АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема: Визначення норми обслуговування для допоміжних робітників, що здійснюють обслуговування виробництва

Читайте также:
  1. D. Визначення енергетичної цінності та нутрієнтного складу добового раціону на підставі статистичної обробки меню-розкладок
  2. Definitions. Визначення.
  3. I. Визначення сімейства рослини.
  4. II. Визначення видової приналежності рослини.
  5. IV. ГИГИЕНИЧЕСКОЕ НОРМИРОВАНИЕ
  6. IV. Основні поняття і визначення,
  7. IV. СОЦІАЛЬНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ, ЖИТЛОВО-ПОБУТОВЕ ТА МЕДИЧНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ
  8. Q - обсяг виробництва.
  9. А) Визначення термінології
  10. А.Визначення розмірів і площі зони хімічного зараження
  11. Автоматизація виробництва
  12. Альтернативні витрати виробництва велосипеда відносяться до

 

 

Допоміжні робітники, робочі підприємства, що виконують роботи по обслуговуванню основного виробництва і сприяючі його ефективному здійсненню. До Ст р. відносяться робітники допоміжних цехів і служб підприємства, а також робітники основних цехів, зайняті допоміжними роботами.

 

Методи розрахунку чисельності робітників залежать від виконання ними нормованих або ненормований робіт. На практиці застосовуються два доповнюють один одного методу: за нормами трудомісткості та за нормами обслуговування обладнання.

Розрахунок кількості основних робочих облікового складу за нормами трудомісткості визначається за формулою

 

 

де - виробнича програма в натуральному вираженні;

- дійсний фонд часу в році;

- трудомісткість обсягу виробництва;

- планова трудомісткість одиниці продукції;

m - число найменувань робіт, виконуваних групою робітників.

 

 

Необхідно розрізняти спискові і явочному кількість робітників.

 

У обліковий склад включаються всі робітники, що складаються в групі промислово-виробничого персоналу підприємства, в тому числі які перебувають у відпустці, відсутні по хворобі та ін

 

У явочний склад входять ті робітники, які повинні приходити на роботу щодня, для забезпечення нормального ходу виробництва.

 

Середньооблікова кількість робітників - це середньоарифметична річна чисельність.

 

Чисельність робітників-почасовиків і допоміжних робітників встановлюється за штатним розкладом, де показується явочним чисельність, яка визначається за числом робочих місць відповідно до технології виробництва, норм обслуговування та змінності робіт.

 

Чисельність робітників - відрядників визначається шляхом ділення виробничої програми в нормогодин на планований рівень виконання норм у відсотках і корисний фонд часу одного робітника в годинах.

 

Чисельність допоміжних робітників визначається за нормами обслуговування або наявності робочих місць.

 

Чисельність РСЗ (керівники, фахівці, службовці) здійснюється відповідно до затвердженої структурою управління підприємства і розробленим штатним розкладом.

 

Порівнюючи фактичну чисельність працівників на початок планованого періоду і потреба за планом на його кінець, визначають додаткову потребу в кадрах. При цьому враховують нормальну спад працівників (перехід на пенсію, призов до армії та ін)

 

 

 

 

де - фактична чисельність персоналу на початок планованого року;

 

- планований відсоток убутку персоналу на рік.

 

Поряд з визначенням потреби в робочій силі розробляється план підготовки кадрів та підвищення кваліфікації працюючих.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)