АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Http://buhgalter911.com/Res/Spravochniki/elektr_stat_2013.aspx

  1. Аналіз фінансових звітів

Фінансова звітність складається з:

  • балансу,
  • звіту про фінансові результати,
  • звіту про рух грошових коштів,
  • звіту про власний капітал,
  • аудиторський висновок,
  • приміток до звітів.

Для заповнення форм статистичних спостережень про обсяги виробництва, реалізації товарів, робіт і послуг та затрати на них використовуються дані фінансових звітів: форма № 1 "Баланс", форма № 2 "Звіт про фінансові результати", форма №5 "Примітки до річної фінансової звітності". Крім того, можна використовувати показники, які містяться у первинних документах (акти приймання, акт про брак, відомість випуску готової продукції, товарно-транспортні накладні тощо), дані рахунків бухгалтерського обліку, облікових регістрів (Журнал 5, 5А) та інших інформаційних джерел.

Відображення показників фінансово-господарської діяльності підприємства. У формі статистичного спостереження М 1-Б "Звіт про фінансові результати і дебіторську та кредиторську заборгованість відображаються дані про основні фінансові результати діяльності підприємства та стан розрахунків.

Звіт складається з двох розділів. У першому розділі "Фінансові результати" наводяться такі показники: прибуток, збиток, чистий прибуток, збиток на кінець звітного періоду і за відповідний період минулого року для порівняння. Цей розділ заповнюється за перший і другий місяць кожного кварталу та за рік наростаючим підсумком з початку року.

Звітним періодом для складання фінансової звітності є календарний рік. Баланс підприємства складається на кінець останнього дня звітного періоду. Проміжна (місячна, квартальна) звітність, яка охоплює певний період, складається наростаючим підсумком з початку звітного року.

Зведена фінансова звітність — це звітність, яку складають міністерства центральні органи виконавчої влади до сфери управління яких налажать підприємства засновані на державній власності та органи до сфери яких належать підприємства, що належать до сфери їх управління.

Звіт фінансової звітності складають об'єднання підприємств по всіх підприємств, які входять до їх складу.

 

Питання для самоперевірки

 

 

  1. Дайте характеристику відомого Вам підприємства з різних сторін його діяльності і як учасника ринку капіталу. Якими джерелами фінансового аналізу Ви користуєтесь?
  2. Що відноситься до комерційної таємниці? Яким чином вона охороняється у фінансовій практиці публічних і приватних акціонерних товариств?
  3. Чому крім абсолютних показників у фінансовому аналізі використовуються відносні величини або коефіцієнти? Обгрунтуйте свою відповідь прикладами.

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)