АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

РОЗРАХУНОК ПРИПИСНОГО ПАРКУ ЛІТАКІВ

Читайте также:
  1. C-3. Розрахунок процесу розпилювання блоків на плити-заготовки (Алмазне дискове розпилювання).
  2. I. Розрахунок захисного заземлення.
  3. II. Розрахунок блискавкозахисних пристроїв
  4. III. РОЗРАХУНОК ПОКАЗНИКІВ ПРИБУТКОВОСТІ АКЦІЙ
  5. IV. Розрахунок показників прибутковості акцій
  6. Вибір та розрахунок обладнання для підготовки сировини до розпилювання.
  7. Визначення середнього значення коефіцієнту технічної готовності парку
  8. Гідравлічний розрахунок мережі для періоду максимального водорозбору і пожежі інтуїтивним методом
  9. Гідравлічний розрахунок мережі для періоду максимального водорозбору методом В.Г. Лобачова
  10. Дежурный по парку
  11. Завдання 3 – Розрахунок калібрів для гладких циліндричних з’єднань.
  12. Загальний розрахунок годин

 

Приписний парк, тобто кількість базованих в аеропорту повітряних су­ден, визначається розрахунком стосовно до «Посібника з визначення вихідних показників для експлуатаційно-технічних розрахунків при проектуванні аеро­портів» або встановлюється завданням на проектування.

 

3.1. Розрахункові формули.

Обсяг перевезень і планована інтенсивність руху літаків по авіалініям та аеропортам у цілому є базою для розрахунку потреби в літаках і вертольотах, розміщення їх по конкретних авіалініям і розміщення в аеропортах.

Потрібна кількість базованих (приписних) літаків залежно від річної інте­нсивності руху літаків по групах визначається за формулою

, (26)

де: — кількість базованих літаків даної групи в аеропорту;

— річна інтенсивність руху літаків даної групи, зльотів і посадок;

— середня тривалість літного часу за один рейс літака даної групи (визначається залежно від середньої дальності польотів по групах літаків), година.

Кр — коефіцієнт, що показує питома вага транспортної роботи власного приписного парку літаків;

— річний наліт на обліковий літак транспортної авіації, година.

— коефіцієнт, що враховує учбово-тренувальний і допоміжний наліт годин, рівний 1,03 для літаків І - ІІІ груп та 1,05 для літаків IV групи.

 

3.2. Приклад розрахунку приписного парку літаків в аеропорту

 

Вихідні дані для розрахунку:

А) Річна інтенсивність руху літ а ків (зльотів і посадок) по групах:

Беруться дані, отримані в результаті розрахунку річної інтенсивності руху (зльотів і посадок) сумарно для пасажирських і вантажних літаків, отримані в розділі «Розрахунок інтенсивності руху літаків в аеропорті». Для наведеного в «Методичному посібнику....» приклада (див. табл. 12):

ДМЛ....................................................................................12

СМЛ................................................................................2667

БМЛ...............................................................................10108

ЛМВЛ..............................................................................2191

Б) Середній річний наліт годин на один літак д л я кожної групи літаків () і заданих періодів прогнозування (5, 10 і 15 років) визначається залежно від тривалості польоту до першого пункту посадки ()по табл. 14.

Таблиця 14

Група літаків Середній час польоту до першого пункту посадки (Ті). година Середній річний наліт на один літак (Ні). година
Через 5 років Через 10 років Через 15 років
ДМЛ        
СМЛ        
БМЛ        
ЛМВЛ        

 

В) Клас аеродрому визначається на підставі отриманої з розрахунку (див. табл.13) середньодобової інтенсивності руху по табл. 15.

Г) Питома вага транспортної роботи власного приписного літака-моторного парку приймається на базі фактичного розподілу обсягів перевезень по напрямках, що зв'язує проектований аеропорт з кореспондуючими аеропор­тами, з урахуванням класу аеродромів кореспондуючих аеропортів (див. край­ній стовпець табл. 12).

Д) Потрібна кількість базованих (приписних) літаків залежно від річної інтенсивності руху літаків по групах визначається за формулою (26).

Вихідні дані й результати розрахунків, округлені до найближчого цілого числа, на прогнозований період (Т = 15) представлені в табл. 15:

 

Таблиця 15


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)