АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Керування асинхронними двигунами у функції швидкості

Читайте также:
  1. III. Соціальна політика, її сутність і функції.
  2. АБСТРАКТНІ КЛАСИ І ЧИСТІ ВІРТУАЛЬНІ ФУНКЦІЇ_________________________________________
  3. Автоматизоване робоче місце бухгалтера (АРМБ): призначення, функції та його рівні.
  4. Автоматизоване робоче місце бухгалтера (АРМБ): призначення, функції та його рівні.
  5. Алгоритм знаходження функції, оберненої до даної.
  6. Але монетарне правило не враховує мінливості швидкості обігу грошей та чутливості попиту до зміни процентної ставки.
  7. Асимптоти функції.
  8. Багатокритеріальні завдання оптимального керування
  9. Банківська система. Банки, їх види та функції
  10. Банківська система. Банки, їх види та функції
  11. Банківська система: сутність, принципи побудови та функції. особливості побудови банківської системи в Україн
  12. Біржова торгівля. Товарна та фондова біржа, їх функції та значення

Керування у функції швидкості можна здійснювати за допомогою реле швидкості, що безпосередньо контролюють швидкість, або реле, які реагують на зміну інших величин, що перебувають у прямій залежності від швидкості. Для двигунів постійного струму такою величиною є ЕРС, а для двигунів змінного струму — ЕРС, або частота струму ротора.

Рис. 3. Принципіальна електрична схема керування пуском асинхронного двигуна з фазним ротором у функції частоти струму ротора.

Керування пуском асинхронного двигуна з фазним ротором у функції частоти струму ротора (рис. 3) здійснюється за допомогою реле частоти КF,магнітний потік якого створюється спільною дією протилежно направлених магніторушійних сил котушки і короткозамкненого витка (гільзи) реле. На початку пуску частота струму ротора висока, тому струм в короткозамкненому витку і його розмагнічуюча дія великі, тому магнітний потік реле порівняно малий. Через це реле КF не спрацьовує і двигун розганяється при ввімкненому в коло ротора блоці пускових резисторів R1...R3.При зростанні швидкості двигуна частота струму ротора знижується, струм в короткозамкненому витку і його розмагнічувальна дія зменшується, а магнітний потік реле збільшується. Коли швидкість двигуна і частота струму ротора досягають певних значень, реле КFспрацьовує і своїм замикаючим контактом подає напругу на котушку контактора прискорення КМ2.Контактор КМ2 спрацьовує і закорочує блок резисторів R1...R3.Далі двигун розганяється при закороченому блоці резисторів до швидкості, що відповідає його навантаженню.

Якщо при пуску двигуна застосовують кілька ступенів блока резисторів, то стільки ж треба мати реле, відрегульованих на різні частоти струму, при яких вони повинні спрацьовувати.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)