу математизації наукового екон знання. Економ-ні моделі кількісно описують зв’язок між вхідними показниками екон системи (X) та результативним показником (Y). У аг-му вигляді економ-ну модель можна записати так: Y = f(X,u), де X - вхідні екон показники; u - випадкова, або стохастична, складова.

Прич, що спон появу випад склад-ої e регрес мод

Стохастичну складову ε економ-ої моделі наз помилкою (залишком, збуренням, відхил-ям). Причини виникн-я:

1)Регресійна модель являє собою складне переплет-я різних факторів, багато з яких фізично не можна врахувати в моделі. 2)Неправильно вибрана форма функц-ої залежності між змінними в моделі через недостатнє дослідж-я процесу, який підлягає моделюв-ю, або неправильно вибрані пояснювальні змінні. 3)Агрегув-я змінних. Залежн-ь між факторами являють собою залежн-і між цілими комплексами подібних величин. 4)Помилки вимірюв-я, які можуть бути допущ-і під час аналізу й обробки статист-их даних. 5)Обмеж-ь статист-их даних проявл-я в тому, що більшості моделі виражаються переважно неперервними функціями, але при цьому використовується набір даних, що має дискретну структуру. 6)Непередбаченість людського фактора, може бути одним із головних проявів відхилень незал-ої змінної в модельованих знач-ях.

Етапи побудови економетричної моделі

Етапи побудови економ-ої моделі: 1)Знайомство з екон теорією, висун-я гіпотези взаємозв’язку. Чітка постановка задачі. 2)Специф-я моделі, тобто сформул-я теоретичних уявл-ь і прийнят-я гіпотези у вигляді мате мат-их рівнянь, які встановл-ь зв’язки між осн-и визначальними змінними за припущ-я, що всі інші змінні є випадковими. 3)Формув-я масивів вихідної інформації згідно з метою та завдан-и дослідж-я. 4)Оцінка параметрів економ-ої моделі МНК, що дає змогу про аналіз-и залишки і визнач чи не суперечить специфікація моделі передумовам “класичної” моделі лін-ої регресії. 5)Якщо деякі передумови моделі не викон-я, то для продовж-я аналізу треба замін-и специфікацію або застосов-и інші методи оцінюв-я параметрів. 6)Провед-я аналізу вірогідності моделі та визнач-я прогнозу за побудов-ою моделлю.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)