АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 7. Договори підряду. Особливості окремих видів договорів підряду

Читайте также:
  1. Адміністративно-правові відносини, їх структура, особливості та види.
  2. В. Інші договори щодо розпоряджання майновими правами інтелектуальної власності
  3. Велике князівство Литовське: особливості взаємодії культур литовської і давньоруської.
  4. Види договорів ренти
  5. Види конституції, їх структура та особливості
  6. Видів майна громадян, на яке не може бути звернено стягнення за виконавчими документами
  7. Відтворення населення та його регіональні особливості
  8. Галузеві особливості, що впливають на організацію обліку
  9. Державна реєстрація правочинів (договорів) із житлом.
  10. Державна служба та її особливості в Україні
  11. Джерела (форми) трудового права України: поняття, види, особливості
  12. Діагностика і особливості перебігу гострої хірургічної патології

1. Поняття договору підряду. Права та обов’язки генерального підрядника і субпідрядника.

2. Кошторис. Строки виконання роботи.

3. Обставини, про які підрядник зобов’язаний попередити замовника.

4. Обов’язки замовника прийняти роботи та оплатити вартість робіт. Відповідальність підрядника за неналежну якість виконаної роботи.

5. Побутовий підряд: поняття, право замовника в разі істотного порушення підрядником договору побутового підряду.

6. Поняття договору будівельного підряду. Проектно-кошторисна документація.

7. Відповідальність підрядника та замовника.

 

Нормативні акти:

  1. ЦК. Глава 61.
  2. Про фінансово-кредитні механізми і управління майном при будівництві житла та операціях з нерухомістю: Закон України від 19.06.2003р.

3. Про відповідальність підприємств, їх об’єднань, установ та організацій за правопорушення у сфері містобудування: Закон України від 14 жовтня 1994 року.

4. Про основи містобудування: Закон України від 16 листопада 1992 року.

5. Лист Міністерства праці та соціальної політики від 26.12.2003 № 06/1-4/200 „Щодо застосування трудових договорів та договорів підряду”.

6. Лист Державного комітету України з питань регуляторної політики і підприємництва від 19.04.2004 № 2557 „Щодо укладання договорів підряду фізичними особами - суб'єктами підприємницької діяльності”.

  1. Порядок формування і виконання замовлення на проведення наукових досліджень і розробок, проектних та конструкторських робіт за рахунок коштів державного бюджету, затв. постановою Кабінету Міністрів України від 25 серпня 2004 р. № 1084.
  2. Ліцензійні умови провадження будівельної діяльності (вишукувальні та проектні роботи для будівництва, зведення несучих та огороджуючих конструкцій, будівництво та монтаж інженерних і транспортних мереж), затв. наказом Держпідприємництва, Держбуду від 13.09.2001 № 112/182.

Судова практика:

1. Лист Вищого Арбітражного Суду України від 20 листопада 1992 року “Про деякі питання практики вирішення спорів, що виникають при укладенні договорів підряду на капітальне будівництво” (з наступними змінами і доповненнями).

Література:

1. Коссак В.М. Правове регулювання строків у будівництві. – К., 1991.

2. Кузнєцова Н.С. Подрядные договора в инвестиционной деятельности в строительстве. – К., 1993.

  1. Мыца Ю. О гарантиях качества и гарантийных сроках в договоре строительного подряда // Юридичний радник. – № 4. – 2006.– С. 55
  2. Науково–практичний коментар Цивільного кодексу України: У 2 т. / За відповід. ред. О. В. Дзери (кер. авт. кол.), Н.С. Кузнєцової, В.В. Луця. – К.: Юрінком Інтер, 2005. – Т. ІІ.
  3. Цивільний кодекс України: Науково-практичний коментар. Видання третє, перероблене та доповнене – Х.: ТОВ „Одиссей”, 2006.
  4. Цивільне право України: Підручник: У 2–х кн. Кн. 2 / Д.В.Боброва, О.В.Дзера, А.С.Довгерт та інші; За ред. О.В.Дзери, Н.С.Кузнєцової. – К.: Юрінком Інтер, 1999.
  5. Цивільне право України: Академічний курс: Підручник: У двох томах / За заг. ред. Я. М. Шевченко. – Т. 2. Особлива частина. – К.: Концерн „Видавничий Дім „Ін Юре”, 2003.
  6. Цивільне право України: Підручник: У 2 т. /Борисова В.І., Баранова Л.М., Жилінкова І.В. та ін..; За заг. ред. В.І.Борисової, І.В. Спасибо–Фатєєвої, В.Л. Яроцького. – К.: Юрінком Інтер, 2004. – Т. 2.
  7. Цивільне право України: В 2-х кн. Кн. 2. Зобовязальне право. Спадкове право: Підручник / За ред. д.ю.н., проф. Є.О. Харитонова; к.ю.н. Н.Ю. Голубєвої. – Х.: ТОВ „Одіссей”, 2008.

 

.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)