АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Навчальна література

Читайте также:
  1. II. Спеціальна література
  2. Англійська література ІІ половини ХХ століття
  3. Давньоримська література
  4. Джерела та література
  5. Додаткова література
  6. Додаткова література
  7. Додаткова література
  8. Додаткова література
  9. Додаткова література
  10. Додаткова література
  11. Додаткова література
  12. Додаткова література

ПЛАН-КОНСПЕКТ

лекції модулю 4.1.

„ТЕОРЕТИЧНІ ТА МЕТОДИЧНІ ОСНОВИ РОБОТИ ВІЙСЬКОВОГО ПОЛІТОЛОГА”.

 

Змістовий модуль 4.1.1.1. Вступ. Предмет та завдання розділу „Теоретичні та методичні основи роботи військового соціального

робітника”

Заняття 1. Лекція №1. Вступ. Предмет, структура та завдання модулю «Теоретичні та методичні основи роботи військового соціального робітника»

Час 2 години

Місце Корпус „Г”

 

Навчальні та виховні цілі

Розкрити сутність і зміст модулю, його предмет, а також місце в підготовці військового соціального робітника, визначити його прикладний характер.

Засвоїти майбутніми офіцерами органів виховної та соціально-психологічної роботи методику і порядок його вивчення.

Показати роль теоретичних знань в системі підготовки військового соціального робітника, їх значущість в роботі з особовим складом.

З‘ясувати вимоги щодо вивчення розділу, порядок його опанування.

Формувати у студентів гордість за майбутню приналежність до структури виховної та соціально-психологічної роботи в Збройних Силах України.

 

Навчальні питання і розподіл часу

Вступ 10 хвил.

1. Предмет модулю, його наукові та методологічні

основи, структура та порядок вивчення 40 хвил.

2. Основні завдання модулю, вимоги до навчаємих

щодо його опанування 35 хвил.

Заключна частина 5 хвил.

 

 

Матеріально-технічне забезпечення

1. Схема №1. Завдання модулю «Теоретичні та методичні основи роботи військового соціального робітника»

Навчальна література

1. Конституція (Основний Закон) України. Прийнята на п’ятій сесії Верховної Ради України 28 червня 1996 року.

2. Статут внутрішньої служби Збройних Сил України: Затверджений Законом України від 24 березня 1999 року.

3. Воєнна доктрина України. Затверджена Указом Президента України від 8 червня 2012 року.

4. Концепція виховної роботи у Збройних Силах та інших військових формуваннях України: Затверджена Указом Президента України від 4 вересня 1998 року.

5. Концепція гуманітарного і соціального розвитку в Збройних Силах України: Схвалено Указом Президента України від 12 січня 2004 року.

6. Наказ Міністра оборони України від 06.06.2008 року №244 «Про введення посад та структурних підрозділів з виховної та соціально-психологічної роботи у Збройних Силах України».

7. Методика і практика роботи заступника командира підрозділу з виховної роботи: Навчальний посібник/ За заг. ред. О.Ю. Бурковського. – Харків: ХВУ, 2002.

8. Афанасенко В.С., Дуб Е.П., Кириллов В.В. Військово-соціальна робота у вищому військовому навчальному закладі: Навчальний посібник. – Харків: ХВУ, 2003.

 

 

ВСТУП

 

Своєрідність соціально-культурної, економічної та політичної ситуації в Україні, яка обрала курс на демократизацію та гуманізацію суспільного життя, робить проблему соціального захисту населення чи не найактуальнішою. Хоча будемо відверті: в усі часи і в усіх соціальних спільнотах вона існувала і так чи інакше якось вирішувалась. Сьогодні ж це становиться пріоритетом внутрішньої політики будь-якої країни, яка прагне до стабільності, інтенсивного розвитку і високого рівня життя свого населення. Останнім часом термін „соціальна політика” закріпився як частина всієї внутрішньої політики держави, який по праву посідає провідне місце у всіх намаганнях держави робити все для людини.

Соціальна політика країни конкретизується і реалізується через соціальну роботу державних інституцій, професіоналів цієї справи (соціальних працівників), громадських організацій, педагогів, посадових осіб, керівників різного рівня.

Поява самого терміну „соціальна робота” пояснюється такими причинами:

роль соціального забезпечення життєдіяльності людей має тенденцію до посилення;

коло соціальних проблем в суспільстві не звужується, а навпаки – поширюється;

в сучасних умовах значно зростає залежність взаємовідносин особистості і суспільства від вирішення соціальних питань;

все більше набуває вагомість формування в суспільстві нової соціальної філософії: людина прагне отримати від держави соціальні гарантії, які мають забезпечити їй нормальну життєдіяльність, гідне існування.

Таким чином, в умовах реформування нашого суспільства, його подальшого розвитку, що супроводжується виникненням цілої низки проблем „соціального комплексу” незмірно зростає значущість соціальної роботи як нового виду гуманітарологічної діяльності.

Це стосується всіх верств і категорій людей, в тому числі і тих, хто зі зброєю в руках призвані захищати свою Батьківщину, тобто людей в погонах.

У війську соціальна робота проводиться всіма категоріями командирів і начальників, фахівцями органів виховної та соціально-психологічної роботи, які забезпечують нормальну життєдіяльність кожного воїна, якісного виконання ним своїх професійних обов’язків.

Військовий соціальний робітник, як безпосередній організатор цієї роботи, професіонал в цій сфері, не тільки сам є генератором її здійснення в частинах і підрозділах, але й навчає цьому всіх посадових осіб армійської структури.


Мета заняття:

- розкрити сутність і зміст модулю, його предмет, а також місце в підготовці військово-соціального робітника;.

- засвоїти студентами порядок його опанування;

- показати роль теоретичних знань в системі підготовки офіцера виховної та соціально-психологічної роботи

- з’ясувати студентами вимоги до засвоєння модулю;

 

1.Предмет модулю, його наукові та методологічні


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)