АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Охорона виду та середовищ існування

Читайте также:
  1. Аналіз конкурентного середовища.
  2. Аналіз потенційних небезпек та шкідливих факторів виробничого середовища.
  3. Аналіз статистичної сукупності в середовищі MS Excel
  4. Апарат економіко-математичної обробки та аналізу даних в середовищі MS Excel: математичні, статистичні, фінансові функції.
  5. Вивчення профілю середовища
  6. Г) взаємодією із зовнішнім середовищем.
  7. Діагностика і прогноз макросередовища
  8. Другою особливістю атрибутивних словосполучень є існування так званих багаточленних атрибутивних груп із складними семантичними зв'язками всередині групи.
  9. Духовна сфера життєдіяльності суспільства, узагальнене відображення об'єктивних умов його існування, система духовних орієнтирів і суспільних цінностей
  10. Загальні поняття про середовище підприємства
  11. Закон Кулона в середовищі
  12. Заходи оздоровлення зовнішнього середовища від збудників гельмінтів

Розділ 1.Обгрунтування вибору об’єкту, цілі та завдання,охорона виду

Мета ПД: відновлення, охорона, підтримка виду, що зникає у результаті зміни гідрологічного, хімічного, біологічного режимів водойм, спричиненої гідротехнічним будівництвом; забрудненням води та надмірним виловом.

Цілі

1.1.1.Підтримувати сучасний стан виду миня звичайного на всій території його ареалу.

1.1.2Середньотермінова і довготермінова цілі — сприяти розселенню популяції на інші придатні території.

Завдання

1.2. 1.Сприяти прийняттю національних і міжнародних стратегій і законодавства, які б сприяли збереженню миня звичайного та його середовищ існування

1.2.2. Сприяти всебічній охороні миня звичайного і його середовищ існування за допомогою національного та міжнародного законодавства

1.2.3.Оскільки вид перебуває під глобальною загрозою зникнення, необхідно вживати заходів із забезпечення максимально можливої законодавчої охорони виду в усіх країнах його ареалу. Такі країни повинні розробляти і затверджувати списки видів у загрозливому стані, а також розробляти плани відновлення чисельності або плани дій зі збереження видів у загрозливому стані.

1.2.4.Необхідно вживати заходів для розробки та прийняття всіма країнами ареалу виду законодавства, що передбачає охорону біотопів миня звичайного, включаючи попередження потенційно негативних дій, у тому числі осушення, наприклад, із метою місцевого водо забезпечення; добування корисних копалин; розвитку промислових об’єктів тощо.

1.2.5.Слід сприяти запровадженню процедури оцінки впливу на навколишнє середовище.

1.2.6.Рекомендується контролювати та обмежувати використання інсектицидів у водозборах річок.

1.2.7.Країнам ареалу слід розробляти національні плани дій із охорони водних угідь на їх територіях.

1.2.8.Слід сприяти прийняттю законодавства, що заохочує укладання угод між землекористувачами/власниками, котрі здійснюють таке користування територіями, яке сприятливо позначається на стані виду.

Пріоритетність: значна

Часова перспектива: короткотермінова

Охорона виду та середовищ існування

1.3.1. Добиватися надання природоохоронного статусу всім місцям регулярного перебування миня звичайного. Слід сприяти охороні середовищ існування миня звичайного та розробляти відповідні заходи управління цими середовищами. Для основних середовищ існування виду (природоохоронних територій) необхідно розробити плани управління, які повинні враховувати вимоги виду до середовищ існування. Такі райони необхідно забезпечити достатніми ресурсами (люди, обладнання) для ведення належного управління.

Пріоритетність: висока

Часова перспектива: постійна

1.3.2.Перешкоджати зміні біотопів, фрагментації середовищ існування, забрудненню та іншим формам впливу, які можуть завдати шкоди миню звичайному у місцях його існування

Необхідно забезпечити дотримання природоохоронних режимів тих територій, котрі вже мають офіційний природоохоронний статус на національному або міжнародному рівні. На тих територіях, де процес надання офіційного природоохоронного статусу не завершено повністю, слід максимально попередити здійснення будь-якої діяльності, яка може завдати шкоди середовищу існування. Це також важливо й для прилеглих територій, які можуть впливати на стан місць існування виду. Необхідно уникати осушення, забору води та інших згубних форм управління водними ресурсами.

Пріоритетність: висока

Часова перспектива: постійно

1.3.3.Регулювати рівень води і відновлювати природний гідрологічний режим

Це особливо необхідно в тих районах, де водно-болотні угіддя значно постраждали в результаті осушувальної меліорації та спрямлення русел річок. Виважене управління водними ресурсами й відтворення природних гідрологічних умов можуть замінити інші методи управління.

Пріоритетність: значна

Часова перспектива: постійно

2.3 Охороняти миня звичайного та його середовища існування в районах місць літнього перебування мальків виду

2.4 Відновлювати середовища існування миня звичайного

Пріоритетність: середня

Часова перспектива: постійно

 

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)