АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Практичні завдання. Вправа 1. Для кожного наведеного нижче положення знайдіть відповідний термін або поняття

Читайте также:
  1. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  2. II. Завдання та обов'язки
  3. II. Перевірка виконання домашнього завдання.
  4. II. Перевірка домашнього завдання.
  5. III. Мета, стратегічні напрями та основні завдання Національної стратегії
  6. IV. Домашнє завдання з інструктажем.
  7. V. Домашнє завдання з інструктажем.
  8. VI. Домашнє завдання.
  9. VI. Домашнє завдання.
  10. VI. Домашнє завдання.
  11. VII. Домашнє завдання.
  12. А. Завдання

Вправа 1. Для кожного наведеного нижче положення знайдіть відповідний термін або поняття.

1. Науковий метод дослідження складних, багаторівневих, багатокомпонентних систем і процесів, що спирається на комплексний підхід, виявлення взаємозв’язків і взаємодій між елементами системи.

2. Аналіз, який представляє собою вивчення сформованих у минулому тенденцій.

3. Метод діагностики, заснований на узагальненні оцінок та інформації, наданих експертами на основі контактних досліджень.

4. Метод наукового дослідження (пізнання) явищ і процесів, в основі якого лежить вивчення складових частин, елементів досліджуваної системи.

5. Докладне аналітичне дослідження, що дає глибоке розуміння поточної ситуації і є основою для визначення як стратегії перетворень, так і переліку конкретних заходів для досягнення запланованих результатів.

6. Виведення економічних закономірностей з відповідних фактів економічної дійсності, розкладання економіки на окремі частини, так звані економічні категорії, та їхнє комплексне дослідження.

7. Аналіз, який досліджує майбутні процеси, обґрунтовує прогнози розвитку суб’єкта підприємницької діяльності.

8. Кількісна характеристика та якісна ідентифікація стану підприємства.

9. Метод діагностики, заснований на безконтактних дослідження за допомогою статистичної інформації, використанні комплексного економічного аналізу.

10. Оцінка економічних показників роботи підприємства на основі вивчення окремих результатів з метою виявлення можливих перспектив його розвитку і наслідків ухвалення поточних управлінських рішень.

11. Обчислювальний метод розв’язання задач за допомогою використання математичних моделей.

12. Коротке дослідження різних аспектів діяльності підприємства з метою виявлення проблемних сфер і отримання попередніх оцінок поточного стану. Вона найчастіше є першим етапом перетворень.

13. Надання знань про використання різноманітного методологічного апарату та інструментарію для визначення стану підприємства в ринковому середовищі та опрацювання комплексу заходів, спрямованих на поліпшення цього стану.

14. Математичний метод, заснований на оптимізації досягнення кількісно визначеної мети.

15. Аналіз, який поширюється на окремі об’єкти і процеси, найчастіше має прояв аналізу фінансово-господарської діяльності підприємств (фірм), включаючи аналіз обсягів виробництва, витрат, прибутковості тощо.

 

Поняття:

Економічна діагностика, аналіз, економічний аналіз, системний аналіз, мікроекономічний аналіз, ретроспективний аналіз, перспективний аналіз, предмет економічної діагностики, мета економічної діагностики, аналітичний метод діагностики, експертний метод діагностики, динамічне програмування, лінійне програмування, експрес-діагностика, комплексна діагностика.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)