АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

МЕХАНІЧНИЙ ДОМКРАТ

Читайте также:
  1. МЕХАНІЧНИЙ РОЗРАХУНОК

 

Винахід належить до галузі підіймальних механізмів і може бути використаний для підіймання вантажів на невелику висоту.

Відома конструкція домкрату (див. патент Російської Федерації №2103221), що складається з корпусу, заповненого середовищем, яке здатне розширюватися під час нагрівання, висувних засобів, кожуха, який охоплює поверхню корпуса, при цьому порожнина, утворена внутрішньою поверхнею кожуха та зовнішньою поверхнею корпуса, з'єднана з джерелом подачі середовища з підвищеною температурою по відношенню до температури середовища в корпусі.

Недоліками цього домкрата, що звужує сферу його застосування, є складність самої конструкції, а також необхідно електричний струм для нагрівання елемента, який розширюється.

Найбільш близькою конструкцією до заявленої (прототипом) є механічний домкрат (див. патент Російської Федерації №2060229), який складається з пустотілого привідного гвинта з трапецеїдальною гальмівною різзю, гайки з направляючим кільцевим виступом, висувного циліндра, що являється продовженням гайки, кільцевого кожуха, який взаємодіє своїми висувними поверхнями з висувним циліндром і направляється кільцевим виступом гайки, корпуса з опорними цапфами і приводу гвинта.

Недоліками прототипу є наявність великої кількісті деталей, що потребує значних фізичних зусиль на подолання сил тертя між цими деталями.

В основу винаходу поставлено задачу спростити конструкцію механічних домкратів і зменшити зусилля необхідні для подолання сил тертя між деталями при збільшенні або зменшенні висоти підйому, опорні площини при цьому мають залишатися паралельними і незмінними.

Поставлене завдання вирішується тим, що механічний домкрат складається з підкладки, що утворена двома однаковими частинами, які по центрі містять гнізда з нарізаною різзю, при чому в одному гнізді підкладки нарізана права різь, в іншому - ліва, та шпильки, на одному кінці якої нарізана права різь, на іншому - ліва, центр шпильки має шестигранну форму, що дозволяє обертати її за допомогою гайкового ключа.

На фіг. представлено схему механічного домкрата. Підкладка домкрата складається з двох частин 1 та 2. В центрі кожної підкладки свердлено гнізда 3. В середині гнізда 3 підкладки 1 нарізано праву різь 4, в середині гнізда 3 підкладки 2 нарізано ліву різь 5. Шпилька 6 по середині має шестигранну форму 7, що дозволяє обертати її за допомогою гайкового ключа. На одному кінці шпильки 6 нарізано праву різь 8, на іншому - ліву різь 9, відповідно до різі 4 і різі 5 у підкладці.

При обертанні за допомогою гайкового ключа шпильки 6 за годинниковою стрілкою, вона буде закручуватися і зменшувати відстань між частинами підкладки 1 та 2, і цим самим опускатиметься вантаж. А при обертанні за допомогою гайкового ключа шпильки 6 проти годинникової стрілки, вона буде відкручуватися і збільшувати відстань між частинами підкладки 1 та 2, і цим самим підніматиметься вантаж.

 

Заявник ______________________ П.І.П.


 

ФОРМУЛА ВИНАХОДУ

 

Механічний домкрат, який відрізняється тим, що складається з підкладки, що утворена двома однаковими частинами, які по центрі містять гнізда з нарізаною різзю, при чому в одному гнізді підкладки нарізана права різь, в іншому - ліва, та шпильки, на одному кінці якої нарізана права різь, на іншому - ліва, центр шпильки має шестигранну форму.

 

Заявник ______________________ П.І.П.


 

Механічний домкрат

Автор: П.І.П.


 

РЕФЕРАТ

до опису винаходу «Механічний домкрат»

 

Винахід належить до галузі підіймальних механізмів і може бути використаний для підіймання вантажів на невелику висоту. В основу винаходу поставлено задачу спростити конструкцію механічних домкратів і зменшити зусилля необхідні для подолання сил тертя між деталями при збільшенні або зменшенні висоти підйому, опорні площини при цьому мають залишатися паралельними і незмінними. Поставлене завдання вирішується тим, що механічний домкрат складається з підкладки, що утворена двома однаковими частинами, які по центрі містять гнізда з нарізаною різзю, при чому в одному гнізді підкладки нарізана права різь, в іншому - ліва, та шпильки, на одному кінці якої нарізана права різь, на іншому - ліва, центр шпильки має шестигранну форму, що дозволяє обертати її за допомогою гайкового ключа.

 

1 н.з.п. ф-ли, 1 іл.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)