АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Характеристика виробничого середовища та його чинників

Читайте также:
  1. A. Наявність зовнішніх чинників, які загрожують життю дитині.
  2. V. Характеристика современного гражданского права
  3. Анализ возможных мест утечки веществ и характеристика этих веществ.
  4. Аналіз конкурентного середовища.
  5. Аналіз потенційних небезпек та шкідливих факторів виробничого середовища.
  6. Аналіз рівнів виробничого, фінансового та виробничо-фінансового лівериджу
  7. Бактерии, их характеристика
  8. Билет №6.Типы культуры,их характеристика
  9. В 1. Перенос расплавленного металла в сварочной дуге. Силы, действующие в дуге на расплавленный металл, общая характеристика.
  10. В 4. Виды производственного освещения и их характеристика. Основные светотехнические величины и единицы их измерения, КЕО.
  11. В 4. Виды производственного освещения и их характеристика. Основные светотехнические величины и единицы их измерения. КЕО
  12. В 4. Характеристика процесса горения. Виды горения. Горючие вещества Взрывопожароопасные свойства ГВ.

Праця є життєвонеобхідною потребою людини, тому вона повинна проходити в умовах, які сприяють розвитку її властивостей і забезпечують високу продуктивність. Крім цього, в процесі праці людина не повинна захворіти або одержати травму.

Під час виконання магістерської роботи необхідно дотримуватись правил з охорони праці, оскільки мають місце фізично небезпечні та шкідливі фактори такі як: нервово-емоційні та фізичні напруги, хімічні, електричні фактори, також робота на комп'ютері.

Наукове дослідження проводилось у відділі бібліографії Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, що знаходиться на третьому поверсі будинку, загальна площа приміщення дорівнює 84 м2. Чисельність співробітників складає 5 чоловік. У приміщенні знаходяться 1 комп'ютер, 15 столів, 3 стелажі, 15 стільців. Освітлення загальне та окремо на кожному робочому місці лампа, наявні системи вентилювання та газового опалення. Також у приміщенні є два вогнегасники та ящик з піском, які використовуються для локалізації і ліквідації пожеж у їх початковій стадії розвитку.

Умови праці при виконанні наукового дослідження пов'язані з нервово-емоційними та фізичними напругами. Враховуючи те, що робота виконується згідно жорсткому алгоритмові, наприклад, набір інформації, яке часто супроводжується появою монотонності. В інших випадках робота пов'язана з діалогом, який містить інтенсивне розумове навантаження, внаслідок чого людина перебуває в постійній готовності до дії, нерідко в умовах дефіциту часу. Вплив цих факторів викликає погіршення робочих функцій, уповільнення дій та підвищення помилок в роботі. Вплив цих умов знижує загальний рівень працездатності.

При виконанні даної роботи використовувався персональний комп'ютер, який має небезпечний вплив на організм людини:

· підвищений рівень електромагнітних випромінювань; викликає головну біль, підвищену стомлюваність, роздратованість, сонливість, погіршення зору та підвищення температури;

· небезпечний рівень напруги в електромережі, замикання якої може пройти через тіло людини; застосування силових установок (220 В) приводить до небезпечного рівня напруги в електричній мережі, можливе смертельне ураження людини електричним струмом; електричними травмами є поразка ділянок тканин електричним струмом. До електричних травм відносяться опіки,і електрометалізацiя шкіри. Загальна поразка організму електричним струмом, названа електричним ударом, представляє для людини найбільшу небезпеку.

· підвищений рівень шуму (кондиціонери, матричні принтери). При тривалому впливі шуму знижується гострота слуху, змінюється кров'яний тиск, послабляється увага, погіршується зір, відбувається зміна в рухових центрах, що викликає значне порушення координації руху. Особливо несприятливий вплив шуму впливає на нервову і серцево-судинну системи. Весь комплекс змін, що виникають в організмі людини при тривалому впливі шуму, варто розглядати як шумову хворобу.

· при роботі на ПЕОМ підвищується постійна напруга зорового аналізатора, що обумовлює необхідність розрізнення об'єктів при наявності блисків на екрані, їх недостатній чіткості, стрічної структури екрану та миганні зображення.

· Хімічні фактори: наелектризований екран дисплея притягає пил, так що поблизу його «якість» повітря погіршується, тому атмосфера є більш запиленою. Це викликає шкірні захворювання, алергію.

· озон, що виділяється під час експлуатації лазерного принтеру, сканера, ксерокса подразнює слизову оболонку носа, очей та горла, і може призвести до ракових захворювань.

Виконання кваліфікаційної роботи пов’язане з фізичним навантаженням, оскільки необхідно переносити значну кількість літератури, каталожні скриньки, діставати літературу із стелажів висотою 2 м. Неправильне виконання даних операцій може привести до непоправних фізичних травм.

Користування книгами (якщо їх використовувала n - кількість читачів) може привести до алергії, оскільки книги є чи не найбільшими переносниками бактерій.

Занадто довге перебування в читальних залах бібліотеки, де розміщені стелажі з літературою, викликає алергію на пил, труднощі з диханням.

Дія вище вказаних виробничих факторів на організм людини попереджена за допомогою описаних нижче заходів.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)