АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЛАБОРАТОРНА РОБОТА № 4. ОПРАЦЮВАННЯ ДАНИХ ОБЛІКУ ВІДВІДУВАННЯ УЧНІВ

Читайте также:
  1. I. Оцінка викладацької діяльності вчителя щодо стимулювання пізнавальної самостійності учнів
  2. II. Контрольна робота.
  3. III. Актуалізація опорних знань учнів.
  4. III. Робота над вивченням нового матеріалу.
  5. III. Робота над вивченням нового матеріалу.
  6. III. Робота над вивченням нового матеріалу.
  7. III. Робота над вивченням нового матеріалу.
  8. IV етап – концепція поліхудожнього розвитку учнів Б.П.Юсова.
  9. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.
  10. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.
  11. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.
  12. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.

. Мета роботи:

Þ сформувати у студентів вміння використовувати функціональні можливості табличного процесора MS Excel для ведення обліку відвідування учнями школи.

. Постановка завдання:

Þ розробити шаблон таблиці, яка передбачає визначення кількості днів та годин, які учень пропустив з поважних причин, з неповажних причин та за хворобою; оформити отримані дані у вигляді діаграм.

. Довідкові дані

Перед сучасною школою стоїть безліч задач, які постійно зростають і динамічно змінюється. По закінченню навчального періоду (семестру, півріччя, навчального року) вчителі-предметники й класні керівники здають у навчальну частину безліч звітів: про проходження програми; про успішність з предмету; про успішність класу; про підсумки іспитів; про пропущені учнями уроки; звіт керівника тощо. Одним із завдань, які постають перед вчителями є облік відвідування учнями школи. Аналіз пропусків навчальних занять дозволяє запровадити попереджувальні заходи виховної роботи щодо учнів, які не відвідують заняття з тієї чи іншої причини. Дозволяє вчасно провести бесіду з батьками тощо.

По попередженню пропусків навчальних занять учнями класні керівники на чолі з адміністрацією школи мають змогу працювати за планом заходів щодо усунення причин невідвідування навчальних занять.

Соціальному педагогу облік відвідування учнями школи дозволяє проводити індивідуальну роботу з дітьми з неблагонадійних родин (індивідуальні бесіди, облік відвідування занять, облік успішності), відвідувати родини дітей з метою з’ясування причин пропусків.

Класними керівниками ведеться чітка робота з відстеження відвідування дітьми школи. Щодня заступнику директора, що займається питанням відвідування, повідомляється кількість пропусків і причини невідвідування школи, якщо такі є. За результатами цього моніторингу, визначаються батьки й діти, які запрошуються на нараду для профілактики.

Збільшення пропусків через хворобу, свідчить про необхідність більш інтенсивної роботи школи по збереженню здоров’я. Про необхідність проведення профілактичної роботи свідчать пропуски уроків без поважної причини (обговорення на педрадах, бесіди з вчителями, батьками, дітьми тощо).

Для ведення обліку відвідування, як найпростіший засіб можна використовувати табличний процесор MS Excel.

. Використовуваний інструментарій табличного процесора MS Excel:

Ø Функція СЧЕТЕСЛИ підраховує кількість комірок у середині діапазону, що задовольняють заданому критерію.

Синтаксис: СЧЕТЕСЛИ(діапазон;критерій)

Діапазон – діапазон, у якому потрібно підрахувати комірки.

Критерій – критерій у формі числа, виразу або тексту, який визначає, які комірки треба підраховувати.

Ø Функція СУММ підсумовує всі числа в інтервалі комірок.

Синтаксис: СУММ (число1;число2;...)

Число1, число2,... – від 1 до 30 аргументів, для яких потрібно визначити суму.

Примітка: Ураховуються числа, логічні значення й текстові представлення чисел, які безпосередньо введені в список аргументів. Якщо аргумент є масивом або посиланням, то тільки числа враховуються в масиві або посиланні. Порожні комірки, логічні значення, тексти й значення помилок у масиві або посиланні ігноруються.

Ø Функція СУММЕСЛИ підсумовує комірки, задані критерієм.

Синтаксис:


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)