АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Семінарське заняття №1

Читайте также:
  1. IV. Підведення підсумків практичного заняття.
  2. V. Зміст теми заняття.
  3. VI. ОСНАЩЕННЯ ЗАНЯТТЯ
  4. VI. ОСНАЩЕННЯ ЗАНЯТТЯ
  5. VI. ОСНАЩЕННЯ ЗАНЯТТЯ
  6. VI. ОСНАЩЕННЯ ЗАНЯТТЯ
  7. Вивчення нового заняття.
  8. Використання на заняттях розвиваючих завдань і дидактичних ігор з використанням комп’ютерних технологій в умовах відсутності індивідуальних комп’ютерів для кожної дитини
  9. Год.) та семінарське заняття (2 год.)
  10. До другого заняття
  11. До другого заняття
  12. До першого заняття

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ,

МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

МІЖНАРОДНИЙ ГУМАНІТАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

КРИМСЬКИЙ ЕКОНОМІКО-ПРАВОВИЙ ІНСТИТУТ

Кафедра________________________________________________

________________________________________________________

 

«ЗАТВЕРДЖУЮ»

 

Завідувач кафедри

________________

(підпис)

________________20__р.

ПЛАНИ СЕМІНАРСЬИХ ЗАНЯТЬ з навчальної дисципліни Господарське право

 

галузь знань: 0304 право

напрямок підготовки: 6.030401 „Правознавство”

освітньо-кваліфікаційний рівень - бакалавр

 

 

Розробив: викладач Волков В.Ю.

 

Розглянуто та схвалено на засіданні кафедри

Протокол № ___від „__”_________2011 р.

 

 

Сімферополь – 2011

ВСТУП

Розбудова України як правової держави, формування громадянського суспільства тісним чином пов’язана з діяльністю фахівців-юристів, які покликані забезпечити якість перетворень в країні. Запровадження в економіку України ринкових форм господарювання з одночасним забезпечення державою соціальної орієнтації економіки вимагає відповідного законодавчого закріплення та коригування підходів до правозастосовчої практики. В зв’язку з цім підвищуються вимоги до майбутніх фахівців з правознавства щодо знань основ господарського права та навичок застосування норм господарського законодавства у повсякденній правозастосовчої практиці.

Українська держава сьогодні потребує висококваліфікованих спеціалістів на всіх напрямках економічного будівництва. З метою підготовки саме таких фахівців, озброєних знаннями в галузі господарського права, практичні завдання допоможуть оволодіти практичними навичками.

Дисципліна «Господарське право» передбачає вивчення студентами основних правових інститутів господарського права, спираючись на вже одержані знання з теорії держави та права, цивільного права. Оволодіти матеріалом курсу допоможуть методичні вказівки до практичних занять, а більш глибоке опанування матеріалом забезпечить ознайомлення з нормативними актами господарського законодавства, що пропонуються до кожної теми, а також з рекомендованою додатковою літературою.

Практичні заняття з «Господарського права» ставлять собі за мету надання студентам методичної допомоги у засвоєнні питань курсу, вироблен­ня у них навиків самостійного використання законодавчих актів. «Господарське право» – це комплексна правова дисципліна, яка вивчає правовідносини, які складаються між суб’єктами господарської діяльності та іншими особами, правове становище суб’єктів господарювання. Господарські договори, установчі документи та інші господарсько-правові нормативні акти містять в собі під час важливі докази зловживань та правопорушень у сфері господарської діяльності. На практичних заняттях студенти користуються зразками документів відповідно до теми практичного заняття.

Для вірного вирішення завдань студент повинен, по-перше, озна­йомитися з методичними вказівками для кожної теми, по-друге, вивчити рекомендовані нормативні акти і літературу і, по-третє, перевірити опану­вання теми за питаннями для самоконтролю. Після цього студенти мусять розібратися з умовами завдання, з'ясувати юридичне значення кожного факту, наведеного у завданні.

Складність вивчення даної дисципліни полягає в тому, що студенти не мають практичного досвіду в господарській діяльності. В останні роки вітчизняна система господарювання оновлюється та вдосконалюється у зв’язку зі з’явленням нових ринкових відносин та новими господарсько-правовими актами. Змінено концептуальні підходи в методології та тлумаченні деяких господарських договорів у зв’язку зі змінами у господарському законодавстві.

Дисципліна «Господарське право» тісно пов’язана з іншими юридичними дисциплінами: «Цивільне право», «Цивільний процес», «Господарське-процесуальне право», «Адміністративне право», «Кримінальне право», «Кримінологія».

Початковим моментом у вивченні курсу «Господарського права» повинно стати вивчення правових основ господарського права, тобто Господарського кодексу України та інших нормативно-правових актів. Наступний етап - вивчення навчального матеріалу: конспекту лекцій, вивчення відповідних розділів підручника, навчальних посібників, знайомство з науковою і науково-популярною літературою. Вивчення «Господарського права» ускладнено надзвичайною динамічністю законодавства і великим масивом нормативного матеріалу. Контроль перевірки знань здійснюється через підготовку до практичних занять, здачу іспитів і модулів. Крім того студенти займаються самостійною роботою згідно методичних рекомендацій з курсу. Окремі завдання прямо зазначенні у планах практичних занять.

Семінарське заняття №1


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)