АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Задача 1. Іван та Олег уклали між собою договір, відповідно до якого Іван передав у власність Олегові 200 кілограм муки вищого сорту

Читайте также:
  1. C) Любой код может быть вирусом для строго определенной среды (обратная задача вируса)
  2. Вопрос 10. Задача
  3. Вопрос 18. Задача
  4. Вопрос 24. Задача
  5. Вопрос 26. Задача
  6. Вопрос 36. Задача
  7. Вопрос 38. Задача
  8. Вопрос 40. Задача
  9. Вопрос 42. Задача
  10. Вопрос 6. Задача
  11. Задача 1
  12. Задача 1

Іван та Олег уклали між собою договір, відповідно до якого Іван передав у власність Олегові 200 кілограм муки вищого сорту, а Олег зобов’язувався через 50 днів повернути Іванові 200 кілограм муки вищого сорту. Студент-юрист Петро вважає, що цей договір є двостороннім, оскільки кожна сторона має і право, і обов’язок. Іванові належить право вимоги щодо повернення 200 кілограм муки через 50 днів з моменту укладення договору (це одночасно є обов’язком Олега), а обов’язок полягає в тому, щоб не вимагати дострокового повернення речі (це одночасно є правом Олега). Студент-юрист Василь вважає, що цей договір є одностороннім, оскільки одній стороні договору належить тільки право, а другій тільки обов’язок. Вирішіть спір. Свою відповідь обґрунтуйте.

Задача 2.

20 травня 2009р. Кіндрат уклав трудовий договір із заводом «Будіндустрія». Однією з умов цього договору було встановлення випробування для працівника строком на один місяць. 18 червня 2009 р. Кіндрат не вийшов на роботу у зв’язку з хворобою, а 19 червня його було звільнено роботодавцем як такого, що не витримав випробувального строку. Кіндрат, вважаючи, що звільнення незаконно, звернувся з позовом до суду про поновлення на роботі. Свої позовні вимоги обґрунтував тим, що згідно ч.3 ст.46 КЗпП, не допускається звільнення працівника з ініціативи роботодавця в період його тимчасової непрацездатності. Суд у задоволенні позову відмовив. Свою відмову суд мотивував тим, що згідно із ст.28 КЗпП розірвання трудового договору з працівником під час випробувального строку не можна визнати таким, що проводиться з ініціативи роботодавця, оскільки працівник при прийнятті на роботу, даючи згоду на випробування, фактично дає згоду і на розірвання з ним договору, якщо протягом випробувального строку буде встановлено невідповідність його роботі, на яку його прийнято. Чи правомірним є рішення суду? Свою відповідь обґрунтуйте.

Задача 3.

Ковальов, знаючи, що на території заводу знаходиться велика партія шиферу, запропонував Деруну викрасти його. Наумов пообіцяв надати в розпорядження Деруна автомашину. Після цього Дерун домовився з працівником заводської охорони про те, що той не буде перешкоджати викраденню шиферу. Вночі Дерун вивіз 300 листів шиферу і реалізував його. Дайте юридичний аналіз запропонованої ситуації.

 

Затверджено на засіданні кафедри

вчителів географії та

суспільствознавства

Протокол № 2 від 21.09.2012

Завдання

 

Для І етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з правознавства

Клас

І. Тести – 10 балів (кожен тест – 1 бал)


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)