АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

І. Користуючись Кримінальним кодексом України та Кодексом про адміністративні правопорушення, визначте вид правопорушення (злочин чи проступок)

Читайте также:
  1. II. Розгляд справ про адміністративні правопорушення
  2. III. Виконання постанов у справах про адміністративні правопорушення
  3. III. ДЕКЛЯРАЦІЯ ПРАВ І ОБОВ'ЯЗКІВ ПРАЦЮЮЧОГО І ЕКСПЛЬОАТУЄМОГО НАРОДУ УКРАЇНИ
  4. IV. Оформлення матеріалів про правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху
  5. VI. Особливості оформлення матеріалів про адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачена статтею 124 КУпАП
  6. X. Проблеми юридичної відповідальності за правопорушення у сфері підприємницької діяльності
  7. а) З основ законодавства України про культуру.
  8. Авдання та методи контролю органів державної фінансової інспекції України?
  9. Автономна Республіка Крим — територіальна автономія у складі України
  10. Актуальні проблеми економічної безпеки України
  11. Аналіз Закону України « Про державну службу»
  12. Аналіз навчально-методичного комплексу для учнів 7-го класу з історії України

№1

Громадянин Петренко П. П. вирощував на своїй присадибнiй дiлянцi 50 рослин коноплi, а в будинку міліціонери знайшли 100 грамів готової до вживання марихуани.

 

№2

Як з’ясували міліціонери міста «А» в ході операції «Самогон», 60-річна жителька реалiзовувала у себе вдома виготовлений нею самогон по цiнi 12 гривень за 0,5 л. В ходi огляду оселі було вилучено 3-літрову банку з цим напоєм, а також самогонний апарат.

№3

Громадянин Пупкін віком 23 роки та громадянин Ковбаскін віком 22 роки, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, кепкуванням та погрозами спонукали 17-річного брата громадянина Пупкіна до вживання горілки та самогону. В результаті Пупкін-молодший опинився в стані сильного сп’яніння та отримав алкогольне отруєння.

№4

Громадянка М. І. і громадянин П. І. в найнятому приміщенні здійснювали демонстрування фільмів без державного на це посвідчення.

 

№5

Громадяни Петренко та Іванов перебуваючи на станції метрополітену у гучномовець оголосили про технічні неполадки, які в будь-який момент можуть призвести до пожежі. Вони закликали громадян тікати і рятуватися. В результаті виникла паніка, натовп людей, відштовхуючи один одного, просуватися до екскалатору, кілька людей отримали поранення.

 

№6

Групою молодих людей (повнолітніх) на міському кладовищі було розворочено могили, вирвано та зламано хрести, зруйновано надгробні пам’ятники.

№7

Лікарю П. І., у зв’язку з виконанням ним його професійних обов’язків, був відомий факт проведення медичного огляду громадянки М. І. на виявлення зараження вірусом імунодефіциту людини. Цю інформацію громадянин П. І., отримавши хабара, повідомив громадянці Г. І., яка є діловим партнером М. І.

 

ІІ. Кваліфікуйте [1] правопорушення. Визначте можливі санкції.

№ 8

На підприємстві «Х» міліція вилучила майже 30 кг марганцевокислого калію. Речовину підприємство застосовувало без ліцензії на обіг прекурсорів. Кваліфікуйте правопорушення.

№9

Неподалік від приватної лікарні у громадянина П. І. стався серцевий напад. Це спостерігали лікарі даної установи, що стояли біля входу, але необхідної допомоги П. І. не надали. Вони вважали, що не забов’язані надавати допомогу під час обідньої перерви і до того ж безкоштовно. В результаті П. І. було госпіталізовано у іншу лікарню у дуже тяжкому стані, подальші ускладнення були спричинені несвоєчасно наданою допомогою. Чи правомірною була поведінка лікарів?

 

№10

В управління міліції звернулася із заявою громадянка М. І., яка поскаржилася, що невiдомi чоловіки вiдiбрали від неї сумку з грошима в сумi 2000 гривень. За скоєння пограбунку було затримано двох громадян віком 36 та 34 роки.

№ 11

Дівчинку 13 років мати примушувала протягом кількох років займатися жебрацтвом. Перевіркою, проведеною прокуратурою, встановлено, що мати не виконувала обов’язки із догляду за дітьми, систематично примушувала свою неповнолітню доньку займатися жебрацтвом. А допомогу на дитину використовувала на власні потреби.

 

№12

У відповідь на чутки про деякі обмеження у видачі віз до країни «Х», активісти громадської організації влаштували під вікнами посольства країни «Х» акцію протесту. Під час акції вони зірвали піднятий прапор держави «Х», топтали його та паплюжили, вживали нецензурні слова та написи на плакатах.

 


[1] Кваліфікація злочину - це кримінально-правова оцінка вчиненого діяння на підставі встановлення тотожності його ознак з ознаками відповідного складу злочину, визначеного відповідною нормою Особливої частини КК. Визначити за якою статтею каратиметься злочин, проаналізувати склад злочину.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)