АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ТЕМА: МАТЕРІАЛЬНА КОНСТРУКЦІЯ КНИГИ

Читайте также:
  1. I.Религиозные книги
  2. II. Тема: Сергий Радонежский
  3. IV. О древнейших памятниках креста, взятых из книги под заглавием «Чтения в Императорском Московском обществе Истории и Древностей Российских»
  4. SCADA-система: назначение и функции
  5. Библиотека как система: сущностные особенности
  6. Билет № 10. Организация работы средневековых западноевропейских скрипториев. Оформление средневековой книги.
  7. Билет № 11. Предпосылки введения книгопечатания в Европе. Ксилографические книги XV века.
  8. Билет № 27. Организация работы древнерусских книгописных мастерских. Оформление древнерусской книги
  9. Билет № 4. Форма книги в ее историческом развитии.
  10. В качестве ситуационных задач использованы материалы А.Л. Венгера из его книги «Психологическое консультирование и диагностика»
  11. Внешнее оформление книги
  12. Внешние элементы книги

 

Комплексне завдання «Наймаю до свого видавництва позаштатних редакторів».

Протягом трьох місяців вам, як видавцеві, треба випустити друком три книжкові видання: збірник офіційних матеріалів (30 обл.-вид. арк.), підручник з математики для школярів (20 обл-вид. арк.) та наукову монографію. Підрахуйте (згідно з поданою в підручнику таблицею нормативів) обсяг редакторської роботи та потрібну кількість редакторів для виконання цієї роботи в зазначені терміни.

 

ТЕМА: ОСНОВНІ РОЗМІРНІ ПАРАМЕТРИ ВИДАНЬ: ФОРМАТИ

1. Віднайдіть у своїй домашній бібліотеці 2-3 мініатюрні видання та прокоментуйте особливості їх формату

2. Віднайдіть у своїй домашній бібліотеці 2-3 подарункові (поліпшені) видання та прокоментуйте особливості їх формату

3. Віднайдіть у своїй домашній бібліотеці 2-3 навчальні видання та прокоментуйте особливості їх формату.

 

 

ТЕМА: ОСНОВНІ РОЗМІРНІ ТА КІЛЬКІСНІ ПАРАМЕТРИ ВИДАНЬ: ОБСЯГИ

1. Віднайдіть із домашньої бібліотеки 2-3 дитячі видання та дайте охарактеризуйте їх за обсягами.

2. Віднайдіть із домашньої бібліотеки 2-3 видання в кількох томах (два і більше) та дайте охарактеризуйте їх за обсягами.

 

 

ТЕМА: МІЖНАРОДНІ ВИДАВНИЧІ СТАНДАРТИ

І ПРАВИЛА ЇХ ЗАСТОСУВАННЯ

 

1. На основі аналізу своєї домашньої бібліотеки підберіть десять прикладів неправильного подання міжнародного знака Copyright у книжкових виданнях (окремо – у наукових періодичних збірниках).

2. Проаналізуйте продукцію конкретного книжкового видавництва на предмет його дотримання (чи не дотримання) вимог щодо штрихового кодування друкованої продукції. Прокоментуйте ситуацію, що склалася.

ТЕМА: ЗАГАЛЬНОВИДАВНИЧІ ТА РЕДАКЦІЙНІ ВИТРАТИ

НА ПІДГОТОВКУ ДРУКОВАНОГО ВИДАННЯ

Комплексне завдання «В мене на прийомі – замовник видання».

Замовник, який платить кошти за своє видання, ставить перед Вами, як редактором видавництва, надто завищені і не зовсім реальні умови: терміни виготовлення книги (норми редагування для одного редактора за цей термін - нереальні, завищені вимоги щодо якості поліграфічних матеріалів, вартість яких перевищує підготовлений вами до переговорів попередній кошторис тощо. Змоделюйте характер ведення вами перемовин (у конкретиці проблематики теми) із замовником таким чином, аби він все ж видав свій твір у вашому видавництві й залишився задоволеним співробітництвом.

ТЕМА: КОШТОРИС ДРУКОВАНОГО ВИДАННЯ ТА ШЛЯХИ ЗНИЖЕННЯ СОБІВАРТОСТІ ВИДАВНИЧОЇ ПРОДУКЦІЇ

Комплексне завдання «Я – на прийомі у спонсора видання».

Ви, як редактор-видавець, підготували до друку досить престижне, але дороге за собівартістю видання. Можливий багатий спонсор зацікавився ним, але поставив ряд вимог, головною з-поміж яких є зменшення суми кошторису вдвічі. Змоделюйте характер ведення Вами перемовин (у конкретиці проблематики теми) із таким спонсором у його кабінеті таким чином, аби він все ж не відмовився від участі в реалізації цього видавничого проекту.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)