АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Заходи з охорони праці, техніки безпеки та пожежної безпеки при обслуговуванні та ремонті електроустаткування

Читайте также:
  1. The United States Department of Homeland Security (DHS) – Міністерство внутрішньої безпеки СШA.
  2. VІ. ЗАХОДИ ДЛЯ ЗАХИСТУ ПЕРСОНАЛУ ОГД
  3. Адміністративні правопорушення в галузі охорони праці та здоров'я населення. Ведення адвокатом таких справ.
  4. Адміністративні правопорушення в галузі охорони природи, використання природних ресурсів, охорони пам'яток історії та культури. Ведення адвокатом таких справ.
  5. АКАДЕМІЯ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ ІМЕНІ ГЕРОЇВ ЧОРНОБИЛЯ
  6. Бездіяльність слідчого або прокурора при застосуванні заходів безпеки.
  7. Біологічні фактори небезпеки
  8. Біотехнічні заходи.Основні її задачи
  9. В галузі охорони навколишнього середовища»
  10. В чат заходит Жори
  11. В чат заходит Лиза Николаенко
  12. В чому полягає підготовча робота при розробці інструкцій з охорони праці?

1. Безпека роботи електрообладнання верстата забезпечується виконанням вказівок посібника.

2. Персонал, зайнятий обслуговуванням електроустаткування верстата, а також його налагодженням і ремонтом, зобов'язаний:

- мати допуск до обслуговування електроустановок напругою до 1000В;

- керуватися вказівками заходів безпеки, які містяться в цьому посібнику, керівництво по експлуатації механічної частини верстата та в експлуатаційній документації, що додається до пристроїв і комплектним виробам, що входять до складу верстата;

- знати принципи роботи електроустаткування верстата і роботу його схеми автоматичного управління.

3. Для забезпечення безаварійної роботи верстата напруга живильної мережі на його введенні має бути в межах від 0,9 до 1,1 номінального значення, а відхилення частоти від номінального значення в межах - 0,1 Гц.

4. Верстат і пристрої, що входять до його складу, які можуть виявитися під небезпечною напругою, повинні мати надійне заземлення.

До заземлювального затискача, встановленому на вводі до верстата повинен бути підведений заземлюючий провідник (дріт або шина).

Якість заземлення має бути перевірено зовнішнім оглядом і вимірюванням опору між металевими частинами верстата і кожного пристрою і затискачем для заземлення, що знаходяться на вводі до сташа.

Опір заземлення не повинен перевищувати 0,1 Ом.

При ремонті і перервах в роботі вступної вимикач повинен бути обов'язково відключений і замкнений спеціальним пристроєм, передбаченим конструкцією.

5. ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ ВИКОНУВАТИ РОБОТИ ПІД НАПРУГОЮ.

При відключенні вступного вимикача в ніші з електрообладнанням залишаються під небезпечною напругою кола верстата, контакти ввідних перемикачів, тому слід уникати дотику до них.

6. На пультах управління встановлені вимикачі "аварійний стоп" з грибоподібним штовхачем червоного кольору, які забезпечують відключення всього електрообладнання верстата незалежно від режиму його роботи.

Дія вимикачів "аварійний стоп" має перевірятися при первісному пуску верстата.

ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ РОЗ'ЄДНУВАТИ І З'ЄДНУВАТИ СКЛАДОВІ ЧАСТИНИ ШТЕПСЕЛЬНИХ РОЗНІМАНЬ, ПЕРЕБУВАЮЧИХ ПІД НАПРУГОЮ.

ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ ПРАЦЮВАТИ НА ВЕРСТАТІ ПРИ ВИЯВЛЕНІ ПОШКОДЖЕННЯ У РОБОТІ ЕЛЕКТРИЧНИХ БЛОКУВАНЬ БЕЗПЕКИ.

7. При проведенні робіт з демонтажу електрообладнання перед відправкою верстата споживачеві, монтажу та первісного пуску верстата на місці його експлуатації, при обслуговуванні та ремонті верстата слід також керуватися вказівками заходів безпеки, які містяться у відповідних розділах керівництва.

8. Персонал, допущений у встановленому на підприємстві порядку до роботи на верстаті, а також до його налагодження та ремонту, повинен бути попередньо ознайомлений із загальними правилами експлуатації і ремонту верстата і вказівками з безпеки праці, які містяться в цьому посібнику, отримати інструктаж з техніки безпеки згідно з заводськими інструкціями, розробленими на підставі керівництва з експлуатації та типових інструкцій з охорони праці.

9. Персонал зобов'язаний:

- періодично перевіряти справність заземлення;

- не вмикати рубильник і вступний вимикач при відкритих дверцятах електроніші;

- чистку і обтірку верстата робити тільки під час повної зупинки верстата. При цьому верстат повинен бути відключений від електромережі.

10. При монтажі, демонтажі і ремонті для надійного зачалювання і безпечного переміщення верстата або його складальних одиниць, а також приставного обладнання слід використовувати спеціальні рим-болти, отвори тощо, передбачені конструкцією верстата.

Вантажопідйомні пристрої слід вибирати з урахуванням маси верстата і його складових частин.

При розконсервації верстата слід виконувати вимоги безпеки.

11. Вимоги безпеки при підготовці верстата до роботи

Перевірити наявність та справність кожуха пасової передачі шліфувальної бабки.

Особливу увагу звернути на надійність кріплення шліфувального круга у фланцях і кожуха кола до шліфувальної бабці.

ЗАБОРОНЯЕТЬСЯ ПРАЦЮВАТИ НА ВЕРСТАТІ БЕЗ КОЖУХА ШЛІФУВАЛЬНОГО КОЛА АБО ПРИ ВІДКРИТІЙ КРИШЦІ ЦЬОГО КОЖУХА.

12. ЗАБОРОНЯЕТЬСЯ ВСТАНОВЛЮВАТИ КОЛОВУ ШВИЖКІСТЬ ШЛІФУВАЛЬНОГО КОЛА ПОНАД ДОЗВОЛЕНОГО.

Випробуване шліфувальне коло повинно бути від балансовано.

Після установки на верстат перед правкою коло має бути піддано обертанню в холосту режимі при робочій швидкості протягом 7 хв, а потім від балансовано за допомогою механізму для балансування.

При виявленні дисбалансу після виправлення кола треба повторити балансування і правку. Слід мати на увазі що в міру зносу кола балансування його може порушуватися внаслідок нерівномірної щільності абразивного матеріалу.

ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ ЗНІМАТИ ФЛАНЕЦЬ З КОЛОМ ШЛЯХОМ НАНЕСЕНЯ УДАРІВ ПО ФЛАНЦЮ.

Правка кола може проводитися тільки інструментами, зазначеними в посібнику.

13. Вимоги безпеки при роботі верстата.

ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ ЗНІМАТИ БУДЬ-ЯКУ ОГОРОЖУ, ПОРУШУВАТИ АБО БУДЬ-ЯКИМ ІНШИМ СПОСОБОМ ДЕБЛОКУВАТИ ПЕРЕДБАЧЕНІ КОНСТРУКЦІЄЮ ВЕРСТАТА БЛОКУВАННЯ.

ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ ПРАЦЮВАТИ БІЧНОЮ ПОВЕРХНЕЮ КОЛА, ЯКЩО ВІН СПЕЦІАЛЬНО НЕ ПРИЗНАЧЕНИЙ ДЛЯ ЦІЄЇ РОБОТИ.

По закінченні шліфування з застосуванням охолодження вимкнути подачу охолоджуючої рідини і не вимикати обертання шпинделя шліфувальної бабки протягом 2-3 хв для просушування кола.

По закінченні роботи необхідно відключити верстат від мережі, попередньо відвівши шліфувальний круг від виробу.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)