АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Структура каталогів в Unix

Читайте также:
  1. APQC структура классификации процессов SM
  2. III. Диалектика: ее суть структура и альтернативы.
  3. III. Социальная структура и стратификация
  4. Административная структура ММЦ «Валко. Новая звезда»
  5. Адміністративно-правові відносини, їх структура, особливості та види.
  6. Акцентная структура слова в русском языке. Система акцентных противопоставлений. Функции словесного ударения.
  7. Акцентная структура слова в русском языке. Функции словесного ударения.
  8. Архитектурой компьютера называется ее логическая организация, структура и ресурсы, которые может использовать программист.
  9. АРХІВНІ ДОВІДНИКИ В СИСТЕМІ НДА: ФУНКЦІЇ ТА СТРУКТУРА
  10. Биотическая структура экосистем
  11. Бібліотека - інтелектуальний центр наукових досліджень. Структура і організація економічної бібліографії
  12. В обмене веществ различают две направленности процессов по отношению к структурам организма: ассимиляцию или анаболизм и диссимиляцию или катаболизм.

Кафедра програмного забезпечення автоматизованих систем

 

Лабораторна робота № 1

“ Вивчення командного інтерфейсу Unix”

з дисципліни

“Операцiйнi системи”

 

 

 

Перевірив: Виконав:

Гузнiн С.С. студент групи ПЗ-104

IІІ-курсу ФІТІС

Пістряк Р. Ю.

 

Черкаси 2013р

Тема роботи: Вивчення командного інтерфейсу Unix.

Завдання: Реалізувати Меню з двох пунктів: 1-ий пункт - визначити кількість запущених даними користувачем процесів bash (передбачити введення імені користувача); другий пункт - завершити всі процеси bash даного користувача.


Теоретичнi вiдомостi

Структура каталогів в Unix

Більшість систем UNIX має стандартну деревовидну структуру. Дерево каталогів, починається з каталогу '/' відомого під назвою "кореневий каталог". Каталоги нижче / відносяться до числа найважливіших підкаталогів: серед них / bin, / etc, / dev і / usr. Ці каталоги в свою чергу містять інші каталоги, які містять системні конфігураційні файли, програми і т.д.

Кожен користувач має домашній каталог, який виділяється користувачу для зберігання його файлів.

bin - це скорочено від 'binaries'. Тут знаходиться багато важливих системних програм. Більшість основних команд Unix знаходяться в цьому каталозі.

dev - драйвери пристроїв - вони використовуються для доступу до пристроїв і ресурсів системи, таким як диски, модеми, пам'ять і т.д.

etc - містить файли конфігурації системи. Наприклад / etc / passwd (файл паролів), / etc / groups (файл груп), / etc / rc (командний файл ініціалізації) і т.д.

sbin - знаходяться важливі виконувані системні файли, використовувані системним адміністратором.

lib - містить образи поділюваних бібліотек (shared library images). Ці файли містять код, який можуть використовувати багато програм. Замість того, щоб кожна програма мала свою власну копію цих виконуваних файлів, вони зберігаються в одному загальнодоступному місці - в / lib. Це дозволяє зробити виконувані файли менше і заощадить місце в системі.

proc - це "віртуальна файлова система" procfs, в якій файли зберігаються в пам'яті, а не на диску. Вони пов'язані з різними процесами, що відбуваються в системі, і дозволяють отримати інформацію про те, що роблять програми і процеси у вказаний час.

tmp - багато програм мають потребу в створенні робочих файлів, які потрібні короткий час. Канонічне місце для цих файлів в / tmp.

usr - складається з ряду підкаталогів, які в свою чергу містять найбільш важливі і корисні програми та файли конфігурації, що використовуються системою.

var - містить каталоги, які часто змінюються в розмірі або мають тенденцію швидко зростати. До числа таких каталогів відносяться: / var / adm - містить різні файли, цікаві системному адміністраторові, специфічні системні файли, що фіксують помилки і проблеми, що виникають в системі. Інші файли фіксують входи в систему, як і невдалі спроби увійти.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)