АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Заступник керівника Росстандарту зустрівся із заступником директора Національного інституту стандартів Республіки Вірменія

Читайте также:
  1. Автономної Республіки Крим
  2. Алгоритм расчета и условия выплаты премии директорАМ дополнительных и операционных офисов за продажи физическим лицам
  3. Б. Ф. МАРТЫНОВ, доктор политических наук, заместитель директора ИЛА РАН
  4. Блок Заместителя генерального директора по новым проектам
  5. Блок Первого заместителя генерального директора по производству - Главного инженера
  6. В его группе ВКонтакте vk.com/pmtur ,более 5000 чел. (в основном директора и менеджеры турагентств)
  7. В управлінській діяльності керівника
  8. ВІДГУК КЕРІВНИКА
  9. Втрата національного телерадіоефіру
  10. Генерального прокурора України, його заступника.
  11. Генеральному прокурору України - заступником Генерального прокурора України.
  12. ДЕРЖАВНИЙ СУВЕРЕНІТЕТ — УМОВА НАЦІОНАЛЬНОГО ВІДРОДЖЕННЯ.

 

16 квітня 2014 р. у Росстандарті відбулася зустріч заступника керівника Росстандарту Зажигалкіна О.В. та заступника директора Національного інституту стандартів Республіки Вірменія Назаряна Г.А.

 

На зустрічі були присутні представник Мінекономіки Вірменії, відповідальні співробітники Росстандарту та підвідомчих йому організацій.

 

Заходи у сфері стандартизації Дорожньої карти з приєднання Республіки Вірменія до Митного союзу та Єдиного економічного простору, а саме співпраця в рамках наявних міждержавних комітетів зі стандартизації (МТК), членство в них, процедури голосування за прийнятими стандартами, розроблення та перегляду переліків стандартів під технічні регламенти митного союзу, а також включення Республіки Вірменія в систему розповсюдження документів Митного союзу та Міждержавної ради зі стандартизації, метрології та сертифікації країн-учасниць СНД були в центрі уваги присутніх.

Розглядали питання інформаційного обміну, навчання та кадрової підготовки, а також організації навчальних семінарів для фахівців у сфері стандартизації й оцінки відповідності.

 

Обговорювали створення підкомітету для розроблення міждержавних стандартів виробництва традиційної для Вірменії коньячної продукції в рамках МТК 91 «Пиво безалкогольне і виноробна продукція». Прийняли пропозицію голови МТК 91, Директора ВНДІ пивоварної, безалкогольної та виноробної промисловості РАН академіка Оганесянца Л.А. створити робочу групу при МТК 91. Технічний комітет 91 відкритий для співпраці та готовий ділитися досвідом роботи, зокрема, у сфері виявлення контрафактної коньячної продукції методом ізотопів.

Зміцненню співробітництва Росстандарту та Національного інституту стандартів Республіки Вірменія, а також підвищенню інформованості промислових підприємств республіки у сфері реалізації технічних регламентів Митного союзу сприятиме запланована на кінець травня 2014 зустріч російських і вірменських експертів, а також представників бізнесу двох країн у Єревані.

 

 

Вирішення сучасних проблем  
Міжнародна науково-технічна конференція «Метрологія 2014», приурочена до 90-річчя утворення палати мір і вагів та до 180-річчя з дня народження Менделєєва Д. І., відбулася 3−4 квітня в м. Мінськ. Організатори цього заходу — Госстандарт Республіки Білорусь, Білоруський державний інститут метрології (БелДІМ) та Громадське науково-технічне об'єднання стандартизації та метрології «Біла Русь».  
У роботі конференції взяли участь понад 150 представників організацій промисловості та бізнесу, науково-дослідних і метрологічних установ Білорусі, а також Німеччини, Росії та України.

 

 

Роботи у сфері забезпечення єдності вимірювань у Республіці Білорусь здійснюються відповідно до Закону Республіки Білорусь «Про забезпечення єдності вимірювань». Найближчим часом цей основоположний документ планують переглянути з метою його удосконалення.
Метрологічна інфраструктура країни має чітко слідувати за промисловістю, відповідати викликам сучасного розвитку галузей.


Наприклад, в області ресурсозбереження та енергоефективності з появою нових інтелектуальних систем найближчим часом для оцінювання енергоефективності технічних пристроїв буде потрібно створення спеціальної вимірювальної бази. Метрології належить відповідати і динамічному розвитку наноіндустрії, сфери інформаційних технологій, а також інтеграційним процесам в Митному союзі.

 

Найважливішим елементом метрологічної інфраструктури країни є еталонна база, створення та підтримку якої здійснюють в рамках Державної науково-технічної програми «Еталони Білорусі». Сьогодні вона охоплює 44 державні еталони і, на думку директора БелДІМ Миколи Жагори, має нарощуватися з урахуванням розширення технічного потенціалу країни.

Щорічно інститут спільно з науковими організаціями Національної академії наук Білорусі та інших країн розробляє від 3 до 6 нових еталонів з найважливіших напрямів розвитку промисловості та соціальної сфери. Так, за участю Всеросійського науково-дослідного інституту метрології ім. Д. І. Менделєєва створено еталон одиниці теплопровідності. Це дасть можливість тестувати прилади, призначені для вимірювання теплопровідності конструкційних матеріалів, широко застосовуваних для утеплення будівель у будівельній та інших галузях.

 

Актуальність розроблення еталону одиниці щільності потоку енергії електромагнітного поля обумовлена ​​зростаючою значимістю питань електромагнітної сумісності та стійкості, впливу електромагнітних полів на організм людини.

 

Наразі спільно з Інститутом фізики НАН Білорусі ведуть роботи над створенням серії еталонів для оптоволоконних ліній передання інформації для лазерної техніки. Один із них планують ввести в дію в поточному році.

 

На завершальній стадії розроблення — еталони одиниці індуктивності та одиниці магнітної індукції змінного магнітного поля. Наступного року заплановано завершити створення еталону одиниці світлового потоку. Це абсолютно новий напрямок, пов'язаний з появою фотометричного обладнання.

 

Ще один акцент — контроль безпеки харчових продуктів. У рамках проекту технічної допомоги Європейського союзу «Підтримка інфраструктури якості в Республіці Білорусь. Безпека харчових продуктів» БелДІМ працює над створенням референтної лабораторії з контролю безпеки бутильованої води. Це дасть змогу розробляти методи дослідження (зокрема еталонні), організовувати порівняльні міжлабораторні випробування на європейському рівні.

 

Інститут тісно співпрацює з міжнародними організаціями та колегами з країн далекого та ближнього зарубіжжя. «Ми завжди вдячні сусідам за трансфер освоєних технологій, обмін знаннями та дружелюбність у відносинах із білоруськими метрологами», — підвів підсумок директор БелДІМ.

 

Стосовно практики реалізації метрології на підприємствах, директор БелДІСС Ірина Осмол зробила акцент на фундаментальному визначенні успішності організацій — менеджменті. «Менеджмент вимірювань пронизує всю діяльність і кожну організацію, а вимоги до них потрібно виконувати, щоб ефективно працювати на ринку», — зазначила вона.


Як же створити в організації ефективну систему менеджменту вимірів? Відповідь на це питання розглянуто через призму вимог, викладених у СТБ ISО 10012 - 2004 «Системи управління вимірюваннями. Вимоги до процесів вимірювання та вимірювального обладнання». Цей незаслужено забутий стандарт викликав особливий інтерес в аудиторії.

На другий день роботи конференції предметне обговорення актуальних питань у сфері метрології продовжили у форматі тематичних секцій: «Законодавча та прикладна метрологія», «Теоретична метрологія. Еталони одиниць фізичних величин, засоби вимірювань, стандартні зразки», «Вимірювання та випробування. Забезпечення безпеки та якості продукції».

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)