АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 1. Організація процесу управління в органах внутрішніх справ

Читайте также:
  1. I. Дополните предложения глаголами, данными справа, поставив их в Imperfekt.
  2. I. Організація студентів до практичного заняття
  3. I. Організація студентів до практичного заняття
  4. II. ОРГАНІЗАЦІЯ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗМІНИ В ОРГАНІЗАЦІЇ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОДУКТИВНОЇ ЗАЙНЯТОСТІ
  5. II. Організація перевірок органами Держтехногенбезпеки України
  6. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  7. III. Исправьте предложения в соответствии с содержани ем текста.
  8. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  9. V. Про порядок ведення справ Державної Народньої Ради
  10. VI. Підготовка процесуальних документів до практичного заняття – до 5 балів за кожний документ
  11. VII. Система підготовки кадрів до здійснення процесу формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя
  12. VIII. Особливості проходження служби військовослужбовцями, щодо яких провадиться дізнання, досудове слідство або справа розглядається судом чи вирок суду набрав законної сили

- 2 години.

Ключові слова та поняття: « процесс управління», «управлінське рішення», «система управління».

План:

1. Поняття і загальна характеристика процесу управління.

2. Вимоги, які пред‘являються до управлінських рішень.

3. Наукова обґрунтованість управлінських рішень.

4. З‘ясування і деталізація управлінського рішення.

5. Корегування управлінського рішення і регулювання системи управління.

 

 

Тема 2. Роль та місце керівника в управлінні органами внутрішніх справ

- 1 година

Ключові слова та поняття: “керівник”, “стиль управління”, “керівництво”, “лідерство”, “формальний лідер”, “неформальний лідер”.

План

1. Загальна характеристика особи керівника органа внутрішніх справ.

2. Поняття і сутність стилів управління.

3. Причини конфліктів, що виникають у колективі їх профілактика та припинення.

Теми практичних занять:

Тема 2. Роль та місце керівника в управлінні органами внутрішніх справ

- 1 година

Ключові слова та поняття: “керівник”, “стиль управління”, “керівництво”, “лідерство”, “формальний лідер”, “неформальний лідер”.

Задача № 1

Заступник начальника районного відділу внутрішніх справ майор міліції Єсіпов А.П., без погодження з начальником райвідділу, дав усне розпорядження старшому інспектору охорони громадського порядку капітану міліції Смірнову Ю.Є. виділити міліціонерів ППСМ і організувати забезпечення громадського порядку і громадської безпеки в середній школі № 6, в якій відбувались спортивні змагання учнів молодших класів шкіл району. Смірнов Ю.Є. відмовився від виконання цього розпорядження, посилаючись на відсутність відповідних вказівок начальника районного відділу або його заступника-начальника міліції громадської безпеки.

Завдання: Визначить правомірність дій Єсіпова А.П. і Смірнова Ю.Є.

Складіть організаційну структуру районного (міського) відділу внутрішніх справ.

Задача № 2

Черговий по Красногвардійському РВ м. Дніпропетровська капітан міліції Кузьменко М.М., в нічний час, у зв’язку з відсутністю начальника РВ або його заступників, самостійно прийняв рішення і зняв з маршруту патрулювання пересувну міліцейську групу у складі сержантів Черномора В.П., Серьогіна І.М., Зіми П.А. та направив їх для припинення масової бійки біля Льодового палацу спорту.

Завдання: Чи має право черговий самостійно приймати рішення про зняття з маршруту патрулювання ПМГ? Яким чином здійснюється управління нарядами міліції в вечірній і нічний час?

 

Задача № 3

Співробітниками управління карного розшуку Дніпропетровського міського управління УМВС України в Дніпропетровській області на території Індустріального РВ цього ж міста були здійснені заходи по затриманню особи, яка підозрювалася в скоєні тяжкого злочину. Начальник Індустріального РВ про проведення цих заходів на території району обслуговування попереджений не був, у зв’язку з чим він вийшов к керівництву міського управління з пропозицією про притягнення працівників управління карного розшуку до дисциплінарної відповідальності. Начальник міського управління цю пропозицію відхилив, як не обґрунтовану.

 

Завдання: Дайте оцінку діям начальників Індустріального РВ та ДМУ. Складіть схему системи МВС України.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)