АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Контроль правильності розподілу запасів за групами

Читайте также:
  1. II етап. Тести контрольних моментів
  2. II. Рекомендации по оформлению контрольной работы.
  3. III. Финансовый контроль государства.
  4. IІІ. Проведення перевірок суб’єктів господарювання та органів влади та інших підконтрольних об’єктів органами Держтехногенбезпеки України
  5. Административная контрольная работа по дисциплине
  6. Б) контрольной
  7. Б. На отдельной тетради решить контрольные задачи.
  8. Биостатистика. Рубежный контроль №1.
  9. В Конституції України принципів народного суверенітету і розподілу державної влади
  10. В области контрольно ревизионной деятельности:
  11. Валютное регулирование и контроль
  12. Валютный контроль

Контроль правильності розподілу запасів за групами полягає у перевірці дотримання бюджетними установами Наказу Міністерства фінансів та Головного управління Державного казначейства України «Про затвердження Плану рахунків бухгалтерського обліку бюджетних установ та Порядку застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку бюджетних установ» № 114 від 10.12.1999 року зі змінами та доповненнями.

Запаси – оборотні матеріальні активи, що належать установі, реалізацію та витрачання яких планується здійснити протягом року.

На рахунку 20 "Виробничі запаси" обліковується обладнання, яке підлягає встановленню на об'єктах, що будуються або реконструюються, будівельні матеріали, конструкції, деталі та інші матеріальні цінності, придбані за рахунок коштів, виділених на капітальне будівництво, матеріали для науково-дослідних робіт, а також спеціальне обладнання, придбане для виконання науково-дослідних робіт за господарськими договорами.

Він розподіляється на субрахунки: 201 "Сировина і матеріали"; 202 "Обладнання, конструкції і деталі до установки"; 203 "Спецобладнання для науково-дослідних робіт за господарськими договорами"; 204 "Будівельні матеріали"; 205 "Інші виробничі запаси".

На рахунку 21 "Тварини на вирощуванні і відгодівлі" обліковуються усі види тварин і тварини на відгодівлі, птахи, кролі, хутрові звірі, сім'ї бджіл незалежно від їх вартості з розподілом на субрахунки: 211 "Молодняк тварин на вирощуванні"; 212 "Тварини на відгодівлі"; 213 "Птиця"; 214 "Звірі"; 215 "Кролі"; 216 "Сім'ї бджіл"; 217 "Доросла худоба, вибракувана з основного стада"; 218 "Худоба, прийнята від населення для реалізації".

Рахунок 22 "Малоцінні та швидкозношувані предмети" розподіляється на субрахунки: 221 "Малоцінні та швидкозношувані предмети, що перебувають на складі і в експлуатації"; 222 "Малоцінні та швидкозношувані предмети спеціального призначення".

Матеріали і продукти харчування, що знаходяться в установах за їх предметною характеристикою незалежно від коду економічної класифікації видатків, за рахунок якої вони були придбані, обліковуються на рахунку 23 "Матеріали і продукти харчування", який поділяється на субрахунки: 231 "Матеріали для учбових, наукових та інших цілей"; 232 "Продукти харчування"; 233 "Медикаменти і перев'язувальні засоби"; 234 "Господарські матеріали і канцелярське приладдя"; 235 "Паливо, горючі і мастильні матеріали"; 236 "Тара"; 237 "Матеріали в дорозі"; 238 "Запасні частини до машин і обладнання"; 239 "Інші матеріали".

Облік готових виробів, виготовлених у виробничих (навчальних) майстернях, а також готової друкованої продукції ведеться на субрахунку 241 "Вироби виробничих (навчальних) майстерень" рахунку 24 "Готова продукція".

Облік протягом року продукції підсобних сільських і навчально-дослідних господарств ведеться на субрахунку 251 "Продукція підсобних (навчальних) сільських господарств" рахунка 25 "Продукція сільськогосподарського виробництва".


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)