АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПІДГОТОВКА МІНІ-ПРЕЗЕНТАЦІЙ

Читайте также:
  1. IV. Підготовка сержантів (старшин) і кваліфікованих солдатів (матросів)
  2. VI. Підготовка процесуальних документів до практичного заняття – до 5 балів за кожний документ
  3. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  4. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  5. Виявлення та підготовка до буріння пасток нафти і газу
  6. ВІЙСЬКОВО-ТЕХНІЧНА І ВІЙСЬКОВО-СПЕЦІАЛЬНА ПІДГОТОВКА
  7. Встановлюється між співрозмовниками, можна назвати її етапи: підготовка до бесіди,
  8. етап: Підготовка наради
  9. Засновницьки документи підприємства та їх підготовка.
  10. І підготовка машини до роботи
  11. І. ПІДГОТОВКА ДО СПРИЙНЯТТЯ ІНШОМОВНОГО МОВЛЕННЯ (10 хв)
  12. І. Підготовка до сприйняття іншомовного мовлення (10 хв)

Підготовка міні-доповіді з проблемних питань фінансової сфери

Міні-доповідь — це доповідь протягом 5—8 хвилин. Доповідь складається з:

Ø аналізу економічної проблеми, явища чи суперечності, які безпосередньо стосуються курсу «Фінанси»;

Ø висновку.

Аналіз проблеми містить виклад суті явища, поточного стану справ та його оцінку. Особливістю опису є те, що в ньому не потрібно наводити навчальний матеріал, який студенти окремо ви­вчають на практичних заняттях (визначення термінів, переліки функцій, класифікацій чи принципів тощо), крім випадків, коли у визначеннях чи класифікаціях і міститься проблема, що є темою міні-доповіді. Аналіз проблеми займає до 5-ти хвилин міні-доповіді.

Висновок містить (якщо можливо) пропозиції щодо вирішення проблеми. У ньому доповідач використовує як власне обґрунтування проблеми, так і думку фахівців.

Критеріями оцінки міні-доповіді є її змістовність, структурованість, зрозумілість і лаконічність.

Питання для міні-доповіді студент може вибрати самостійно узгодивши її з викладачем (банківська система, страхування, інвестування, інновації, ризик-менеджмент, контролінг та ін.).

Письмове оформлення міні-доповіді не обов’язкове. Під час доповіді можна користуватися зібраними матеріалами; представляти роздатковий матеріал при наявності.

Питання для міні-доповіді

1. Дискусійні питання сутності фінансів.

2. Функції фінансів. Точки зору з цього питання вчених у галузі фінансів. Аналіз різних тверджень щодо функцій фінансів і позицій функціонування фінансових відносин в умовах ринкової економіки.

3. Фінансова стабілізація. Ознаки фінансової стабілізації на макро- і мікрорівнях економіки.

4. Фінансові аспекти приватизації державної власності у промисловості, сільському господарстві; комунальної власності. Проблеми купівлі-продажу землі в системі земельних відносин у зв’язку зі створенням приватних орендних підприємств. Можливий стан фінансів Україні за різних варіантів вирішення цієї проблеми.

5. Фінансова політика України на сучасному етапі економічного розвитку. Проблеми організації фінансових відносин у період переходу до ринкової економіки. Негативні явища у фінансовій політиці України, причини їх виникнення і можливі варіанти дій щодо їх недопущення в умовах ринкової трансформаційної економіки.

6. Наукові основи побудови податкової системи держави. Чи враховані податкові концепції видатних економістів світу під час побудови податкової системи України на сучасному етапі?

7. Бюджетний процес. Шляхи визначення економічно обґрунтованих основ організації бюджетного процесу та реалізації загальних науково обґрунтованих принципів складання, розгляду проектів бюджетів та їх затвердження та виконання.

8. Державний кредит. Проблеми внутрішнього і зовнішнього боргу. Можливі варіанти вирішення питання компенсації населенню України знецінених заощаджень в установах Ощадбанку, Укрдержстраху та за майновими облігаціями.

9. Проблема незаконно вивезених з України вітчизняних капіталів, які містяться на рахунках банків західних країн. Можливі варіанти повернення цих капіталів і використання їх для інвестування власного виробництва в Україні.

10. Фінансовий ринок України. Можливі варіанти шляхів прискорення формування ринку цінних паперів і підвищення його ролі в регулюванні ринкових відносин.

11. Дискусії щодо співпраці України з міжнародними фінансовими інституціями при отриманні зарубіжних кредитів.

Найбільша кількість публікацій з фінансових питань міститься в журналах: «Фінанси України», «Економіка України», «Банківська справа», «Актуальні проблеми економіки», а також у газетах «Голос України», «Урядовий кур’єр», «Бізнес», «Галицькі контракти», «Інвестгазета» та ін.

 

 

ПІДГОТОВКА МІНІ-ПРЕЗЕНТАЦІЙ

Міні-презентація (Power Point) — це доповідь з наочним представленням інформації протягом 8—10 хвилин. Міні-презентація складається з:

Ø вступу

Ø аналізу проблеми, явища чи суперечності, які безпосередньо стосуються курсу «Університетська освіта»;

Ø висновку.

Міні - презентацію можна виконувати українською або англійською мовами.

 

Вступ повинен містити чітко сформовану ціль та ключові положення. Виступаючий повинен акцентувати увагу на значимості інформації і можливу від неї користь.

Аналіз проблеми містить виклад суті явища, поточного стану справ та його оцінку. Особливістю аналізу є те, що в ньому не потрібно наводити навчальний матеріал, який студенти окремо ви­вчають на практичних заняттях (визначення термінів, переліки функцій, класифікацій чи принципів тощо), крім випадків, коли у визначеннях чи класифікаціях і міститься проблема, що є темою міні-презентації. Аналіз проблеми займає до 6-ти хвилин міні-презентації.

Студентом-доповідачем наводяться основні факти, цифри і положення презентації. Необхідно побудувати чіткий, логічний ланцюг між положеннями і дати їм чітке пояснення.

Висновок містить (якщо можливо) пропозиції щодо вирішення проблеми. У ньому студент-доповідач використовує як власне обґрунтування проблеми, так і думку фахівців. Підсумуйте висновки ключовим положенням, повторіть ціль і задачі, підкресліть користь вашої інформації.

 

Напрямок або тему для міні-презентації студент може вибрати узгодивши з викладачем або запропонувати власну тему, також узгодивши її з викладачем (тайм-менеджмент; планування кар’єри; фактори успішного навчання в університеті, портрет сучасного фінансиста).

 

Презентація повинна бути оформлена в програмі Microsoft Power Point та здана викладачу на електронному носії.

 

Загальні поради з організації наочного матеріалу міні - презентації:

v Прагніть до простоти

v Один слайд - одна думка

v Ключові слова, а не довгі речення

v Наочний матеріал повинен бути всім видний і зрозумілий: великий шрифт (не менш 16 Times New Roman) з виділенням головного

v Ніколи не повторюйте вголос текст, що представлений на слайді

v Супроводжуйте слайди вашими коментарями

v Використовуйте кольори

v Схеми й графіки: не включайте в них все, що можна опустити. По-перше, ви можете усно доповнити інформацію. А по-друге, ви завжди можете використовувати ряд простих графіків замість одного складного.

v Таблиці із цифрами: у цілому не рекомендується використовувати (використовуйте графіки й діаграми). Але якщо без них не обійтися:

· Обведіть кольоровими кружечками ті цифри, до яких хочете залучити увагу

· Затушуйте всі вертикальні стовпчики або горизонтальні рядки, крім однієї (або декількох), які мають значення для ваших цілей.

Критеріями оцінки міні-презентації є її змістовність, структурованість, зрозумілість і лаконічність, вміння відповідати на поставлені питання.

 

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)