АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

МЕТА ВИВЧЕННЯ ДИСЦИПЛІНИ

Читайте также:
  1. I. МЕТА І ЗАДАЧІ ВИВЧЕННЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ
  2. II. Підготовка до вивчення нового матеріалу.
  3. III. Вивчення нового матеріалу.
  4. III. Підготовка до вивчення нового матеріалу.
  5. III. Робота над вивченням нового матеріалу.
  6. III. Робота над вивченням нового матеріалу.
  7. III. Робота над вивченням нового матеріалу.
  8. III. Робота над вивченням нового матеріалу.
  9. IV. Вивчення нового матеріалу.
  10. IV. Вивчення нового матеріалу.
  11. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.
  12. IV. Робота над вивченням нового матеріалу.

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

СХІДНОУКРАЇНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ІМЕНІ ВОЛОДИМИРА ДАЛЯ

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

з дисципліни „Психологія спорту” до семінарських занять та самостійної роботи студентів

(для студентів спеціальності „Психологія” денної та заочної форм навчання)

 

 

ЛУГАНСЬК


МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

СХІДНОУКРАЇНСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ІМЕНІ ВОЛОДИМИРА ДАЛЯ

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

з дисципліни „Психологія спорту” до семінарських занять та самостійної роботи студентів

(для студентів спеціальності „Психологія” денної та заочної форм навчання)

 

 

Затверджено на засіданні

кафедри психології

СНУ ім. В.Даля

Протокол № 4

від 24 листопада 2009 р.

 

ЛУГАНСЬК


Методичні вказівки з дисципліни „Психологія спорту” до семінарських занять та самостійної роботи (для студентів спеціальності „Психологія” денної та заочної форм навчання). Укладач: ст. викл. Бугайова Н.М., доц. Лосієвська О.Г. – Луганськ: СНУ ім. В.Даля, 2009. – 65 с.

 

 

Подані матеріали необхідні студентам для підготовки до семінарських занять та самостійного оволодіння учбовим матеріалом з дисципліни „Психологія спорту”, її ключовими проблемами, а також підготовки до заліку: плани семінарських занять, питання для самостійного опрацювання, теми контрольних робіт для студентів заочної форми навчання, питання до підсумкового контролю знань, рекомендована література.

 

Укладач: ст. викл. Бугайова Н.М., доц. Лосієвська О.Г.

 

Відп. за випуск: доц. Лосієвська О.Г.

 

Рецензент: проф. Третьяченко В.В.

 


 

Передмова

Удосконалення сучсаної системи фізичного виховання чинить прогресивний вплив на зусилля спортивних педагогів щодо виховання повноцінної особистості в рамках фізичної культури та спорту. З’являється можливість побудувати систему спортивного виховання таким чином, щоб фізичний розвиток людини здійснювався поряд з психічним.

В теперішній час, коли об’єктивні показники спортивних рекордів та досягнень вже здобули межі природних можливостей людського тіла, психологічне забезпечення стає невід’ємною частиною всіх етапів спортивної діяльності. Саме в психологічній науці тренери та спортсмени шукають нові резерви, які дозволяють їм перемагати суперників.

 


ВСТУП

 

Психологія спорту – це одна з галузей психологічної науки, яка має яскраво виражену практичну спрямованість. Вона досліджує психологічні питання спортивної діяльності та масової фізичної культури, а також факти, закономірності й механізми психічного відбиття, проектування та здійснення навчальної й змагальної діяльності спортсмена в екстремальних по психічній напруженості умовах, що межують на грані людських можливостей.

Розробка й рішення психологічних питань керування процесом навчання, тренування й виховання спортсмена неможливі без вивчення характерних психологічних рис і закономірностей спортивної діяльності, особистості спортсмена як суб'єкта цієї діяльності, пов'язаної з рухами й діями людини.

Предметом дисципліни «Психологія спорту» є психологічні особливості особистості спортсмена і тренера, об'єктивні закони проявів психіки й свідомості особистості, їхній розвиток й удосконалення в руховій активності, психологічні аспекти тренувального процесу та змагань.

 

МЕТА ВИВЧЕННЯ ДИСЦИПЛІНИ

Опанувати основні характеристики психології спорту як науки, історичне становлення предмета психології спорту, основні напрямки психології спорту, галузі психологічних знань, методи психології спорту. Надати психологічний аналіз діяльності спортсменів. Вивчити психологічні особливості особистості спортсмена і тренера, психологічні аспекти тренувального процесу та змагань. Розглянути особливості психологічної підготовки спортсмена до змагань. Вивчити психічні стани спортсмена та розглянути засоби їх регуляції.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)