АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Наукові книги, видані Інститутом трансформації суспільства (2001–2012)

Читайте также:
  1. II. Книги, монографии, издания периодической печати
  2. Анархізм як форма суспільства
  3. Визначальні риси контексту громадянського суспільства в Україні
  4. Витрати інституціальної трансформації
  5. Головні функції моралі в життєдіяльності людини і суспільства
  6. Духовна сфера життєдіяльності суспільства, узагальнене відображення об'єктивних умов його існування, система духовних орієнтирів і суспільних цінностей
  7. Економічна думка індустріального суспільства
  8. Економічна система й економічний лад суспільства
  9. Економічні потреби суспільства: сутність і класифікація. Економічні інтереси
  10. Ідеологію буржуазного прошарку суспільства було систематизовано в політико-правовому вченні німецького філософа Іммануїла Канта (1724—1804).
  11. Історичні корені громадянського суспільства в Україні.
  12. Книги, изданные под редакцией автора (авторов)

Інститут трансформації суспільства (ІТС) – провідний недержавний науково-аналітичний центр України, заснований у 1994 році.

Незмінний директор ІТС – професор Соскін Олег Ігорович.

Сфера інтересів ІТС:

економіка, політика, міжнародні відносини, національна безпека, місцеве самоврядування, освіта, інформаційний простір.

Основні цілі діяльності ІТС:

  • сприяння побудові вільної, незалежної, демократичної, християнської України;
  • вироблення та впровадження механізмів реалізації євроатлантичної моделі розвитку України; формування українсько-російських відносин на принципах мирного співіснування та партнерства; утворення Балто-Чорноморського економічного Альянсу; розвитку стратегічних стосунків між Україною і країнами Вишеградської групи, у т.ч. на рівні міст та регіонів;
  • підтримка соціально-економічних і політичних реформ в Україні;
  • зміцнення системи місцевого самоврядування в Україні;
  • утворення в країні національної буржуазії та потужного середнього класу;
  • формування ринкового світогляду серед широких верств населення і національної еліти України;
  • трансформації системи освіти в Україні; та ін.

Види діяльності ІТС:

  • організація і проведення конференцій, інтерактивних семінарів, круглих столів, тренінгів, презентацій;
  • видання книг, брошур, науково-аналітичного журналу “Економічний часопис-ХХІ” (передплатний індекс 96437);
  • підготовка аналітичних матеріалів, політичних та економічних прогнозів, коментарів, інших інтелектуальних продуктів;
  • організація навчальних візитів керівників різних рівнів влади у країни зі сталою демократією;
  • паблік рілейшнз особи, організації, міста, регіону;
  • консультативна робота з поточних та стратегічних економічних і політичних питань;
  • створення та підтримка Інтернет-холдингу ІТС (www.Soskіn.Іnfo), що містить 56 веб-сайти (у т.ч. 44 сайти українських міст);
  • проведення Інтернет-конференцій в он-лайн режимі;
  • здійснення опитувань громадської думки та ін.

Наукові книги, видані Інститутом трансформації суспільства (2001–2012)

Роль брендинга городов в эпоху перемен / Под общей ред. О. И. Соскина. – К.: Институт трансформации общества, 2012. – 112 с.

Брендинг міст: досвід країн Вишеградської групи для України / За загальною ред. О. І. Соскіна. – К.: Вид-во „Інститут трансформації суспільства”, 2011. – 80 с.

 

Вступ до НАТО – стратегічний вибір України / За загальною ред. О. І. Соскіна. – К.: Вид-во „Інститут трансформації суспільства”, 2008. – 192 с.

Шляхи впровадження інноваційно-інвестиційної моделі розвитку в українських містах За загальною ред. О. І. Соскіна. - К.: Вид-во "Інститут трансформації суспільства", 2008. - 64 с.

ЄС і місцеве самоврядування: досвід вишеградських міст та українська перспектива: Науково-методичний посібник / За загальною ред. О.І. Соскіна. - К.: Вид-во "Інститут суспільної трансформації", 2008. - 56 с.

Партнерство заради безпеки: досвід країн НАТО та українська перспектива / За загальною ред. О.І. Соскіна. – К.: Вид-во „ІТС”, 2007. – 336 с.

Адміністративно-територіальна реформа в Україні: оптимальна модель / За загальною ред. О.І. Соскіна. – К.: Вид-во „ІТС”, 2007. – 288 с.

Украина и Россия на пути к демократии: особенности переходного периода / Под общей ред. О.И. Соскина. – К.: Изд-во „Институт трансформации общества”, 2007. – 224 с.

Фінський досвід місцевого самоврядування – для українських міст / За загальною ред. О.І.Соскіна. – К.: Вид-во „ІТС”, 2006. – 64 с.: іл.

Севастополь на пути экономической и административно-территориальной реформы / Под ред. О.И. Соскина. – К.: Изд-во „Институт трансформации общества”, 2005. – 148 с.

Налагодження співпраці між містами України і Польщі / За загальною ред. О.І. Соскіна. – К.: Вид-во „ІТС”, 2005. – 152 с.: іл. (українською та польською мовами).

Відносини Україна – НАТО: економічні аспекти / За ред. О.І. Соскіна. – К.: „Вид-во „ІТС”, 2003. – 120 с.

Поширення російської експансії на ринку нафтових продуктів України: тенденції та наслідки. – К.: Граффіті Груп, 2002. – 100 с.

Взаємодія між міською владою та недержавними організаціями – запорука поглиблення демократичних реформ в Україні. – К.: Вид-во „ІТС”, 2001. – 136 с.

Формування механізмів співпраці між місцевою владою та діловими колами України і Польщі”. – К.: АДЕФ-Україна, 2001. – 120 с.

Ksztaltowanie mechanizmow wspolpracy pomiedzy wladzami lokalnymi a kregami biznesu Ukrainy i Polski”. – К.: АДЕФ-Україна, 2001. – 104 с. (польською мовою).

Основні міжнародні проекти, реалізовані Інститутом трансформації суспільства у сфері місцевого самоврядування:

  • Українсько-голландський проект “Сильні мери – потужна демократія” (1999–2000).
  • Українсько-канадський проект “Взаємозв’язок правових та практичних механізмів здійснення місцевого самоврядування” (2000).
  • Українсько-польсько-американський проект “Формування механізмів регіональної співпраці між місцевою владою та діловими колами України і Польщі” (2000–2001).
  • Українсько-голландський проект “Взаємодія між міською владою та недержавними організаціями – запорука поглиблення демократичних реформ в Україні” (2001).
  • Українсько-польсько-американський проект „Налагодження співпраці між діловими колами українських і польських міст – реальне впровадження стратегічного партнерства Польщі та України” (2004–2005).
  • Українсько-голландський проект „Інформаційне забезпечення розвитку місцевої демократії” (2006).
  • Українсько-шведський проект „Вивчення шведського досвіду місцевого самоврядування та можливості його використання в Україні” (2006).
  • Українсько-фінський проект „Фінський досвід місцевого самоврядування для українських міст” (2006).
  • Українсько-польський проект ”Зміцнення системи місцевого самоврядування в контексті адміністративно-територіальної реформи в Україні” (2006).
  • Спільний міжнародний проект ІТС та Міжнародного Вишеградського Фонду „Партнерство малих міст України та малих міст країн Вишеградської групи (Польща, Словаччина, Чехія, Угорщина)” (2006–2007).
  • Спільний проект ІТС та ОБСЄ „Реформа системи місцевого самоврядування в Україні: вироблення оптимальної моделі” (2007).
  • Українсько-польський проект «Європейська перспектива українських міст у контексті польського досвіду (на прикладі міста Феодосія)» (2007).
  • Українсько-польський проект «Формування співпраці між українськими та польськими регіонами на прикладі Сумської області (Україна) та Любуського воєводства (Польща)» (2007).
  • Українсько-норвезький проект «Норвезька модель місцевого самоврядування та можливості її застосування в Україні» (2007).
  • Міжнародний проект „Розвиток міст шляхом євроінтеграції: досвід країн Вишеградської групи для України” (2008).
  • Українсько-польський проект «Підготовка менеджерів міжнародних проектів для місцевої влади: використання польського досвіду в Україні” (2008).
  • Українсько-голландський проект «Розвиток громадського управління в Україні: децентралізація та дерегуляція». За Програмою MATRA KAP Посольства Королівства Нідерланди в Україні (2009).
  • Українсько-австрійський проект „Австрійська модель місцевого самоврядування та можливості її застосування в Україні”. Спільно з Асоціацією міст Австрії за сприяння Посольства Австрії в Україні (2009).
  • Українсько-швейцарський проект „Швейцарська модель місцевого самоврядування та можливості її застосування в Україні”. У співпраці з Мерією міста Цюріх та Міністерством закордонних справ Швейцарії за підтримки Посольства Швейцарської Конфедерації в Україні та Посольства України в Швейцарії (2009).
  • Українсько-польський проект „Як стати успішним міським головою: вивчення та застосування польського досвіду місцевого самоврядування” (2010).
  • Міжнародний проект „Брендинг і промоушен малих міст відповідно до стандартів Європейського Союзу: досвід країн Вишеградської групи для України” (2010).
  • Міжнародний проект "Роль брендингу міст в епоху змін: європейський досвід для України" (2011-2012).

 

Інститут трансформації суспільства розробив:


Модель адміністративно-територіальної реформи в Україні,
яку підтримали понад 200 міських рад;

Модель партнерства українських та європейських міст, за якою співпрацюють 14 пар міст-партнерів.


Інтернет-холдинг Інституту трансформації суспільства
www.soskin.info

 

Інститут трансформації суспільства є власником і здійснює підтримку Інтернет-холдингу, що складається з 55 веб-ресурсів, зокрема:

  • Головний сайт Інтернет-холдингу (www.soskin.info);
  • Веб-сайт Інституту трансформації суспільства (www.ist.osp-ua.info);
  • Веб-портал «Українські міста в Інтернеті» (www.cityukraine.info). Сьогодні учасниками проекту є 44 українських міста, сайти яких розроблені та підтримуються ІТС;
  • Веб-сайт «Міські оголошення» (www.obyava.osp-ua.info);
  • Веб- сайт «Робота й навчання в українських містах» (job.osp-ua.info);
  • Веб- сайт «Інтернет-конференції on-line» (www.conference.osp-ua.info);
  • Веб- сайт «Вибір народу України» (www.vybory.osp-ua.info);
  • Веб- сайт «Мій вибір – NATO» (www.uanato.info);
  • Веб-проект „Інформаційно-аналітичний портал OSP-UA.INFO” (www.osp-ua.info).

 

Веб-проект „Українські міста в Інтернеті”
www.cityukraine.info

Інститут трансформації суспільства впроваджує веб-проект “Українські міста в Інтернеті” з 2002 р. Мета проекту: об’єднання інформаційних веб-ресурсів міст України (переважно малих та середніх) в єдину потужну систему – інтегральний веб-портал для обміну досвідом і вирішення спільних завдань розвитку місцевих громад та територій; надання громадянам комплексної інформації про життєдіяльність різних регіонів України; формування стійких комунікаційних каналів і партнерських відносин між мешканцями міських громад та місцевою владою. Нині учасниками цього проекту є 42 українських містa і 2 райони, сайти яких розроблені та підтримуються ІТС:

Алушта Алчевськ Бахмач Бердичів Біла Церква Бориспіль Бровари Васильків Вишгород Вінниця Вознесенськ Волочиськ Гадяч Городня Житомир Золотоноша Калуш Київ Ковель Коростень Куп'янськ Куп'янський район Миколаїв Миргород Нетішин Ніжин Нікополь Новоград-Волинський Пирятин Первомайськ (Управління освіти) Прилуки Прилуцький район Ромни Сарни Свалява Світловодськ Севастополь Сєвєродонецьк Скадовськ Сміла Фастів Хмільник Черкаси Чернігів Южноукраїнськ

Зацікавлені українські міста можуть звернутись до Інституту трансформації суспільства для розробки та підтримання своїх інформаційних сервісів!


ЕКОНОМІЧНИЙ ЧАСОПИС-ХХІ
Загальноукраїнський науково-аналітичний журнал


Заснований у 1996 році
Виходить 6 разів на рік

Засновники журналу: Інститут суспільної трансформації (директор – проф. О. І. Соскін),
Інститут світової економіки і міжнародних відносин НАН України
(директор – академік НАН України Ю. М. Пахомов)


Журнал „Економічний часопис-ХХІ” внесено в оновлений перелік фахових видань ДАК України
з двох галузей наук: Економічні науки, Політичні науки
(Постанова Президії ВАК №1–05/3 від 14.04.2010 р.
"Бюлетень ВАК України", №5, 2010)


„Економічний часопис” був заснований у жовтні 1996 р. як загальноукраїнський науковий журнал (КВ №2200 від 07.10.1996 р.). З 1997 по 1999 р. він входив до переліку фахових видань (Бюлетень Вищої атестаційної комісії України, 1997, № 4). У 2001 р. журнал був перереєстрований як „Економічний часопис-ХХІ”, засновник – ТОВ „Інститут суспільної трансформації” (КВ №5565 від 19.10.2001 р.). У 2009 р. науковий журнал „Економічний часопис-ХХІ” був перереєстрований Міністерством юстиції України (КВ №16091-4563ПР від 29.12.2009 р.) через зміну засновника. Співзасновниками журналу стали Інститут суспільної трансформації та Інститут світової економіки і міжнародних відносин НАН України.

Журнал „Економічний часопис-ХХІ” – це визнане в Україні та за кордоном науково-аналітичне видання. У ньому регулярно публікуються наукові статті провідних українських, російських та інших зарубіжних учених, аспірантів і докторантів, народних депутатів України, керівників державних і місцевих органів влади; матеріали наукових конференцій та семінарів; рецензії на наукові монографії тощо.


Основні рубрики журналу

Економічна теорія та історія економічної думки, Світове господарство і міжнародні економічні відносини, Економіка та управління національним господарством, Економіка та управління підприємствами, Регіональна економіка, Соціальна економіка і політика, Гроші, фінанси і кредит, Політичні інститути та процеси, Політичні проблеми міжнародних систем і глобального розвитку, Геополітика, Національна безпека, Гуманітарна і політична безпека, Регіональна безпека та ін.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)