АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПОДАННЯ

Читайте также:
  1. до оформлення і подання науково-дослідницьких робіт та тез
  2. Загальні принципи подання першої медичної допомоги.
  3. Подання касаційної скарги.
  4. Подання отриманих результатів дослідження
  5. Ситуацій, регламент подання інформації про їх загрозу або виникнення
  6. Складання та подання заявки
  7. Табличне подання результатів розрахунків.
  8. Форми подання цифрового та ілюстративного матеріалу

про усунення порушення вимог Митного кодексу

з питань адміністративного затримання громадянина Хвалька В.В

 

Прокуратурою АР Крим перевірено стан додержання порушення вимог митного кодексу з питань адміністративного затримання громадянина Хвалька В.В

 

Встановлено, що 10 жовтня 2013 року о 9.47 у пункті пропуску міжнародного авіаційного сполучення митного посту «Аеропорт-центральний» Кримської митниці Міндоходів, головним інспектором Бур Миколою Івановичем було затримано громадянина України Хвалька Володимира Володимировича, 09.07.1991 року народження, уродженця міста Харків, який прямував рейсом 457 «Турція – Сімферополь» авіакомпанії Аеросвіт, який намагався вчинити правопорушення, передбачене статтею 472 Митного кодексу України, а саме недекларування товару у вигляді золотої скринькі, на передній кришці якої було вирізьблено «Twin pix», а усередині знаходилось два персня із вставками із діамантів.

Затримання проведено на підставі рішення керівника митного поста «Аеропорт-центральний» Фаустова Григорія Вікторовича про обрання запобіжного заходу у вигляді адміністративного затримання громадянина Хвалька В.В.

Разом з тим, 10 жовтня 2013 року о 10.00 годині Хвалька В.В доставлено і поміщено до спеціально відведеного службового приміщення Кримської митниці Міндоходів для складання протоколу про порушення митних правил за статтею 472 Митного кодексу України. Під час складання протоколу про порушення митних правил, предмет порушення митних правил було вилучено головним інспектором Бур Миколою Івановичем, а громадянина Хвалько В.В було звільнено з під затримання о 14.30, а протокол адміністративного затримання не було складено.

Відповідно до п.1 статті 507 Митного кодексу України, з метою припинення порушення митних правил, встановлення особи, яка вчинила порушення митних правил, а також для складення протоколу про порушення митних правил, якщо його неможливо скласти на місці вчинення правопорушення, допускається адміністративне затримання особи, яка вчинила таке порушення, на строк до трьох годин.

Також, відповідно до п.6, 7 статті 507 Митного кодексу України, рро адміністративне затримання складається протокол, форма якого затверджується центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері фінансів. У протоколі обов’язково зазначаються: дата і місце його складення; посада, прізвище, ім’я та по батькові особи, яка склала протокол; відомості про особу затриманого, час і підстави затримання, робиться відмітка про застосування фізичної сили або спеціальних засобів, якщо таке мало місце. Протокол підписується посадовою особою, яка його склала, і затриманою особою. У разі відмови затриманої особи від підписання протоколу в протоколі робиться запис про це. Копія протоколу вручається затриманій особі.

Таким чином, неналежне виконання своїх обов’язків головним інспектором Бур Миколою Івановичем призвело до адміністративного затримання громадянина Хвалька Володимира Володимировича на строк більший, ніж передбачено Митним кодексом, а саме на 4 години 30 хвилин, а також до відсутності протоколу адміністративного затримання, що є грубим порушенням митного законодавства.

 

На підставі викладеного, керуючись ст.23 Закону України „Про прокуратуру”,

 

ВИМАГАЮ:

 

1. Розглянути подання та провести службову перевірку щодо неналежного виконання своїх службових обов’язків головним інспектором пункту пропуску міжнародного авіаційного сполучення митного поста «Аеропорт-центральний» Кримської митниці Міндоходів Бур Миколою Івановичем у зв’язку з порушенням вимог Митного кодексу України щодо адміністративного затримання громадянина України Хвалька Володимира Володимировича;

 

2. Вирішити питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності конкретних осіб, винних в порушенні вимог законодавства.

 

3. Про результати розгляду подання та вжиті заходи реагування в місячний строк повідомити прокурора прокуратури АР Крим.

 

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)