АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Внутрішня норма віддачі

Читайте также:
  1. A) Нормативті.
  2. B. Приведение параметров микроклимата и нормативным показателям
  3. E) нормативные постановления Верховного суда Республики Казахстан
  4. I. Нормативные акты
  5. II. Оценка соответствия наименования СИЗ и нормы их выдачи наименованиям СИЗ и нормам их выдачи, предусмотренным типовыми нормами
  6. VІ. ПРАВОВІ І НОРМАТИВНО – ТЕХНІЧНІ ОСНОВИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ
  7. А) нормативные правовые акты
  8. Акты применения норм права: понятие, классификация, эффектив-ность действия. Соотношение нормативно-правовых и правоприменительных актов.
  9. Анализ нормативно-правовой базы, регулирующей доверительное управление имуществом в России
  10. Аналіз інших нормативно-правовими актів в сфері інформатизації та шляхи для її удосконалення.
  11. В нормах Особливої частини кримінального права передбачені умови звільнення від кримінального покарання за окремі види злочинів.
  12. Вивчення обсягів та причин створення наднормативних товарних запасів

 

Внутрішня норма віддачі - це Норма дисконтування, за якої чиста дійсна вартість дорівнює нулю. Іншими словами, при дисконтуванні грошового потоку за нормою

IRR дійсна вартість повернення капіталу дорівнює початковим інвестиціям.

Для розрахунку IRR задача аналізу дисконтованого грошового потоку розв'язується в зворотному порядку: всі позитивні й негативні грошові потоки проекту аналізуються для визначення норми дисконтування, за якої їхня дійсна вартість дорівнює початковим інвестиціям.

Метод внутрішньої норми віддачі називається також аналізом віддачі. Хоча цей термін не точний і використовується в різних контекстах, метод IRR розглядається як типовий приклад аналізу віддачі.

Практичне обчислення IRR звичайно побудоване на ітерацій-ному процесі, що полягає в підборі оптимальної норми дисконтування для наявних грошових потоків. Розгляньмо простий проект:

 

Таблиця. Вихідні дані

Параметри 0-й період 1-й період 2-й період
Початкова інвестиція -4000 - -
Грошові потоки -    

 

Для цього проекту внутрішня норма віддачі IRR має перетворювати наступне рівняння в тотожність:

 

 

Необхідна умова NPV= 0 досягається при IRR - 0,28.

Але якщо проект потребує витрат не тільки на початку, але й наприкінці, то грошовий потік за періодами змінюватиме знак. У цьому разі ми матимемо стільки значень IRR, скільки разів грошовий потік змінює знак.

На практиці при обчисленні IRR багато фірм припускають, що норми дисконтування для всіх грошових потоків однакові, і це робить IRR менш надійним, ніж NPV.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)