АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Метод пошуку з бар’єром

Читайте также:
  1. A) Метод опроса
  2. I. Метод стандартизации
  3. I. Методы выбора инновационной политики
  4. I. ОРГАНИЗАЦИОННО-МЕТОДИЧЕСКИЙ РАЗДЕЛ
  5. I. Основные характеристики и проблемы философской методологии.
  6. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  7. II. ВИРУСОЛОГИЧЕСКИЙ МЕТОД
  8. II. Методологічні засади, підходи, принципи, критерії формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя у дітей та молоді
  9. II. Методы прогнозирования и поиска идей
  10. II. Формальная логика как первая система методов философии.
  11. II. Цитогенетический метод
  12. III. Метод, методика, технология

Перевагою методу простого пошуку є його простота та наочність. Недоліком методу є те, що у заголовку циклу доводиться здійснювати дві перевірки: на допустимість індексу і на рівність значення. Якби ми знали, що шукане значення точно є десь у масиві, то першу перевірку на кінеці масиву можна було б не вказувати, що прискорило б пошук.

Це наштовхує на думку, що у вихідний масив потрібно тимчасово включити шукане значення. Однак, оскільки розміри масиву змінені бути не можуть, включення можна здійснити на останнє місце масиву. Тоді після завершення пошуку потрібно повернути в кінець масиву початкове значення. Для одержання результату пошуку потрібно перевірити, чи дорівнює шукане значення тому елементу масиву, на якому відбулось завершення роботи алгоритму. Навіть, якщо елемент у початковому масиві був відсутній, і зупинка була здійснена на включеному в масив зразкові, перевірка результату буде проведена для вихідного елементу масиву, який на той час замінить зразок пошуку. Наведений метод називається “пошук елементу з бар'єром”. Роль бар’єрного елементу виконує включений в масив зразок пошуку.

Включення повинно здійснюватись замість останнього елементу масиву, після якого інших елементів немає.

 

Наприклад: Шукаємо x=7

                     

an = a[n]

a[n] = x

          7          

Знайшли i=6

 

Шукаємо x=9

                     

an = a[n]

a[n] = x

                    9

Знайшли i= n

Перевіряємо a[n] = 9? => ні, отже такого елемента немає в масиві

 

Додаткові операції по установці і зняттю бар'єра окупаються спрощенням циклу, у якому витрачається основний час при пошуку. Особливо це позначиться при великих розмірах масиву. В загальному випадку час пошуку буде меншим, ніж у попередньому випадку.

 

Звичайно у тому випадку, коли елементи масиву можуть повторюватись пошук не можна припиняти поки не перевірили всі елементи масиву до кінця.

5       5           5

 

Тоді для практичної реалізації алгоритму потрібно застосувати цикл з лічильником, а пошук проводити до кінця масиву, це дасть можливість знайти всі відповідні елементи. У такому випадку кількість перевірок дорівнює - N.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)