АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вимірювані величини і методи вимірювань

Читайте также:
  1. I. ГИМНАСТИКА, ЕЕ ЗАДАЧИ И МЕТОДИЧЕСКИЕ ОСОБЕННОСТИ
  2. I. Методические основы
  3. II. МЕТОДИЧЕСКИЕ УКАЗАНИЯ ДЛЯ ВЫПОЛНЕНИЯ САМОСТОЯТЕЛЬНОЙ РАБОТЫ
  4. II. УЧЕБНО-МЕТОДИЧЕСКАЯ КАРТА ДИСЦИПЛИНЫ
  5. III. УЧЕБНО – МЕТОДИЧЕСКИЕ МАТЕРИАЛЫ ПО КУРСУ «ИСТОРИЯ ЗАРУБЕЖНОЙ ЛИТЕРАТУРЫ К. XIX – НАЧ. XX В.»
  6. IV ИНФОРМАЦИОННО-МЕТОДИЧЕСКОЕ ОБЕСПЕЧЕНИЕ ДИСЦИПЛИНЫ.
  7. V. Для дискретної випадкової величини Х, заданої рядом розподілу, знайти:
  8. VI. Матеріали методичного забезпечення заняття
  9. VI.УЧЕБНО-МЕТОДИЧЕСКОЕ ОБЕСПЕЧЕНИЕ ДИСЦИПЛИНЫ
  10. VIII. Методика экспресс-диагностики педагогической направленности учителя (Ю.А. Кореляков, 1997)
  11. Адміністративні методи державного управління.
  12. Адміністративні методи менеджменту

ВИМІРЮВАННЯ ЕЛЕКТРИЧНИХ ВЕЛИЧИН

Л е к ц і я 1

ВИМІРЮВАННЯ МАЛИХ НАПРУГ, СТРУМІВ І ЗАРЯДІВ

Вимірювані величини і методи вимірювань

Задача вимірювання малих електричних сигналів є типовою задачею, що виникає при роботі з різними давачами фізичних величин – термоелектричними, тензометричними, п’єзоелектричними, іонізаційними тощо. До малих відносять

– напруги від 10-10 до 10-5 В;

– струми від 10-18 до 10-5 А;

– заряди від 10-12 до 10-5 Кл.

Нижні межі вказаних діапазонів відповідають порогам чутливості реальної вимірювальної апаратури.

Найчастіше вимірюванням підлягають величини, що повільно змінюються в часі з частотою до 1 Гц. Однак, на практиці зустрічаються також вимірювання малих змінних величин, що змінюються з частотою від кількох герц до кількох сотень кілогерц.

Коротка класифікаційна таблиця методів вимірювань малих електричних сигналів [1] наведена на рис. 1.1. Більша частина цих методів грунтується на попередньому підсиленні вимірюваних сигналів. При цьому застосовуються електромеханічні (фотогальванометричні) і електронні підсилювачі, які використовують принцип прямого підсилення, а також електронні підсилювачі з перетворенням спектру (з модуляцією-демодуляцією сигналу). На практиці також часто використовується безпосереднє вимірювання малих сигналів за допомогою магнітоелектричних і електростатичних гальванометрів. Крім того, для вимірювання супермалих струмів і напруг використовуються також методи, що не згадуються в класифікації (рис. 1.1) і грунтуються на ефекті Джозефсона [2].

 
 

Основні труднощі, що виникають при вимірюванні малих електричних сигналів, пов’язані з шкідливим впливом внутрішніх шумів засобів вимірювання і завад, що наводяться різними зовнішніми пристроями.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)