АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Змістовий модуль 2. Історичні особливості і наслідки Реформації

Читайте также:
  1. I. МОДУЛЬ, СОСТОЯЩИЙ ИЗ ВОПРОСОВ ПО ДИСЦИПЛИНАМ БАЗОВОЙ ЧАСТИ ПРОФЕССИОНАЛЬНОГО ЦИКЛА ООП
  2. А) суспільно небезпечні наслідки, причинний зв’язок між діянням і суспільно небезпечними наслідками, місце, час, обстановка, спосіб і засоби вчинення злочину;
  3. Аграрні кризи та їхні особливості
  4. АНАТОМІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ СЕЧОВИВІДНОЇ СИСТЕМИ
  5. Б) особливості акторского складу та їх поділ
  6. Банк тестових завдань з предмету пропедевтика ортопедичної стоматології на підсумковий модульний контроль 2-го курсу
  7. Бізнес-лексика та її особливості
  8. Біохімічні особливості
  9. в рамках модульно-рейтинговой системы (МРС)
  10. Варіант модульного завдання № 2
  11. Вивчення і особливості розвитку молодшого шкільного віку.
  12. Видові особливості молочної залози в свійських тварин

Тема 6 КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА В РАННІЙ НОВИЙ ЧАС. КОНТРРЕФОРМАЦІЯ І КАТОЛИЦЬКА РЕФОРМА.

Нові чернечі ордена (орден капуцинів, «босих» кармеліток, орден барбанітів, орден святої Урсули). Виникнення ордена єзуїтів. І. Лайола. Організаційна структура ордена. Політика папства. Початок церковної реформи Павла III. 1524 р. - Вищий інквізиційний трибунал у Римі. Тридентський собор 1545 - 1563 р. і його рішення. Реалізація рішення Тридентського собору. Реставрація католицизму.

Діяльність папи Григорія III. Вплив контрреформації на політичну обстановку в Західній Європі.

Тема 7. ІСПАНІЯ В ХVІ – І пол. ХVІІ ст. СОЦІАЛЬНО -ЕКОНОМІЧНЕ СТАНОВИЩЕ

Політична і соціально-економічна роз'єднаність Іспанських земель. Загострення положення в країні в період правління Карла V. Повстання міських комун (комуньєрос) 1520 - 1522. Програма «99 статей» (1521 р.). Поразка повстання і його роль для подальшого розвитку Іспанії. Економічний розвиток Іспанії в 16 столітті. Особливості розвитку Кастилії і Гранади; збереження твердих форм феодальної залежності в Арагоні. Розширення посівних площ навколо великих міст. Причини, що перешкоджали прогресивному розвиткові господарства Іспанії. Промислове виробництво і його регіональні особливості. Державний лад Іспанії при Пилипі II, його зовнішня політика. Економічний занепад Іспанії в II половині ХVІ-ХVІІ ст. і його причини. Народні рухи в Іспанії в І пол. ХVІІ ст.

Тема 8. АНГЛІЯ В ХVІ – І пол. ХVІІ ст. СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ РОЗВИТОК

Економічний розвиток Англії в ХVІ ст. Ріст населення. Розвиток сукнарства. Підйом у гірській справі і металообробка. Початок застосування кам'яного вугілля. Структура й організація торгівлі. Регульовані й акціонерні компанії. Складання прошарку першокапіталістичних підприємців. Аграрний розвиток і соціальні зрушення в селі. Поява «нового дворянства». Роль «революції цін» у капіталістичній перебудові англійського села. Перехід до вівчарства і його значення. Процес «Збирання ферм». Початок аграрного перевороту. Законодавство проти експропрійованих і опір обгородженням. Становлення абсолютизму в Англії. Парламент у тюдорівську епоху. Королівська реформація - причини і наслідки. Єлизаветинське релігійне врегулювання, її економічна політика. Торгівля і колоніальна експансія Англії. Загострення англо-іспанських протиріч. Англо-ірландське і англо-шотландське протиріччя. Соціально-економічна і політична криза кінця ХVІ ст. Англії в період правління перших Стюартів.

Тема 9. ФРАНЦІЯ В ХVІ – І пол. ХVІІ ст. СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ РОЗВИТОК

Аграрний лад Франції - регіональні особливості. Орендні відносини. Розвиток мануфактурного і цехового виробництва. Розвиток торгівлі. Особливості первісного накопичення. Соціальний лад. Феодальна аристократія. Дворянство - поява «дворянства мантії». Бюргерство і його роль у французькому суспільстві. Селянство у Франції в ХVІ столітті. Абсолютна монархія. Франциск І. Реформація - поширення кальвінізму. Початок релігійних війн - причини, етапи і значення. Перемога Генріха Наваррського. Нантський едикт. Французька монархія в І пол. ХVІІ ст. Кардинал Ришельє - перший міністр Людовика XIII.

Тема 10.МІЖНАРОДНІ ВІДНОСИНИ В ХVІ – І пол. ХVІІ ст. ТРИДЦЯТИРІЧНА ВІЙНА

Оформлення дипломатичної служби. Причини і вогнища міжнародних конфліктів у ХVІ ст. (Італійські війни, Іспано-португальське суперництво, англо-іспанські протиріччя; Східне питання; міжнародні протиріччя в Північно-Західній Європі). Загострення боротьби двох таборів у Німеччині на початку ХVІІ ст. Міжнародні протиріччя в Європі на початку ХVІ ст. Причини і привід до війни. Перший «чеський» етап війни 1618 - 1623 р. Другий (датський) період 1625 - 1629 р. Третій (шведський) період 1630 - 1635 р. Четвертий (франко-шведський) період війни 1635 — 1648 р. Вестфальський мир і його значення. Наслідок тридцятирічної війни для країн Західної Європи.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)