АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Первинне післятестове консультування при позитивному результаті тесту

Читайте также:
  1. IV ДЕНЬ- облік та оцінка результатів.
  2. Административное производство по жалобе или протесту по делам об административных правонарушениях: основание, процедура и сроки рассмотрения, виды решений при рассмотрении.
  3. АНАЛІЗ РЕЗУЛЬТАТІВ
  4. Аналіз результатів
  5. АНАЛІЗ РЕЗУЛЬТАТІВ ТЕРМОМЕТРІЇ
  6. Аналіз фінансових результатів на підприємстві
  7. В результаті проходження інтернатури провізор загального
  8. Вадик, заранее заготовивший верёвку и булыжник, приготовился к прыжку. В ножнах на боку протестующе забурчал меч Дуральдон.
  9. Відмінності результатів дослідження порівнюваних груп є випадковими і несуттєвими. Що це означає?
  10. Восени 1918 р. у результаті поразки в Першій світовій війні та національно-визвольного руху слов'янських народів Австро-Угорська імперія розвалилася
  11. Глава 3. Інформування, консультування та попередні рішення з питань державної митної справи
  12. Докази можуть бути одержані на території іноземної держави в результаті здійснення міжнародного співробітництва під час кримінального провадження.

· Повідомлення про позитивний результат тесту

Післятестове консультування при позитивному результаті тесту передбачає кризове консультування, психологічну підтримку у сприйнятті діагнозу та допомогу у плануванні майбутнього, як найближчого, так і віддаленого. Пріоритетним завданням є забезпечення розуміння пацієнтом результату тесту та надання йому допомоги у визначенні можливості підтримки та ресурсів для того, щоб подолати ситуацію.

· Визначення джерел підтримки та направлення у відповідні установи, організації та заклади.

Роль консультанта полягає в тому, щоб допомогти пацієнту оцінити, де і як отримати підтримку, спланувати майбутнє, розпочати життя з позитивним ВІЛ-статусом. Необхідно пояснити пацієнту важливість подальшого медичного обстеження. Консультант та пацієнт мають обговорити наміри пацієнта щодо можливості повідомлення про ВІЛ-позитивний статус своїм лікарям, які можуть надати належну допомогу, якщо вони знатимуть, що він є ВІЛ-позитивним. Пояснити порядок подальшого медичного нагляду.

· Повідомлення партнера про позитивний результат тесту та скерування взаємовідносин з ним.

Згідно зі статтею 15 Закону України "Про запобігання захворюванню на синдром набутого імунодефіциту (СНІД) та соціальний захист населення" (1972-12) ВІЛ-інфіковані та хворі на СНІД особи зобов'язані повідомити осіб, які були з ними у статевих контактах до виявлення факту ВІЛ-інфікованості, про можливість їх зараження. Повідомлення партнера/ів про проходження тесту на ВІЛ і його позитивний результат є важливим особистим питанням для пацієнта. Консультанту варто першому порушити це питання, щоб вирішити його разом з пацієнтом, допомогти йому не залишитись ізольованим і одиноким у вирішенні своєї ситуації, визначити принаймні одну особу, якій пацієнт зміг би розповісти про результати тесту та отримати від неї підтримку. Якщо пацієнт перебуває з партнером в довготривалих стосунках, консультант має обговорити з ним можливість та наслідки результатів тесту на ВІЛ для дискордантної пари.

 

6.Рекомендована література:

навчальна основна

- методичні розробки кафедри

- Запорожан В.М. Акушерська патологія: Атлас: Навч. посібник/ В.М.Запорожан, В.П.Міщенко.- Одеса: Одеський медуніверситет, 2005.- 292 с.

- Акушерство: Підруч. для мед. ВНЗ ІІІ-ІV рів. акред. Допущено МОЗ/ За ред. В.І. Грищенка.-Київ:Знання, 2009.-408 с.

додаткова

 

- Basevi V, Lavender T. Routine perineal shaving on admission in labour. The Cochrane Database of Systematic Reviews, 2007, Issue 1.

- Б.М. Венцківський, А.Я. Сенчук, О.О. Зелінський. Невідкладні стани в акушерстві:Навч.посібник.-Одеса: ТЕС, 2011.-260с.

- L.M. Yashchenko, V.M. Besedin, K.Y. Isayeva, O.V. Besedin. Handbook Аt the сourse оf рhysiological оbstetrics for students of faculty of general medicine. – Київ: Книга Плюс, 2010 – 88

- Наказ № 503 МОЗ України від 28.12.2002 р. „Про удосконалення амбулаторної акушерсько-гінекологічної допомоги в Україні”. 2003.

- Наказ № 582 МОЗ України від 15.12.2003 р. „Про затвердження клінічних протоколів з акушерскої та гінекологічної допомоги”. 2003.

- Наказ № 620 МОЗ України від 29.12.2003 р. „Про організацію надання стаціонарної акушерсько-гінекологічної та неонатологічної допомоги в Україні”. 2004.

- Наказ № 676 МОЗ України від 31.12.2004 р. Про затвердження клінічних протоколів з акушерства та гінекології. 2004.

- Наказ № 899 МОЗ України від 27.12.2006 р. „Тазове передлежання плода”. 2006.

- Наказ № 900 МОЗ України від 27.12.2006 р. „Дистрес плода при вагітності та під час пологів”. 2006

- Наказ № 716 МОЗ України від 14.11.2007 р. „Попередження передачі ВІЛ від матері до дитини”. 2007

- Наказ № 312 МОЗ України від 08.06.2007 р. „Первинна реанімація та післяреанімаційна допомога новонародженим”. 2007

- Наказ № 624 МОЗ України від 03.11.2008 р. „Нормальні пологи”. 2008

 

8. Матеріали для самоконтролю.

Лабораторна діагностика ВІЛ - інфекції/СНІДу.

1. Непрямі методи діагностики ВІЛ: Імуноферментний аналіз; Імунний блот.

2. Прямі методи діагностики ВІЛ.

3. Швидкі тести для виявлення антитіл до ВІЛ.

4. Основна мета, завдання та принципи ДКТ

5. Добровільне консультування перед тестом на ВІЛ-інфекцію: види, завдання.

6. Завдання, зміст та особливості післятестового консультування.

7. Післятестове консультування при негативному результаті.

8. Післятестове консультування при позитивному результаті.

 

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)