АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Цікаві факти

Читайте также:
  1. Анкета «Усі професії цікаві»
  2. Бюджетный и фактический выпуск в апреле 20__ г. в нормо-ч.
  3. В основном сбор фактического материала производится во время проведения педагогического эксперимента в школе, чаще всего на одной параллели классов.
  4. Ввод фактических данных
  5. Ввод фактических и оставшихся трудозатрат
  6. Ввод фактических трудозатрат
  7. Где Ктл.к - фактическое значение (на конец отчетного периода) коэффициента текущей ликвидности,
  8. ЕМС при проектировании зданий предусматривает 3 вида размеров: номинальные, конструктивные, натурные (фактические).
  9. Если фактическая длина участка приближения больше расчетной, то
  10. Залежність динаміки фактичного ВВП від динаміки фактичногобезробіття
  11. Изменение фактических затрат против текущих норм
  12. Использование фактических или нормативных ставок распределения накладных расходов

Американські дослідники прийшли до висновку, що жувальна гумка без цукру може принести користь у контролюванні ваги за рахунок скорочення споживання калорій. У дослідженні взяли участь 35 здорових чоловіків і жінок, яким довелося жувати жувальну гумку протягом 20 хвилин перед сніданком, а потім ще два рази перед обідом. Результати показали, що всі учасники засвоїли з обідом на 67% калорій менше, ніж зазвичай засвоювали раніше. Причому, ці калорії не спалювалися даремно протягом дня, а перетворювалися в чисту енергію - так в цілому організм отримував на 5% більше енергії. Вчені вважають, це відкриття може бути успішно використано для боротьби з ожирінням.

В іншому дослідженні вчені довели, що жувальна гумка підвищує продуктивність математичної активності. В експерименті взяли участь 108 учнів від 13 до 16 років, які жували гумку на уроках математики. 14 тижнів опісля, результати випробувань показали, що ті, хто жував гумку, показали на 3% вище результати, ніж інші. Крім того, експериментатори помітили, що "жують" дітям потрібно менше часу для відпочинку і вони менш схильні до стресу.

Захист від отиту середнього вуха.Подібний отит - це "привілей", як правило, маленьких дітей, які часто страждають від хворобливих бактеріальних інфекцій. Але вчені з фінського університету виявили, що інфекцію вуха можна легко запобігти, якщо жувати гумку без цукру і саме з ксилітом. Він може успішно справлятися не тільки з карієсом і бактеріями, що містяться в порожнині рота, але і з пневмококами, які викликають запалення середнього вуха.

Деякі психологи відзначають, що у дітей, що постійно жують жуйки, в порівнянні з однолітками значно нижче рівень інтелекту. Пояснюється це тим, що гумка не дає можливості зосередитися, притупляє увагу, знижує пам’ять і ослабляє процес мислення.

Дуже часто, сидячи за кермом довгий час, водій втомлюється за рахунок значного скорочення його концентрації. Статистичні дані красномовно говорять: кожне четверте дорожньо-транспортна пригода відбувається через втому, неуважності або короткочасної втрати концентрації водія. А якщо напитися перед далекою дорогою кави - чи буде це корисним в цьому відношенні? Іспанські вчені з університету Сарагоси знайшли інший, більш прийнятний і дуже смачний вихід - жувати під час водіння жувальну гумку. Вона, крім освіження дихання, підтримує мозок постійно активним, таким чином підвищуючи концентрацію і здатність швидко реагувати. Наприклад, під час корейської війни американські війська були оснащені спеціальною жувальною гумкою з тим, щоб бути максимально зосередженими.

Допомога діабетикам

 

Сьогодні мільйони людей страждають від діабету і змушені щодня постачати свій організм інсуліном, щоб вижити. Звідси запитання: "Чому інсуліну не поставляється у вигляді таблетки?" І відповідь, на жаль, не на користь інсулінозалежних людей з тієї простої причини, що інсулін руйнується миттєво в шлунково-кишковому тракті. Роберт Дейл, хімік Університету Сіракуз, подав заявку на патент на жувальну гумку, яка бореться з діабетом. Його ідея полягає в тому, що в його спеціальної жувальної гумки вітамін B12 зв'язується з білком, що містяться в слині. Цей білок має здатність запобігати вітамінну деградацію. Вчений пов'язав з вітаміном B12 інсулін, а також проводив експерименти на мишах, які показали, що це дійсно може доставити інсулін у кров. Вчені стверджують, що така жувальна гумка особливо підходить для хворих цукровим діабетом і за цим винаходом велике майбутнє.

 

ВИСНОВКИ

Жувальна гумка є гарною превентивною мірою проти виникнення карієсу. Щоденне вживання кави і червоного вина, а також паління змінює колір емалін декілька тонів. Але ж ми всі знаємо, що білизна зубів є важливим показником їх стану. Це правда, що жодна з жуйок не може впоратися "поодинці" з плямами на зубах, але це хороша додаткова міра боротьби з ними.

 

Жувальна гумка підтримує рот вологим, стимулює слиновиділення, сприяючи тим самим компенсувати негативний вплив кислоти на емаль зубів після їжі. Паралельно зуби очищаються механічним "прикріпленням" залишків їжі до гумки. Вони просто липнуть до неї, адже саме такі залишки є однією з основних причин виникнення карієсу, який з часом руйнує захисну поверхню зуба. Ми не повинні забувати і про свіжість дихання. Жувальна гумка освіжає - це безсумнівно. Правда, цей процес обмежений в часі.

 

Потрібно бути обережними у виборі жувальної гумки для наших дітей, щоб не заподіяти їм шкоду. На дитячі зуби особливо сильний негативний вплив робить цукор (іноді можна спостерігати потемніння і навіть гниття молочних зубів, що в кінцевому результаті може призвести до серйозних проблем з постійними зубами). Було б корисно, щоб жувальна гумка, яку ми купуємо дітям, не містила цукру і була збагачена фтором і ксилітом. Саме ксиліт ефективно перешкоджає утворенню зубного нальоту і карієсу. його користь для зубів важко переоцінити.

 

Важливо пам'ятати, що замінити собою чищення зубів щіткою і пастою не може жодна жувальна гумка - її користь і шкода може викликати суперечки, але безперечно одне - чистити зуби необхідно в будь-якому випадку. Моркву і яблука, в свою чергу, менш корисні в цьому відношенні.

 

ЛІТЕРАТУРА


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)