АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПРОГРАМА НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ. Тема 1. Процесний підхід до управління банком

Читайте также:
  1. I ПРОГРАМА КУРСУ
  2. АНОТАЦІЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ
  3. Виробнича програма підприємства
  4. Вірні відповіді на тестові завдання з навчальної дисципліни «Адміністративно-деліктний процес»
  5. Головною метою дисципліни
  6. Графік проведення індивідуально-консультативної роботи з навчальної дисципліни «Договірне право»
  7. Громадські заходи стягнення і впливу за порушення трудової дисципліни.
  8. Державна національна програма “Освіта” (“Україна XXI століття”)
  9. Джерела дисципліни і їх класифікація.
  10. Дистанційний курс з дисципліни
  11. До дисципліни
  12. Додаткова література для самостійного вивчення дисципліни «Мікроекономіка»

Тема 1. Процесний підхід до управління банком.

Процесний підхід до управління банком: основні поняття, значення та практичні приклади. Міжнародні стандарти застосування процесного підходу в управлінні. Вимоги стандарту ISO в області бізнес-процесів.

Тема 2. Система управління бізнес-процесами в банку.

Сутність, мета та завдання системи управління бізнес-процесами в банку. Архітектура системи управління бізнес-процесами банку: дерево, моделі, показники KPI, власники бізнес-процесів і процесні команди, організаційна структура і функції служби (підрозділу) за описом і управлінню бізнес-процесами в банку.

Основні нормативні документи з управління бізнес-процесами (Положення про бізнес-процеси, Угода по бізнес-моделюванню та ін.), форми документів (анкети, звіти та ін.).

Розподіл відповідальності в бізнес-процесах, правила призначення власників бізнес-процесів, процесні повноваження. Матриця менеджменту процесів банку.

Тема 3. Методика опису та регламентації бізнес-процесів банку.

Планування та організація проекту з опису бізнес-процесів банку.

Ідентифікація і виділення бізнес-процесів банку (побудова дерева бізнес-процесів). Методи збору інформації для опису бізнес-процесів. Ранжування бізнес-процесів.

Детальний опис бізнес-процесів, узгодження, затвердження і доведення до співробітників банку.

Розробка ключових показників KPI та вимог до бізнес-процесів (час, результативність і ефективність, вартість, якість та ін.).

Розробка допоміжних бізнес-моделей: організаційна структура банку, дерево показників KPI, дерево бізнес-напрямків і продуктів банку, бібліотека документів (інформаційні потоки в бізнес-процесах), дерево інформаційних систем банку (системна архітектура) і ін.

Методика побудови ефективної системи регламентації бізнес процесів банку.

Тема 4. Управління бізнес-процесами в банку.

Планування бізнес-процесів. Забезпечення ефективного виконання бізнес-процесів.

Автоматизація оперативного управління бізнес-процесами за допомогою систем WorkFlow / BPMS - Business Process Management Systems.

Контроль бізнес-процесів банку. Критерії та правила аудиту бізнес-процесів, приклади чек-листів.

Огляд сучасних методів аналізу та оптимізації бізнес-процесів, їх особливості, правила застосування та приклади банків. SWOT-аналіз бізнес-процесів. Аналіз причин-наслідків. Бенчмаркінг. Аналіз та оптимізація бізнес-логіки процесів. Функціонально-вартісний аналіз (ФВА) та імітаційне моделювання, розрахунок трудомісткості бізнес-процесів. Аналіз матриці розподілу відповідальності у бізнес-процесах банку.

Комплексна типова бізнес-модель банку. Структура і зміст бізнес-моделі банку, приклади вхідних в неї документів, моделей, довідників та інших матеріалів. Способи впровадження та використання бізнес-моделі банку. Цінність бізнес-моделі для банків і завдання, що в ній вирішуються.

Тема 5. Управління якістю і сучасні стандарти якості в банку.

Основні поняття, принципи і значення системи менеджменту якості (СМЯ). Огляд стандартів серії ISO 9000 і стандартів якості від Асоціації Російських Банків (АРБ). Архітектура СМЯ банку та приклади основних компонентів: документація СМЯ (політика в області якості, настанова з якості, записи та форми документів), бізнес-процеси і обов’язкові процедури, вимоги в галузі якості, організаційна структура СМЯ і організація роботи служби якості.

Методика побудови СМЯ банку по стандартам ISO 9000. Організація функціонування СМЯ в банку: планування та побудова СМЯ, управління кожним процесом СМЯ, внутрішній аудит СМЯ, аналіз СМЯ з боку керівництва банку. Стандарт якості обслуговування клієнтів у банку..


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)