АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Методичні вказівки до рішення задачі

Читайте также:
  1. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  2. III. ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ .
  3. IV. Методичні матеріали до семінарських, лабораторних і практичних занять.
  4. V. Ситуаційні задачі
  5. VI. Методичні вказівки щодо виконання індивідуальних завдань.
  6. В. Задачі для самоконтролю
  7. Взаємопов'язаність і передумови вирішення глобальних проблем
  8. Визначте виконавчий документ, на підставі якого провадиться виконання рішення господарського суду.
  9. Вирішення спорів
  10. Вирішення спорів господарським судом.
  11. Вирішення спорів у засіданні господарського суду
  12. Відповідальність за ухилення від виконання рішення, ухвали, постанови господарського суду

 

Спочатку необхідно вартість туру в доларах США перерахувати по відповідному курсу в євро і помножити на чисельність групи.

 

Потім визначити витрати української туристичної фірми по відправці групи туристів із 21 особи в Європу.

 

Потім вартість туру в гривнях необхідно перерахувати по відповідному курсу в євро.

 

Щоб дізнатися, скільки чоловік зможе прийняти українська фірма, необхідно вартість туру в євро розділити на вартість туру в гривнях перераховану в євро.

 

Завдання 5

До проведення валютної інтервенції валютний курс був: USD/UAH - A; EUR/UAH - B, після проведення: USD/UAH - C; EUR/UAH - D.

Визначити відсоток ревальвації чи девальвації гривні відносно долара США і євро.

 

Період А Д С В
         

 

Методичні вказівки до рішення задачі

Для рішення завдання необхідно від фактично отриманого курсу, відняти базовий курс і поділити на базовий курс. Отриманий результат помножити на 100.

Девальвація та ревальвація – відповідно зниження та підви­щення валютного курсу.

Завдання 6

Відомі функції попиту та пропозиції товару Х у країнах А і В:

QDA = 40 – P; QSA = – 20 + 2P;

QDB = 50 – P; QSB = – 10 + P.

Торгівля між країнами така, що країна-імпортер запровадила мито в розмірі 5 грошових одиниць на кожну одиницю товару, що імпортується.

Визначити кількість експортованої продукції.

 

Методичні вказівки до рішення задачі

 

Спочатку визначимо в умовах вільної торгівлі світову ціну:

QDA + QDВ = QSA + QSВ.

Потім за світовою ціною визначимо сумарний обсяг виробництва у кожній з двох країн.

Визначимо надлишковий попит при світовій ціні, напрямок і величину експорту.

Визначимо ціни на товар з врахуванням мита.

Визначити різницю в цінах на товар в обох країнах без світової торгівлі і зробити висновок чи ліквідує введення мита торгівлю між країнами, і якщо – ні, то які ціни на товар встановляться.

Визначити надлишкову пропозицію, яка і буде дорівнювати експорту.

 

 

Завдання 7

 

Економіка країни характеризується такими даними: фактичний доход дорівнює 4000 у.г.о., гранична схильність до споживання дорівнює 0,8, а рівноважний доход дорівнює 4200 у.г.о.

1. Як повинні змінитися урядові витрати для досягнення економікою стану рівноваги за умови, що інші дані сталі?

2. Як повинна змінитися величина податкових надходжень (за умови, що інші дані сталі) для того, щоб економіка досягла стану рівноваги?

Завдання 8

Економіка країни знаходиться у стані рівноваги за умов, що споживання домашніх господарств визначається функцією С= 100 + 0,8Уd, інвестиції дорівнюють 100, витрати держави на купівлю благ дорівнюють 200, трансфертні виплати з бюджету становлять 62,5, а ставка прибуткового податку дорівнює 0,25. Визначить: рівноважний НД; значення мультиплікатора; стан держбюджету. Які методи покриття бюджетного дефіциту Ви запропонували в даній ситуації?

Завдання 9

Модель економіки характеризується наступними даними: C = 1000 + 0,9Уd, G = 600, І= 390, T = 400, NE = 0, Уd = У – T (де С – споживчі витрати; G - державні витрати; І – планові інвестиції; Т – податки; NE - чистий експорт; Уd – доход у розпорядженні).

Розрахуйте:

1. Рівноважний об’єм ВНП;

2. Мультиплікатор державних витрат;

3. Вплив на величину ВНП приросту податків на 1 грн.;

4. Об’єм заощаджень при рівноважному ВНП.

Завдання 10

 

Національний ринок у стані рівноваги при У = 1000 у.г.о.

1. Уряд підвищив ставку прибуткового податку на 5 % та державні витрати на 50 у.г.о. Як це вплине на збалансованість держбюджету?

2.Уряд скоротив на 15 у.г.о. трансфертні виплати та збільшив на 15 у.г.о. купівлю благ. Як це вплине на рівноважний НД? Чому?

Завдання 11

В економіці країни державні витрати на купівлю благ 500 млрд. євро, податкова функція Т = 0,4 У, функція трансфертів Тr = 0,2 У, рівень цін дорівнює 1. Державний борг (D) дорівнює 1000 млрд. євро при реальній ставці відсотка (r) 10 %. Реальний обсяг виробництва (Y) 2000 млрд. євро, а потенційний (Y*) 2500 млрд. євро.

1. Визначте, яким буде сальдо бюджету?

2. Яка величина структурного дефіциту держбюджету?

3. Яка величина циклічного дефіциту держбюджету?

Завдання 12

Визначте, на яку суму треба зменшити податки, щоб збільшити ВВП на 100 млн. грн. за умов, що гранична схильність до споживання дорівнює 0,8, а середній коефіцієнт чистих податків – 0,25.

Завдання 13

 

Потенційний ВВП країни в 2000 р. становив 220 млрд. грн., фактичний – 180 млрд. грн., середній коефіцієнт чистих податків – 0,35, державні закупівлі – 25 млрд. грн. Чому дорівнює циклічне сальдо?

 

Завдання 14

 

У минулому році уряд країни зменшив податки на 3,5 млрд. євро, що дало змогу збільшити ВВП на 13,8 млрд. євро. Визначте, на скільки треба буде зменшити податки в поточному році, щоб досягти збільшення ВВП на 15 млрд. євро, якщо гранична схильність до споживання і середній коефіцієнт чистих податків не зміняться.

 

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)