АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Загальні рекомендації до виконання другої частини звіту

Читайте также:
  1. I. Розділ Загальні основи суспільного виробництва та економічного розвитку
  2. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  3. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  4. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  5. Адміністративна структура БМР має три органи: загальні збори акціонерів, рада директорів і правління.
  6. Азербайджанська Республіка: загальні відомості
  7. Аналіз виконання договірних зобов’язань і реалізації продукції
  8. Ваговий бал – 6 . Максимальна кількість балів за якість виконання текстової частини курсової роботи дорівнює 6 балів.
  9. Варіанти завдань до виконання структурних схем
  10. Визначте загальний смисл тексту, виділіть його смислові частини, ключові слова, терміни, морфологічні і синтаксичні засоби.
  11. Виконання видатків загального фонду Державного бюджету України за функціональною класифікацією в 2012 р.
  12. Виконання видатків загального фонду Державного бюджету України за функціональною класифікацією у 2012 р.

 

Кожне підприємство, незалежно від масштабу і виду діяльності, кожна підприємницька структура в умовах ринкової економіки займається плануванням. Планування забезпечує підприємству основу для прийняття правильних управлінських рішень та знижує ризик, сприяє пошуку найбільш придатних напрямків дій. Результатом процесу планування є план, який завдяки використанню певних ресурсів та виконанню певних дій повинен забезпечити досягнення бажаної мети.

Система планування на підприємстві включає стратегічне планування, тактичне планування, оперативне планування та бізнес - планування.

У звіті основну увагу необхідно зосередити на тактичному та оперативному плануванні на підприємстві.

Матеріал доцільно викладати у наступній послідовності.

1. Організація планової роботи на підприємстві.

Організаційна структура планової служби (відділу) підприємства, положення про службу (відділ), посадові обов’язки кожного працівника служби (відділу), зв’язки служби (відділу) з іншими підрозділами підприємства (у разі відсутності планової служби на підприємстві описати на які структурні підрозділи чи окремих працівників покладено обов’язки щодо розробки та реалізації планів діяльності підприємства). У кінці даного пункту необхідно виділити як позитивні, так і негативні сторони організації планової діяльності на підприємстві.

2. Планування виробництва та реалізації продукції.

Зміст плану виробництва і реалізації продукції. Формування виробничої програми підприємства в натуральному (вартісному) вираженні. Планування продажу продукції. Планування виробничої потужності та розрахунок обсягів незавершеного виробництва. Розрахунок виробничих програм цехів.


3. Планування організаційно - технічного розвитку підприємства.

Порядок формування програми освоєння нових видів продукції. Планування підвищення ефективності виробництва.

4. План з персоналу та оплати праці.

Зміст плану з персоналу та оплати праці. Планування кадрової структури підприємства і чисельності персоналу (можна навести приклад на матеріалах окремої виробничої дільниці). Планування фонду оплати праці для окремих категорій працюючих (зокрема, для робітників).

5. Планування матеріально – технічного забезпечення підприємства.

Зміст плану матеріально – технічного забезпечення виробництва. Планування потреби підприємства в матеріально – технічних ресурсах. Приклади розрахунку потреби підприємства в окремих групах матеріально – технічних ресурсів (паливо та енергія, сировина і матеріали, обладнання). Нормування виробничих запасів матеріальних ресурсів, обґрунтування норм. Організація і планування внутрішньозаводського матеріально – технічного забезпечення.

6. Планування витрат підприємства.

Планування собівартості продукції та витрат підприємства. Розрахунок калькуляцій собівартості окремих видів продукції. Складання кошторису витрат на виробництво.

7. Фінансове планування на підприємстві.

Зміст фінансового плану. Планування фінансових результатів. Планування прибутковості підприємства.

8. Оперативно – виробниче планування і регулювання роботи підприємства.

Зміст оперативно – виробничого планування (ОВП) та регулювання роботи підприємства. Системи ОВП. Складання оперативно – виробничих планів на підприємствах різних типів виробництва. Структура і функції диспетчерської служби. Оперативне регулювання роботи підприємства.

 

При розгляді вказаних питань в обов’язковому порядку необхідно використовувати матеріали із практики діяльності підприємства, сформувати обґрунтовані пропозиції по впровадженню у виробництво різних рішень, пов’язаних з плануванням.

 

Після викладення матеріалу першої і другої частини звіту відповідно до вищезазначених вимог студент повинен коротко сформувати основні висновки і рекомендації щодо підвищення ефективності господарської діяльності підприємства та удосконалення процесу її планування.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)