АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ. Кафедра фундаментальних економічних дисциплін

Читайте также:
  1. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  2. Агальні положення щодо переходу на казначейське обслуговування місцевих бюджетів
  3. Аналіз фінансового положення компанії
  4. Апаратура, загальні вказівки по виконанню процедур
  5. Апаратура, загальні вказівки по виконанню процедур
  6. Визначте місце козацької держави у міжнародних відносинах та основні положення її дипломатичної діяльності.
  7. Вихідні положення
  8. Глава 1. Загальні положення
  9. Глава 1. Основні положення
  10. Глава 27. Загальні положення щодо умов та порядку переміщення і пропуску товарів, транспортних засобів комерційного призначення через митний кордон України
  11. Глава 39. Загальні положення щодо митного оформлення
  12. Глава 41. Загальні положення щодо митних платежів

ДЕРЖАВНА СЛУЖБА СТАТИСТИКИ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ СТАТИСТИКИ, ОБЛІКУ І АУДИТУ

Кафедра фундаментальних економічних дисциплін

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

До виконання курсової роботи з «Основ економічної науки»

Для студентів економічних спеціальностей

 

КИЇВ – 2011

 

 

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

 

Навчальними планами вищих учбових закладів передбачається написання студентами денних та заочних відділень курсових робіт з економічної теорії. Курсова робота є обов’язковою формою звіту студента перед кафедрою. Вона є однією з найважливіших форм підготовки висококваліфікованих фахівців, самостійної, творчої роботи студентів над вивченням проблем економічної теорії. Виконання курсової роботи дозволяє студентам більш глибоко, більш фундаментально і більш конкретно дослідити одну з проблем економічної теорії, оволодіти навиками науково-дослідницької діяльності, навчитися використовувати не тільки отримані теоретичні знання, але і фактичні дані, що характеризують діяльність всіх економічних суб’єктів. Під час підготовки і оформлення курсової роботи студенти повинні оволодіти методикою і методологією сучасного економічного аналізу; навчитися аналізувати науковий і літературний матеріал і узагальнювати його; робити самостійні висновки і формулювати самостійні теоретичні положення; формулювати практичні рекомендації на основі узагальнення і теоретичного дослідження.

Виконання курсової роботи має велике значення:

· студент залучається до самостійної творчої роботи з економічною літературою, набуває вміння знаходити в ній основні положення з даної проблеми, підбирати і аналізувати конкретний матеріал, складати таблиці та діаграми і на їх основі робити правильні висновки;

· студент набуває вміння чітко, послідовно і економічно грамотно викладати свої думки при аналізі теоретичних проблем, навчається творчо застосовувати економічну теорію, пов’язувати її з практикою;

· робота закріплює та поглиблює знання студентів з економічної теорії.

Тематика курсової роботи визначається кафедрою відповідно до змісту і завдань навчальної дисципліни. Вона повинна бути актуальною і тісно пов’язаною із вирішенням як теоретичних, так і практичних завдань.

Студенти виконують курсову роботу під керівництвом викладача. Виконана робота здається для перевірки на кафедру ФЕД. Після позитивної оцінки її викладачем вона повинна бути захищена. Якщо робота відповідає вимогам щодо її виконання, викладач допускає її до захисту, і у письмовій формі у вигляді рецензії повідомляє про це студенту. Незадовільно виконана робота не допускається до захисту і підлягає переробці у відповідності із зауваженнями викладача, що містяться в рецензії. Студенти, які не захистили своїх курсових робіт, не допускаються до складання іспиту з „Основ економічної науки”.

Виконання курсової роботи передбачає 6 етапів:

· вибір теми;

· підбір та вивчення літератури;

· складання плану роботи;

· збір та обробка фактичного та статистичного матеріалу;

· написання курсової роботи;

· захист курсової роботи.

Дотримання цих етапів забезпечить системність у роботі студента, а також своєчасне її закінчення.

Курсова робота з економічної теорії повинна складатися із наступних частин: вступу, основної текстової частини, заключної частини (висновків) і списку використаної літератури. До роботи додається план, затверджений науковим керівником роботи, зміст, з вказанням номерів початкових сторінок кожної частини курсової роботи. Титульна сторінка курсової роботи, її план і зміст оформлюються згідно загальноприйнятих правил.

Обсяг курсової роботи повинен становити 30-35 сторінок машинописного тексту чи 40-45 сторінок чіткого рукописного тексту на стандартних листках білого паперу формату А-4, з виділенням полів (праве – 1 см, ліве – 2,5 см, верхнє і нижнє – 2,5 см). Робота виконується українською мовою. Приблизний обсяг структурних складових тексту курсової роботи: вступ – 2-2,5 сторінки, основна частина - 26-30 сторінок, висновки – 2-3 сторінки.

Структура курсової роботи:

− титульна сторінка (див. Додаток 1);

− зміст (див. Додаток 2);

− вступ;

− основна частина, яка складається з розділів та підрозділів;

− висновки;

− список використаних джерел (див. Додаток 3);

− додатки: таблиці, схеми, графіки, діаграми (за необхідності).

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)